Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

8 признака, че кръвната захар ви е „скочила“…

7ec30c6f9f4deb47a1d5c9786a475921

Един лекар може да даде окончателно становище за проблеми с кръвната захар на пациент след провеждането на съответните анализи. Но някои признаци могат да показват повишено съдържание на глюкоза в организма. И не е нужно  човек да е професионален медик, за да ги забележи. 

Първи признак: постоянен глад

Постоянното чувство на глад е предизвикано от обстоятелството, че глюкозата лошо се усвоява от тялото. Това се дължи на увеличеното производство на инсулин, което нараства поради високата захар.

 

Втори признак: умора

Както бе споменато по-горе, излишният инсулин, отделян при висока захар, предотвратява усвояването на глюкозата, източникът на енергия. В резултат на това дори най-малкото физическо натоварване може да причини голяма умора.

Трети признак: често уриниране

Ако забележите, че сте започнали често да посещавате тоалетната, проверете се за захар. Когато нивото ѝ се повиши, уринирането се увеличава, когато ответна реакция на организма, който се  опитва да се отърве от свръхдозата захар.

 

Четвърти признак: жажда

За да се разтвори излишната захар, тялото се нуждае от повече течности – в резултат на това се активират механизми, които предизвикват жажда. Например, може да започнете да усещате, че устата ви постоянно е пресъхнала.

Пети признак: инфекция на пикочните пътища

Вече знаете, че пикочната система се активира при повишена кръвна захар. Това означава повишен стрес и по-голяма уязвимост.

 

Шести признак: суха кожа

Водният баланс при повишена захар може да бъде нарушен поради честото уриниране, както и желанието на организма да събере повече влага за разтваряне на глюкозата. Ако забележите, че сте станали по-жадни, а кожата ви очевидно се нуждае от хидратиране, това може да е признак на висока захар. Между другото, кожата на краката може да бъде особено суха.

Седми признак: Разсеяност

Увеличената разсеяност може да е признак на дехидратация и липса на кислород за мозъка. Едновременно с това може да отслабва и зрението.

Осми признак: продължително зарастване

В случай на наранявания и порязвания при повишена кръвна захар, глюкозата не позволява белите кръвни клетки да се прилепят към вътрешната страна на увредените съдове. В резултат на това зарастването се забавя./zdrave.to

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up