Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

US-майка бе осъдена да лежи в затвора заради отказа й да ваксинира сина си

Прочетете –  Всичко  за  ваксините -видове ,  график,   безопасност,  начин  на  прилагане.

 

1507140793_2_559x-

 

Майка от Детройт бе осъдена на седем дни затвор за отказ да ваксинира синът си се яви в съда в сряда сутринта, 4 октомври, съобщи WXYZ.

Съдебното жюри от Оукланд Каунти на 27 септември разпореди Ребека Бридоу да бъде вкарана в затвора, защото отказва да ваксинира сина си срещу потенциално животозастрашаващи болести.

Тя бе осъдена за обида на съда. Майката на две деца имаше една седмица, за да се ваксинира сина си, но отказа да се съобрази с съдебните заповеди и споразумения, датиращи от ноември 2016 г, според които детето трябва да се ваксинира.

Ребека Бридоу и бившия й съпруг са въвлечени в съдебна битка по въпроса. Бившият й съпруг, за разлика от Ребека Бридоу, смята, че синът им трябва да бъде ваксиниран, но тя е настойникът на сина им. Сега той временно ще поеме попечителството над детето, за да го ваксинира, докато тя е в затвора.

„Бих предпочела да остана зад решетките заради това, което вярвам, отклолкото да направя нещо, в което силно не вярвам“, заяви Бридоу.

Бридоу вярва, че родителите имат право на „информиран избор“ за децата си.

И така, безопасни ли са ваксини? Ваксините са строго тествани за безопасност и са предназначени да спасяват човешки живот. Що се отнася до твърденията, че ваксинации причиняват аутизъм, антиваксинално  настроените   сами финансираха проучване, което обаче установи, че няма никаква връзка между ваксинациите и аутизма.

Нещо повече, смъртните случаи в световен мащаб значително намаляха след въвеждането на ваксината срещу морбили, например. Между 2000 г. и 2015 г. е имало глобално 79% спад на смъртните случаи от морбили, което до голяма степен се дължи на ваксината. От началото на века ваксината срещу морбили е спасила над 20 милиона живота.

Бридоу е помолена да имунизира детето си през септември 2016 г., съобщава ABC News, но не го е направила.

Училищата в щата Мичиган изискват децата първо да са ваксинирани преди да влязат в детска градина и докато завършат 7-ми клас да се ваксинират редовно. Но щатът също така дава възможност на родителите да поискат „освобождаване“ от имунизация въз основа на религиозни убеждения, за което Бридоу е подала заявление.

Тя се страхува, че синът й може да пострада от ваксината, макар че и най-строгите тестове показват, че ваксините са безопасни.

„Аз избирам да не го ваксинирам, но това е моят избор. Аз не съм против ваксините, това е личен избор на всеки“ – коментира Бридоу.

Нейната история в момента се споделя от антиваксерите, които смятат, че трябва да имат правото да отказват ваксиниране./nauka.offnews.bg

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up