Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Coronavirus Covid-19 – Анализ на симптомите от потвърдени случаи с оценка на възможни хомеопатични лекарства за лечение и профилактика

Д-р Маниш Бхатия предоставя задълбочен анализ на записания набор от симптоми на пациенти с инфекция с Coronavirus Covid-19 с анализ на възможната група от показани хомеопатични лекарства за лечение и профилактика.

коронавирусът актуализира последните симптоми и лечението с хомеопатия

Настоящата епидемия (2019-2020 г.) на коронавирус Covid-19, която започна в Ухан, Китай, създаде състояние на паника, което е непропорционално на смъртността от тази инфекция. Наред с нарастващата аларма, хората в градовете, където се откриват нови случаи, се запасяват с основни лекарства, храни, маски и дезинфекциращи средства, създавайки недостиг на пазара за тези, които наистина се нуждаят от тези продукти.

Хората също популяризират алтернативни лечения и профилактика, а хомеопатията изглежда е най-обещаващата и най-активно разпространяваната профилактика чрез Facebook, Whatsapp и други социални медии. Най-често препоръчваните хомеопатични лекарства са Arsenicum album, Gelsemium, Influenzinum, Mercurius и Argentum nitricum. Правителството на Индия официално обяви албума на Arsenicum като вероятно профилактично средство за инфекция с коронавирус (казаха ми, че CCRH е разгледал симптомите, публикувани в The Lancet, преди да препоръча Ars-alb). [Ь]

Проблемът с повечето от тези препоръки е, че те не се основават на действителните симптоми на засегнатите пациенти. За щастие, сега имаме много епидемиологични, клинични и лабораторни данни на разположение и публикувани в рецензирани списания, които могат да се използват за извличане на разумни заключения за групата хомеопатични лекарства, които ще работят при тази инфекция.

Тази статия ще предостави задълбочен анализ на записания набор от симптоми на пациенти с коронавирусна инфекция и след това ще ги анализира, използвайки принципите на Organon и инструменти на Repertory и Materia Medica, за да достигне до желаните групи лекарства по научен начин.

Преди това обаче трябва да установим някои факти и да разсеем някои митове, за да намалим това необичайно състояние на глобална тревожност.

Мит. Корнонавирусът е фатална инфекция за всички.

Не. Ако погледнете смъртността от последните епидемии и дори обичайния грип, ще разберете, че Covid-19 не е животозастрашаваща инфекция за повечето хора.

Инфекция / епидемия Смъртност (смъртност)
Ебола 25-90%
Птичен грип – H5N1 50%
ТОРС 9,6%
денга 1%
Коронавирус Covid-19 1-2%
Грип H1N1 (свински грип) 0.03-.06%
Дребна шарка 0.2%
Сезонен грип 0,01%

 

В Китай коефициентът на смъртност е около 2,5% за Covid-19, но тъй като диагнозата и осведомеността се подобряват, подобно е управлението и прогнозата. Повечето хора, които се поддават на тази инфекция са на възраст над 50 години или имат някаква свързана с нея коморбидност (болест) като астма, ХОББ, диабет и т.н. По причини, които все още не разбираме, Covid-19 обикновено НЕ засяга деца под възрастта от 18 години и децата, които се заразяват, развиват само леки грипоподобни заболявания . [ii] Така родителите на малки деца могат да намалят родителската си тревожност.

кашлица и треска и пневмония симптоми на коронавирус

Известни симптоми на инфекция с Coronavirus Covid-19.

Според СЗО [ii] :

кашлица и пневмония са симптоми на covid-19Симптомите на COVID-19 са неспецифични и представянето на заболяването може да варира от никакви симптоми (безсимптомно) до тежка пневмония и смърт. Към 20 февруари 2020 г. и въз основа на 55924 лабораторно потвърдени случая, типичните признаци и симптоми включват: треска (87,9%), суха кашлица (67,7%), умора (38,1%), отделяне на храчки (33,4%), задух (18,6 %), болки в гърлото (13,9%), главоболие (13,6%), миалгия или артралгия (14,8%), втрисане (11,4%), гадене или повръщане (5,0%), назална конгестия (4,8%), диария (3,7%) и хемоптиза (0,9%) и конюнктивална конгестия (0,8%).

Хората с COVID-19 обикновено развиват признаци и симптоми, включително леки респираторни симптоми и треска, средно 5-6 дни след инфекцията (среден инкубационен период 5-6 дни, диапазон 1-14 дни).

Повечето хора, заразени с вируса COVID-19, имат леко заболяване и се възстановяват. Приблизително 80% от лабораторно потвърдените пациенти са имали леко до умерено заболяване, което включва случаи на непневмония и пневмония, 13,8% имат тежко заболяване (задух, дихателна честота 30 / минута, насищане на кръвта с кислород 93%, съотношение PaO2 / FiO2 <300, и / или белодробни инфилтрати> 50% от белодробното поле в рамките на 24-48 часа) и 6,1% са критични (дихателна недостатъчност, септичен шок и / или многоорганна дисфункция / недостатъчност).

Едно проучване показва, че най-честите симптоми в началото са треска (59 [73%] пациенти) и суха кашлица (48 [59%]). Други неспецифични симптоми включват замаяност (двама [2%] пациенти), диария (трима [4%]), повръщане (четири [5%]), главоболие (пет [6%]) и генерализирана слабост (седем [9 %]). VI

Друго проучване показва, че най-честите симптоми са треска (98%), кашлица (77%) и диспнея (63 · 5%). Сред 52 критично болни пациенти, шест (11%) не са изпитвали треска до 2–8 дни след появата на симптоми, свързани със SARS-CoV-2 инфекция. Средната продължителност от появата на симптомите до радиологично потвърждение на пневмония е 5 (IQR 3–7) дни. Медианата на продължителността от появата на симптомите до приемането на интензивно отделение е 9 · 5 (7 · 0–12 · 5) дни. [III]

Треска 51 (98%)
кашлица 40 (77%)
затруднено дишане 33 (63 · 5%)
миалгия 6 (11 · 5%)
безпокойство 18 (35%)
Ринорея 3 (6%)
Артралгия 12%)
Болка в гърдите 12%)
главоболие 3 (6%)
повръщане 2 (4%)

 

Друго проучване показва, че пациентите са имали клинични прояви на треска (82 [83%] пациенти), кашлица (81 [82%] пациенти), задух (31 [31%] пациенти), мускулна болка (11 [11%] пациенти ), объркване (девет [9%] пациенти), главоболие (осем [8%] пациенти), болки в гърлото (пет [5%] пациенти), ринорея (четирима [4%] пациенти), болка в гърдите (двама [2% “ ] пациенти), диария (двама [2%] пациенти) и гадене и повръщане (един [1%] пациент). Според образна диагностика, 74 (75%) пациенти са показали двустранна пневмония, 14 (14%) пациенти са показали множество непрозрачни и непрозрачни стъкла, а един (1%) пациент е имал пневмоторакс. 17 (17%) пациенти развиха синдром на остър респираторен дистрес и сред тях 11 (11%) пациенти се влошиха за кратък период от време и умряха от многоорганна недостатъчност. [IV]

Изглежда започва с треска, последвана от суха кашлица.

След една седмица това може да доведе до задух, като около 20% от пациентите се нуждаят от болнично лечение .

По-специално, инфекцията COVID-19 рядко изглежда причинява хрема, кихане или болки в гърлото (тези симптоми са наблюдавани само при около 5% от пациентите). [V]

Патологични находки от пациенти на Coronavirus Covid-19

Повечето пациенти са показали двустранно засягане на белите дробове, като лезиите са разположени главно периферно и субплеврално с дифузно разпределение.

Преобладаващият модел на аномалия е наблюдаван двустранно (64 [79%] пациенти), периферна (44 [54%]), неправилно дефинирана (66 [81%]) и непрозрачност на земята (53 [65%]), включващи предимно десните долни лобове (225 [27%] от 849 засегнати сегмента). [VI]

Левкоцитозата е открита при 26 (32%) пациенти, а лимфоцитозата – при 54 (67%) пациенти. Концентрациите на С-реактивен протеин и серумния протеин амилоид А бяха повишени при повечето пациенти. [V]

Хомеопатия за инфекция с коронавирус Covid-19

най-доброто хомеопатично лекарство за лечение на коронавирусЛечението с хомеопатия се основава на принципа, че лекарството ще се окаже лечебно в състояние, ако може да доведе до подобни признаци и симптоми при здрав човек по време на изпитване за лекарства.

В случай на епидемии се избира общо лекарство въз основа на симптомите на съществуващите пациенти и това лекарство, известно като Genus Epidemicus , може да бъде дадено на засегнатата група от населението за тази конкретна епидемия. Genus epidemicus ще се променя от година на година, ако сегашните симптоми се променят. Не само симптомите, но и последователността и интензивността на специфичните симптоми могат да променят посочения хомеопатичен лек.

Въз основа на проведените досега епидемиологични и клинични проучвания, ние знаем следните симптоми, които нашето хомеопатично лекарство трябва да покрие:

  • Треска
  • студ
  • Суха кашлица
  • пневмония
  • Задух
  • Стегнатост на гърдите

Разделите по-долу за стъпките за идентифициране на рода епидемия са технически. Хората, които не са медицински, могат да пропуснат секциите по-долу и да прескочат до секцията „ И какво хомеопатично лекарство трябва да взема за коронавирус?

Ред на симптомите

Идеалният лек трябва да бъде посочен при суха кашлица с треска. Имаме много лекарства, които покриват сухата кашлица, която остава след остра настинка. Такива средства за защита няма да бъдат посочени. Други лекарства, за които е известно, че са ефективни при алергична суха кашлица, също е малко вероятно да действат.

Липса на симптоми

Виждаме, че изпускането на носа липсва при повечето пациенти или е късен и лек симптом. Следователно показаният от нас хомеопатичен лек не трябва да има представяща картина с остра хрема.

Въз основа на резултатите от КТ

Резултатите от КТ показват, че обикновено се засяга долният дял на белите дробове; повечето лезии са периферни, близо до плевра и има предразположеност към дясната страна.

Така че се нуждаем от лекарство, което е правилно, симптомите се развиват от дясно на ляво, известно е, че засягат долните лобове и причиняват плевро-пневмония.

Резултатите от КТ разкриват и липса на белодробна кавитация и кръвоизлив при повечето пациенти, така че лекарствата, за които е известно, че покриват подобни симптоми, са по-малко вероятно да бъдат показани.

Преобразуване на симптомите в репертоарни рубрики

Някои от възможните рубрики от пълния репертуар:

[Пълен] [Гръден кош] Възпаление: Бели дробове, пневмония: Слабост, с:

[Пълна] [Кашлица] Суха: Треска: По време на:

[Изпълнение] [Скрин] Стеснение:

[Пълна] [Прохлада, прохлада] Топлина: С:

[Пълен] [Гръден кош] Възпаление: Бели дробове, пневмония: Основа, долна:

[Пълна] [Гърди] Възпаление: Бели дробове, пневмония: Плевра-пневмония:

[Пълна] [Възпаление на гърдите]: Бели дробове, пневмония: Вдясно:

[Изпълнение] [Общи положения] Вдясно: наляво, след това:

Има възможност за добавяне на малко различни рубрики и повече рубрики, но целта на реперторизацията е просто да достигне до вероятна група лекарства. След това трябва да използваме знанията си от materia medica, за да филтрираме правилните.

Друга възможна критика може да бъде, че повечето от симптомите са „чести“, докато хомеопатичните рецепти обикновено се основават на „нечестивите“ симптоми. Към това бих казал, че истинският симилимум обикновено обхваща както често срещаните, така и необичайните симптоми. Много разнообразни общи симптоми и тяхната специфична комбинация е сама по себе си уникална , която може да се използва за достигане на желаната група лекарства.

Резултати от реперторизация:

хомеопатично лекарство за вируса на корона

Списък  с  лекарствата:

хомеопатично лекарство за предотвратяване на инфекция с вируса на корона

 

Виждаме, че най-вероятните лекарства за хомеопатия са Фосфор, Bryonia alba, Lycopodium, Arsenic alb, Sulphur, Iodium, Belladonna, Kali carb, Mercurius, China, Lachesis, Antim tart, Chelidonium, Gelsemium и др.

Сега трябва да приложим познанията си за Materia Medica, за да филтрираме лекарствата, които съответстват на последователността и темпото на симптомите.

Средствата, които имат суха кашлица с треска, са нашите основни кандидати. Те включват:

Aconite, Bryonia, Ipecac, Kali-carb, Phosphorus, Arsenic, Nux vomica, Sabadilla, Lycopodium, сяра, Carbo veg, Lachesis, Pulsatilla и др.

При тази епидемия симптомите отнемат време, за да се развият, така че трябва да премахнем лекарства, които имат бързи темпове като Aconite, Belladonna, Nux vomica, Arsenic alb и др. Трябва също да премахнем лекарства, които имат начална симптоматика.

След това филтриране ни остават следните корекции от резултатите от нашите отчети:

Bryonia, Phosphorus, Lycopodium, Mercurius, Kali carb

които изглежда покриват сравнително добре латералността, последователността и темпото на симптомите.

bryonia хомеопатия лекФосфорът може да бъде изключен, тъй като е известно, че е показан при кръвоизливи и пневмония с кавитации. Той е основният лек за

[Пълна] [Възпаление на гърдите]: Бели дробове, пневмония: Унищожаване на тъкан, кухини, с:
[Пълна] [Гърди] Възпаление: Бели дробове, пневмония: Инфилтрация на паренхим, с кървави:

Той все още може да бъде показан в няколко случая, когато симптомите са съгласни.

От тях лечението, което покрива първоначалните симптоми е Bryonia alba и вярвам, че това средство ще работи добре и профилактично.

Сезонът също сега благоприятства Bryonia, защото е известно, че работи добре, когато дните са топли, а нощите са студени, видът на метеорологичния преход след зимата, в която се намираме в момента.

Лекарството, което покрива най-добре по-късните симптоми, е Lycopodium и може да се очаква да помогне на голяма част от хората, които развиват пневмония.

Респираторни симптоми на Bryonia от Phateria’s Materia Medica

Кашлица; СУХО, ТВЪРДО, МНОГО БЕЗОПАСНО, през нощта, от стомаха, трябва да седи по-лошо, яденето и пиенето. Иска да поеме дълбоко въздух, но не може или възбужда кашлица. плюене; ръждясала кръв ивица или жилава. Бронхит. Астмата. Пневмония. РЕЗЕРВИРАЙТЕ СЪСТОЯНИЕ НА СЪСТАВ или в дясна лопатка, по-лошо дълбоко дишане и кашляне. Плеврит. Влизането в топла стая възбужда кашлица. Придържа гърдите или притиска гръдната кост при кашляне.

Основни положения: Утежнява движението + Изкълчвания / болки в шевовете + Сухота на лигавиците + Жадни + Говорения за работа, дори когато сте болни + Раздразнителен и кръстосан + Желание да сте сами

Lycopodium хомеопатия лекарство за пневмонияРеспираторни симптоми на Lycopodium от Phateria’s Materia Medica

Жадува въздух, но е охладен от него. Кратко, дрънкащо дишане по-лошо легнало на гърба. Кашлица; сухо, гъделичкане, дразнене; при неуморни момчета с измама; ден и нощ; дълбока куха; като от сярните изпарения, по-лоши при спускане; с измама; по-лошо при празно преглъщане, разтягане на гърлото; дълбоко дишане. Солено зеленикаво-жълто, бучкащо или неприятно отхрачване. Нерешена пневмония. Кафяви жълти петна по гърдите. Абсцес на белите дробове, туберкулоза. Затруднено дишане поради хидроторакс или / и хидроперикард, с размахване на алае наси. Усещане за стягане в гърдите с парене.

Lycopodium също се допълва (връзка с лекарства) към Bryonia.

Основни бележки: дясна страна + бавно начало + метеоризъм + възрастни хора / интелектуално запалени, физически седмица + бързане + вечерно утежняване, esp 4-8 ч.

Респираторни симптоми на фосфор

Потискащо дишане; по-лошо най-малко движение. Стегнато задушно дишане; по-лоша кашлица. Larynx; сурови, възпалени, пухкави; болезнено при говорене. Voice; ниско; дрезгаво по-лоша сутрин и вечер; крупие, след това бронхит. Кашлица; твърди, хрипове; суха, насилствена, болезнена, гъделичкаща, хакерска, изтощителна; със сваляне; причинява болка в корема; парене във въздушни проходи и треперене, по-лошо четене на глас; промяна на времето; пред непознати, смях, напрежение, пеене. слюнка; лесно, пенисто, ръждиво синкаво, солено, кисело, сладко или студено. пневмония; на левия долен дроб, вторичен, със сопор. Гръден кош; пълен; тежки; болки в гърлото или дясната ръка; или редуващи се страни; шевове, в лявата горна част на гърдите; тракане на по-лоши студени напитки. Сухо горещо усещане в гърдите; с кашлица; отначало суха, след това рохкава. Астма след кашлица. Повторна хемоптиза. Туберкулоза, висока; стройни, бързо растящи лица. Претоварване в белите дробове. Сякаш кожа в ларинкса.

Основни положения: Възпаление на лигавиците и нервите + Желания Студени напитки, сол, плодове, шоколад + кръвоизливи + лява страна + внезапност на симптомите + желания компания и утеха + чувствителен към всички физически или емоционални впечатления

Респираторни симптоми на Kali carbonicum

Катарална афония; с жестоко кихане. Дишането затруднено, астматично по-лошо най-малкото движение или ходене; редуващи се с диария; с световъртеж. Непрекъсната, твърда задръжка или задушаване, безполезна кашлица; след това повръщане. Магарешка кашлица. Белите дробове сякаш се прилепват към ребрата. Пробождащи болки в гърдите. Хидроторакс. Целият гръден кош е много чувствителен по време на кашлица. Кашлица с отпусната увула. Студенина на гърдите. плюене; трудни или малки кръгли топки идват от устата без усилие; солени, гъсти, кървави, жълтеникави, зеленикави, обидни и обилни; вкус кисел или остър.

Основни бележки: Прострация + Остри болки в шевовете + Мразовит + Раздразнен + Тревожен и страх + 2-4 ч. AM утежнява + Комбинация от изпотяване, болки в гърба и слабост + Склонност към удържане на симптоми

Респираторни симптоми на Меркурий

Дрезгав груб глас. Кашлица; в двойни двубои; сухо през нощта; жълто зелена храчка през деня. Респиратор трудно по-лошо лежащ от лявата страна, но кашлица по-лошо лежащ от дясната страна. Шев от долния десен гръден кош до гърба по-лошо кихане или кашляне. Усещане за мехурчета или като гореща пара в гърдите. Епистаксис по време на магарешка кашлица. Кашлица по-лошо от тютюнопушенето. Жълтеница; при пневмония. Задух при качване горе или бързо ходене Астма по-добър тютюнев дим и студен въздух.

Основни положения: обилно изхвърляне на лигавици + обилно изпотяване + склонност към улцерация + кръвоизливи + нощни утежнения + лежащи на дясната страна агг. + Неспокоен + Желание за пътуване + Жажда за студени напитки

Респираторни симптоми на албума Арсен

КРАТНОСТ НА КРЪСТА; неспособен да легне, трябва да седне; по-лоши миризми, смях, изкачване, завъртане в леглото или отстъпващи изригвания, по-добро кафе или сладка вода. Свиркане, хриптящо дишане. Астма, по-лошо студено, в средата на лятото. Кашлица се редува суха и рохкава, суха през нощта по-добре седи по-лошо пиене. Отхрачване оскъдно, пенисто. Голяма диспнея; в носа; лице цианотично, покрито със студена пот, голямо безпокойство. Афония. Емфизем. Белодробен оток. Парене или студ в гърдите. Кашлица, възбудена от тютюнопушенето. Усещане за изпарения на сяра в ларинкса. Кашлица, с кървава храчка. Хемоптизис; изгаряне навсякъде или с болка между лопатки; в пияници; потиснати менструации. Гангрена на белите дробове. Болки в дръпването през горната трета на десния бял дроб. Жълтеникави петна по гърдите.

Основни белези : изгарящи болки + безпокойство и тревожност + тънки изхвърляния на киселини + прострация + гнилостни изхвърляния + влошаване на обед-полунощ

За по-подробна симптоматика на всички тези лекарства вижте Ръководните симптоми на Херинг .

Всички тези средства са полихрестови и трябва да се вземат под внимание други индивидуализиращи симптоми, преди да се предписват .

Допълнителна информация

Пневмония от хомеопатични терапевтици от Liliental, S

Кратка материя Medica от SR Phatak

И така, какво хомеопатично лекарство трябва да приемам за коронавирус?

Ако живеете в район, който все още не е засегнат от Коронавирус, засега не трябва да приемате никакви лекарства.

Въз основа на анализа по-горе, вярвам, че Bryonia alba 6CH или 30CH може да служи като профилактика. Може да се дава (само на засегнатото население) веднъж на ден, докато дните станат по-топли и епидемията отшумява (надяваме се). Ако пациентът има грипоподобни симптоми, можете да вземете същото лекарство при 6 или 30 потентност, 6 часа на час.

Ако пациентът развие стягане в гърдите и задух, Lycopodium 30CH вероятно ще помогне.

Предложенията за лекарство се основават на наличните данни. Хомеопатията се нуждае от много по-задълбочена индивидуализация и клиничният опит при лечението на пациенти с коронавирус Covid-19 с хомеопатия може да доведе до различна група лекарства.

Не препоръчвам самолечение. Можете да покажете тази статия на вашия хомеопат за по-добра клинична преценка, която той / тя ще направи за вас.

Ако подозирате, че имате инфекция с вируса на Корона, незабавно се консултирайте със съответните медицински органи във вашата страна.

Ако имате грипоподобно заболяване и искате да предприемете хомеопатично лечение, моля, консултирайте се лично с квалифициран лекар по хомеопатия.

Можете да ми изпратите вашите отзиви и предложения относно този анализ на manish@hpathy.com

послепис

След публикуването на тази статия получих известна обратна връзка от Хонконг и Макао, където хомеопатите намират Bryonia, Gelsemium и Eupatroium perf за полезни. Един случай от Испания беше успешно третиран с Argentum nitricum 9 CH, Rumex crispus 5 CH и Alliun cepa 9 CH. Това са единствените данни, които съм получил от засегнатите от Коронавирус райони досега.

Postcript 2

Току-що получих много полезна книга от Dana Ullman [vii]. Документът е от Китайската фармацевтична асоциация и е предназначен за болнични фармацевти. Има много данни от първа ръка и клинични подробности за действителните случаи от Китай. Клиничната картина / случаи в този материал са разделени в четири групи. [коментари в скоби моето предложение]

Група А: Лека – без респираторни симптоми. [средства като Гелсемиум, Евпаториум и Бриония изглежда са посочени]

Група В: Умерена – с респираторни симптоми като кашлица и треска. Един характерен симптом от този документ е, че пациентите имат блед или бледочервен език. Също така кашлицата е или суха, или има малко жълта храчка. Има и сухо гърло. [средства като Bryonia, Antim tart, Ars-alb и Phosphorus изглежда са посочени]

Група C: Тежки – с респираторен дистрес. Един характерен симптом от този документ е, че на този етап пациентите имат червен език или жълто-космат. Пациентът се задъхва при движение. [средства като Lycopodium, Pyrogenium, Lachesis, Bryonia и Arsenic-alb изглежда посочени]

Група D: Критични – с дихателна недостатъчност, цианоза и колапс. Един характерен симптом от този документ е, че на този етап пациентите имат лилав език. Движението се влошава, има възбуда и изпотяване със студени крайници [средства на този етап могат да бъдат полезни средства като Merc-sol, Lachesis, Arsenic, циановодородна киселина, Camphora, Antim-ars, Carbo-veg]

Postcript 3

Получих известна информация от Иран и изглежда, че картината на симптомите в Иран е малко по-различна. Много от пациентите се оплакват от главоболие с висока температура, фронтално главоболие. За този сценарий д-р Sunirmal Sarkar предлага Polyporus pinicola . Много пациенти в Иран изглежда се поддават внезапно без много симптоми. Знам за двама международно известни хомеопати, които помагат на нашите колеги в Иран да лекуват случаи на Covid-19. И двамата независимо намериха Камфора за най-подходящото лекарство в Иран. Надяваме се скоро да видим много повече данни от нашите уважавани колеги.

Респираторни симптоми на камфора

Дрезгав, скърцащ глас. Студен дъх. Спиране на дишането. Силни атаки на суха кашлица.

Треска: Треперещ студ със студена кожа; иска корици само по време на горещия етап. Внезапни възпалителни трески, с бързо редуване на топлина и студ; последвано от бърза прострация.

Основни положения: спазми и конвулсии + умствена мъка; Усеща се, че предстои да умре + леден студ, но въпреки това отвръща на покритията + изгарящи болки + внезапен срив + студено изпотяване + синева лигавица

Postcript 4

Jiuan Heng написа и сподели някои полезни идеи за справяне със страха, свързан с пандемията на Коронавирус. При лечението с хомеопатия психичното състояние на пациента е от първостепенно значение и могат да се разгледат следните точки за лечение на пациентите, както и хора с изключителна тревожност и паника по отношение на това заболяване:

Страх от заразяване – здравните власти дават съвети как да намалят риска, като не докосват бутоните на асансьора директно с пръстите. В САЩ ни казват да избягваме да докосваме лицата си. Безопасно ли е да пътувате? Безопасно ли е да отидете в офиса? В ресторант в Сингапур ни напръскаха с антибактериални дезинфектанти за ръце, преди да успеем да седнем.

Натрупване – в Сингапур видях снимки на празни рафтове на супермаркети, идващи от Хонконг и Китай. Клиентите ми казват, че виждат автомобили, които се редят на улицата, за да отидат до големите магазини за кутии като Cosco през уикенда, както и на рафтовете на супермаркетите, които се изпразват бързо. Чувам същото, когато посетих Chinatown миналия уикенд, от сервитьорки, които имаха време да разговарят, защото масите бяха празни.
Нещо повече, консумативите, които са били най-търсени и често се изчерпват, са: маски за лице, дезинфектанти, антибактериални кърпички, алкохол, капаци на термометър, Детол.
(Ум, желания, повече, отколкото е необходимо: Арс, Бриония и т.н.)

Подозрение – човекът, който кашля в автобуса, е превозвач? Моите съученици, които току-що се завърнаха от пролетната си ваканция, носят вируса? [Те вече не говорят къде са отишли!] Има анекдотични съобщения за хора, които се отдалечават от всеки, който кашля и киха.

Расова реакция  не съм сигурен как да намеря това в репертоара. Тази епидемия отприщи голяма част от гнева и кипящото негодувание, което се задушава, доведе до публични посегателства над азиатци, изглеждащи от Китай / Китай.

Конспирация – сигурно сами сте чували много истории. Те се развиват от чувството за изолация, за затвореност.

Страхът от бедност  реакцията на коляното в Източна Азия е „Как това ще се отрази на икономиката? Как ще се отрази на работата / бизнеса ми? “ Споменът за финансовото въздействие на SARS е жив и хората, които сега са на властови позиции в бизнеса и политиката, бяха млади възрастни / търсещи първите си работни места, когато SARS удари Азия преди 17 години. Той пулсации по целия свят и във всички индустрии, и ние просто виждаме първата вълна в САЩ
Въз основа на тези психични симптоми и афинитета към белите дробове и евентуално стомаха, предлагам Arsenicum Album да се обмисли сериозно, заедно с Bryonia като родова епидемия.

PostScript 5

Стивън Галахър разкри, че през 1833 г. се е случила много подобна грипоподобна епидемия, подробности за която са дадени в книгата „Хомеопатична медицинска практика” (д-р Джейкъб Джейнс):

Друг вид катарална треска е разпространеният в началото на 1833 г. грип , който проявява много по  големи разлики във външния си вид от грипа, а също и много по-опасни секвеларни заболявания; тъй като там, където е налице заболяване на гръдния кош , след пристъп на грип фтизис е почти неизбежен и пациентът може рядко да изчисли възстановяването си. В повечето случаи пристъпите му са били внезапни, но в няколко случая се развиват постепенно и необичайна дебилност, съпътстваща катаралните симптоми, с тежест и болезненост на крайниците, особено на долните крайници, отличава болестта с най-голяма сигурност , от всеки друг вид. Това състояние на крайниците често се свързва с главоболие и склонност към повръщане и често с болки в гърлото и известна дрезгавост. Непроходимостта на нервите скоро беше много тежка и се комбинира с силни разкъсващи болки в челото и в костите на лицето, с усещане за натиск в останалата част на главата, световъртеж, сълзещи болки в ушите и др.

  Болестта освен това притежаваше много особености, например тя се събуждаше при онези, които не бяха напълно здрави, стари, заспали симптоми на болестта и затрудняваше излекуването им; тя атакуваше един и същ обект многократно, но винаги в нова форма; често продължи за дълго време с очевидно маловажни симптоми, които могат да бъдат отстранени с подходящи средства, но отново се появяват след най-малките нередности в диетата, често дори на следващия ден; той също лесно се усложняваше с други болести, променяше хода им и влошаваше злото.

Честото миришене на Камфора при първата поява на симптомите би потиснало заболяването, но след няколко дни все пак се стигна до пълно развитие. При наличие на възпаление на гръдния кош , Nux v., След като преди това беше прилаган Aconit., Винаги се оказа полезен. Меркурий, когато се повтаря всеки ден или всеки друг ден, беше най-приспособеният да премахне болестта или дори да я унищожи в зародиша, особено когато при силно засягане на главата, гърлото и гърдата имаше суха, разтърсваща, бавно разхлабваща кашлица , Когато трахеята беше много раздразнена или възпалена, така че острата и силна болка почти не позволяваше говор, а гласът беше много променен, често миришенето на Фосфор 30 беше от полза.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up