Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

5 СИМПТОМА, ЧЕ ТЯЛОТО НИ СТРАДА ОТ ЛИПСА НА МАГНЕЗИЙ

 

Много хора не разбират значението на магнезия за тялото.
Той е от решаващо значение за мозъка, сърцето, мускулната функция и за здравето на костите.
Недостигът на магнезий е по-чест, отколкото много хора подозират, затова вижте тези 5 предупредителни знака, които могат да показват дефицит на този важен минерал.
1. Шум в ушите или загуба на слуха.
Шумът в ушите, известен още като тинитус, е общ симптом, подсказващ магнезиев дефицит. Едно китайско проучване установи, че достатъчно количество магнезий ще предотврати образуването на свободни радикали, които могат да доведат до загуба на слуха. Добавките с магнезий показват много добри резултати при пациенти с нарушен слух или тинитус в рамките на няколко месеца.
2. Мускулни спазми или схващания.
Магнезият е от решаващо значение за мускулната функция. Без него тялото ще бъде в състояние на гърч, защото този минерал позволява на мускулите да се отпуснат. Ето защо, например, магнезиев оксид се използва за облекчаване на болки при родилки и защо го има в толкова много сънотворни добавки. Липсата на достатъчно магнезий може да доведе до лицеви тикове и мускулни спазми.
3. Депресия.
Връзката между ниските нива на магнезий и депресията се разбира преди повече от век, когато лекарите ще го използват за лечение на психически разстройства.
Хърватско проучване открива, че при много опити за самоубийство пациентите са имали изключително ниски нива на този важен минерал. Едно предимство на магнезия в сравнение с традиционните антидепресанти е липсата на странични ефекти, свързани понякога с тези лекарства.
4. Нарушения на сърдечната функция.
Недостатъчно магнезий може да предизвика състояние, известно като сърдечна аритмия. То, от своя страна, може да доведе до по-голям риск от усложнения като инфаркт и инсулт.
5. Камъни в бъбреците.
Много хора вярват, че камъните в бъбреците са причинени от излишък на калций, но в действителност липсата на магнезий е виновникът. Те могат да бъдат нещо изключително болезнено, така че е добре да се знае, че нещо толкова просто като допълнително количество магнезий може да им попречи.

ФРАМАР бг

 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up