Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

АТОПИЧЕН ДЕРМАТИТ – ХОМЕОПАТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ

9254_1_0x200Атопичният  дерматит  е  хронично – възпалително  заболяване  при  индивиди  с  атопична  диатеза. В  световен  мащаб  болестта  обхваща  около  20 %   от  децата.

Причините  са  както  ендогенни,  така  и  екзогенни.

Критерии  за  диагноза :

 • големи  критерии –  сърбеж, лихинификация,  хронично – рецидивиращ  ход, фамилна  анамнеза  за  атопия
 •   малки  критерия  –  суха  кожа,  ихтиоза,  сърбеж,  засягане  на  гънките,  ксероза,  фамилна  анамнеза,  начало  преди  2 – ра  година

 

Хомеопатично  лечение:

1. СИМПТОМАТИЧНИ – Arsenicum  jodatum,  Berberis  vulgaris,  Arsenicum  album,  Apis  melifica

2.  Патогонетични  и  патофизиологични  – Licopodium,  Histaminum, Apis,  Berberis vulgaris,  Saponaria,  Funaria. Отчетливо  подобрение  на  състоянието  се  наблюдава  при  изписването  на  дренажни  медикаменти – 7 дни  месечно.

3. Етиологични – Staphysagria, Nux  vomica,  Gelsemium,  Natrium muriaticum.

4.  Чувствителен  тип – Licopodium,  Thuja,  Natrium sulfuricum,  Psorinum,  Ars. alb., Natr.mur., Medorrhinum,  Calc.carb., Sulfur.

 1. Avatar
  Еманоела Николова

  Здравейте!
  Писах ви преди месец за сина ми който е на 7 години и има атопичен дерматит.
  Вие, ми препоръчахте сулфур 15 за период от 1 месец ефекта беше видим още на втория ден, след този един месец спях сулфура и от няколко дена ръцете и краката пак започват да се пукат и лющят.Въпросът ми е дали мога да продължа да го давам и колко?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Емануела,
   Започнете да давате Сулфур 30 сн – по 5 гран. на ден .
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 2. Петрова

  Здравейте д-р Янакиев,
  Искам да помоля за съвет какво да давам на 4- годишния ми син. Кожата го сърби, чеше се, направи си рани на краката и ръцете от чесане. Зимата кожата му е суха и твърда. Сега започва да се лющи. Като се почеше, по краката му остават бели следи. Дете със светла кожа и коса е, имаше крусти в главата до 3 години и половина. Има проблеми със запек и е проявявал алергия досега към козе сирене и райска ябълка.Аз съм със суха кожа и алергия на ръцете към студ и други,и алергия към метали.Предполагам от мен е наследил. Най- големия ми син е на 11 и никога не е имал проблеми с кожата. Благодаря Ви !!!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте г-жа Петрова,
   Явно детето е с по-чувствителна кожа и имунната му система е отслабена.
   Препоръчвам Ви сироп д-р Марио Имунокидс – 2 пъти по 5 мл. и Сулфур 30 сн – по 5 гран. за 2 месеца.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 3. Здравейте, д-р Марио, синът ни е на 9м. При спиране на кърменето се появиха червени лющещи петна в областта на свивките на ходилата и свивките при лактите, овладяхме ги с Линекс бебе и мазане със серията за атопична кожа на Биодерма, беше на 5м. За съжаление проблемът се появи отново (отдаваме го на млечни продукти или отслабване на имунната). Спрях сирене и масло, мажа с Биодерма, давам Линекс и Биозин бебе, но за сега няма подобрение. Къпем цялото тяло веднъж седмично без препарати с 35-36 градусова вода. Какво бихте ни посъветвали? Благодарим!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Ради,
   Да, Това е начало на атопичен дерматит.
   Започнете да давате Сулфур 30 сн – по 5 гран. на ден и продължете с пробиотика.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up