Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

В ИТАЛИЯ ВЪВЕДОХА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ИМУНИЗАЦИИ СРЕЩУ 12 БОЛЕСТИ

изтеглен файл (2)

 

Италианските власти решиха да въведат задължително ваксиниране на децата от предучилищната възраст срещу 12-те най-разпространени заболявания, предава Би Би Си. Заболяванията, за които ще се изисква задължително имунизиране, са полиомиелит, дифтерия, тетанус, хепатит В, хемофилус инфлуенце, менингит, морбили, заушка, рубеола, коклюш и варицела.

След решението на властите, в бъдеще всички деца, при които няма противопоказания, трябва да преминат през задължителните имунизации преди да започнат училище. Децата до шестгодишна възраст ще трябва да бъдат имунизирани, за да влязат в детска градина, а родителите, които пращат деца над тази възраст на училище без нужните ваксинации, ще бъдат глобявани.

Миналия месец здравните власти в Италия обявиха, че занемаряването на ваксинациите е довело до епидемия от морбили. От това заболяване от началото на годината в страната са регистрирани 2340 случая, докато през 2016 и 2015 г. са били съответно 840 и 250.

Лявото правителство на Джентилони обвини антисистемното Движение „Пет звезди“, че всява страх у родителите, като поставя под съмнение безопасността на ваксините и почтеността на фармацевтичните компании, пише Ройтерс./ремедия.бг

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up