Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Защо капе косата ми?

 

Природен сироп ИмуноБуст + Шуслерова сол № 11 – сполучлива  комбинация  срещу  косопад…

 

 

В последно време доста жени започнаха да се оплакват, че косите им побеляват и падат (алопеция). Виждаме, че много млади хора наистина са започнали да побеляват, увеличават се и плешивите, независимо от възрастта им.

Много млади жени и момичета са недоволни от състоянието на косата си, макар че я мажат с разни балсами, мият я с подхранващи шампоани, поддържат я така, както трябва. Специалистите твърдят, че виновно за това е екологичното замърсяване на въздуха, други пък смятат, че причината е в химията, която се съдържа в боите за оцветяване на косата. Какви всъщност са истинските проблеми?

Пърхотът и окапването на косата се появяват, когато в храната не достига биотин. Една пета част от биотина се съдържа в храната:

•в черния дроб на животните и на рибата;

•в жълтъка на яйцето;

•в бобовите храни:

•в кафявия ориз;

в пшеницата;

•в царевицата;

•в орехите;

•в гъбите.

По-малко биотин се съдържа в плодовете и зеленчуците. Останалата част се изработва от бактерии, които живеят в червата. Затова, ако забележите, че косата ви започва да капе, яжте повече киселомлечни продукти.

ТЪНКИТЕ И ЧУПЛИВИ КОСИ

Косите стават такива, защото им липсва сяра. Биотинът подпомага транспортирането на сярата в организма. Най-много сяра се съдържа в:

• черния дроб;

• птиците и рибата;

• месото и в жълтъка на яйцата;

• бобовите храни, особено в соята, чесъна, зелето.

Освен това при проблеми с косите е добре да се консумира белтъчна храна: месо, риба, кашкавал и сирене. Важно условие за по-бързото усвояване на белтъците е с храната да се приема кисело мляко или бира.

НА КАКВО СА ПРИЗНАК ПОБЕЛЯВАЩИТЕ КОСИ?

Най-често косите побеляват поради липсата на цинк в организма. Той се съдържа в птичето месо, орехите, чесъна, какаото и шоколада. От всичко, казано дотук, можем да си направим следния извод: трябва да консумираме повече черен дроб, бобови храни, да пием айран и бира, да не се лишаваме от пържени или варени яйца. Освен това можем да мажем от време на време косата си с яйчен жълтък за около половин час и след това да я измиваме с топла вода.

КАКВА Е ВРЪЗКАТА НА ВЪТРЕШНИТЕ ОРГАНИ С ОКАПВАНЕТО НА КОСИТЕ?

Състоянието на вътрешните ни органи е тясно свързано със състоянието на косата. Още повече че заболяванията на вътрешните органи често водят до характерни, съпътстващи заболявания на косите. Кои са тези болести?

Болести на сърцето СИМПТОМИ НА ЗАБОЛЯВАНЕТО:

учестен пулс;

•сърцебиене;

•нерегулярни удари на пулса;

•чувството за стягане в гърдите и в областта на сърцето;

•трудно дишане;

•понякога зеленикав цвят на лицето;

• Ако имате един от тези симптоми, веднага погледнете косата си. Ще видите, че на 3 см тя е започнала да изтънява. •Ако имате сериозни нарушения на сърдечната дейност, нарушава се и кръвообращението, а косата започва да пада. Често при хората, които са болни от ревматизъм, косите са гладки, а кожата на главата е сива. Обикновено от един корен растат три косъма, които се заменят. При болните от ревматизъм расте само един косъм и той е много по-тънък. Когато косъмът заменител започне да изтънява, това е признак за ревматизъм. Променя се и цветът на косата.

 

ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ОРГАНИТЕ ЗА ХРАНОСМИЛАНЕ И НА ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО

Ако храносмилането ви не е в нормата, то корените на косата не могат да абсорбират хранителни вещества и започват постепенно да падат.

СИМПТОМИ:

•алергия;

•неприятен налеп върху езика;

•лош мирис от устата;

•диария;

•отпадналост или гадене.

Ако имате тези симптоми, бъдете сигурни, че косата ви ще започне да пада и ще стане по-рядка.

ФИЗИОЛОГИЧНИ РАЗСТРОЙСТВА

В днешно време много често се срещат мъже, които имат проблеми с потентността, и жени, които са с нарушен менструален цикъл или страдат от безплодие. При нарушена полова функция косата започва да пада или да губи еластичността си.

ХОРАТА С БОЛНИ БЕЛИ ДРОБОВЕ ИМАТ РЯДКА КОСА

Хората, които имат болен бял дроб, дишат трудно, защото не им стига кислород, гласът им е слаб, говорят трудно, на върха на главата им косата е много рядка и е изгубила еластичността си. Ако имате такива симптоми, обърнете внимание на белите си дробове. Това особено се отнася за хората, които злоупотребяват с пушенето.

При нарушение на метаболизма в организма страдат не само вътрешните органи и ставите, страда и косата. Случва се да забележите картината: над ушите, от двете страни, кожата на скалпа става червена, подпухва, а косите почват да падат.

СИМПТОМИТЕ:

•шум в ушите;

 

•болки в гърба, в ставите на ръцете и краката. Нашите кости са съставени от калций и фосфор. Ако почувствате болка в ставите си или ревматични болки, значи нарушен е метаболизмът на йод в организма. Йодът не може да стигне до косата и тя започва да побелява. Метаболизмът на калция и фосфора изисква протеин, а ако протеинът не е достатъчен, то косата отпред и отзад на главата започва да капе. За да се предотврати това заболяване, трябва предварителна да се вземат хранителни продукти, богати на минерали и витамини, за да може да се възстанови нормалният обмен на веществата в организма.

ДЕФЕКТИ НА ЗРИТЕЛНИЯ НЕРВ

Когато хранителните вещества не достигат до кожата на скалпа, както вече казахме, това води до побеляване и падане на косата. А такова ненормално състояние на обмяната на веществата може да бъде предизвикано от заболяване на очния нерв

СИМПТОМИТЕ:

•болки в шията и в раменете;

•умора в очите;

•зачервяване на очите; •нарушено зрение;

•мигрена.

Другите заболявания, които карат косата да пада: •болести на жлъчката •болести на зъбите и венците •възпаление на гърлото •възпаления в носните кухини

 1. Avatar
  Таня Великова

  Здравейте, основната причина за моя косопад е раждане, може би и сезонния фактор не е за пренебрегване. Какво бихте ме посъветвали, имайки предвид, че още кърмя? Родих преди 7 месеца, а обилния косопад започна някъде около 5-я месец след раждането.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Таня, нормално е да се увеличи косопада по време на бременност. Приемайте витаминозен препарат Пантогар и хомеопатичните Силицея 15 сн – 5 гран. на ден и Калкарея флуорика 15 сн – 5 гран. на ден

   PS.Интернет консултациите са само насочващи. Те в никакъв случай не заменят преглед от лекар.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 2. Александра

  Здравейте д-р Марио!От четири месеца и на мен ми пада много косата,аз го дължах на това,че кърмих почти 4 години дъщеря си,но вече я отбих от около две седмици ,а косопада продължава.До скоро слагах само къна на косата,но от доста време не съм!Ям разнообразна храна,не пропускам хранене и не си го обяснявам,винаги съм имала хубава и гъста коса!Ако може да ме насочите ,ще ви бъда благодарна!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Александра,
   Първо искам да си направите по-разширени изследвания.
   нуждаем се от – Пълна кръвна картина, хормони на щитовидна жлеза , и кръвна захар на гладно.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

   1. Александра

    Здравейте,правих всички тези изследвания преди шест месеца,личната ми лекарка каза че всичко си е в нормата,ако поискам пак изследване ще ми каже че нямам нужда и трябва да си ги плащам.Миналия месец исках кръв и урина ,но тя ми отказа:-) Аз съм на 32 год. и не съм боледувала до сега:-)

 3. Ирена

  Здравейте д-р.Янакиев.От 9 год.имам Хашимото и съответно пия пия еутирокс,селен и някои добавки.Има периоди в които имам обилен косопад което го дължа на заболяването ми.Въпросът ми е:
  Какво бихте ми препоръчали за да намаля косопада си?
  Поздрави и бъдете здрав!Хубава вечер.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Ирена,
   Ето и една работеща схема, която е насочена към Хашимото и срещу косопада:
   –сироп ИмуноБуст – по 10 мл. на ден.
   –Калкарея флуорика 15 сн – 2 пъти по 5 гран.
   Шуслерова сол №11 – Силицея – 2 пъти по 5 табл., разтворени в 150 мл. вода.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 4. Здравейте д-р Янакиев,със силен косопад съм от достта време,изследванията са ок,ползам каква ли не козметика,но уви,бихте ли ми препоръчали нещо хомеопатично.Благодаря ви!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Анет,
   Ето една схема :
   – Шуслерова сол 11 – 2 пъти оп 5 табл., разтворени в 100 мл. вода.
   –сироп ИмуноБуст – по 10 мл. на ден, разреден с 10 мл. вода.
   С уважение Д-р Марио Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

   1. Ивалина

    Здравейте, моля за съвет. Синът ми е на 3 години, и от яслата често боледува. Започва с хрема като в началото при водниста хрема давам аllium cepa 9 СН, след което секрета се сгъстява и се стича назад, започва кашлица от секретите. Пробвах с Hydrastis canadensis 15 CH, цинабсин, но няма ефект. Давам и ехинацея. Как да се справя?

    1. Mario Janakiev

     Здравейте Ивалина, Впръсквайте в нослето Куикс акут и започнете тази профилактика:
     –сутрин Аграфис 5 сн – по 5 гран.
     –вечер Калкарея фосфорика 30 сн – по 5 гран.
     сироп Имунокидс – 2 пъти по 3 мл.
     С уважение Д-р Марио Янакиев


     Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

     1. Ивалина

      Благодаря, колко време трбва да ги давам?

     2. Mario Janakiev

      Здравейте Ивалина, Поне 3 месеца…


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 5. Дарина Ангелова

  Здравейте д-р Марио, синът му е на 26 години. От около 1 година забеляза,че много му капе косата.Горе на темето забелязвам леко разреждане. Ходи на няколко кожни лекари, пие биотин, маже с Миноксидил но няма съществено подобрение. Какво ще препоръчате?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Дарина, Продължете да се срещате с кожни лекари.
   Аз ще добавя една формула за заздравяване на останалата коса:
   –Шуслерова сол№ 11 – 2 пъти по 5 ттаббл., разтворени в малко вода.
   сироп ИмуноБуст – по 10 мл. на ден.
   –серум на фирма Ревалид – всеки ден се нанася по един път на участъка.
   С уважение Д-р Марио Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 6. Каренсита

  Здравейте,след раждане,операция за премахване на жлъчката,кърмя 2ра година,пия Лтироксин 75мг -с понижена функция на жлезата съм. Открих плешиво петно на главата си,можете ли да ми помогнете какво да пия?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте, Първо спрете кърмата – напълно е излишна.
   За терапия щи имам нужда от по-подробна информация.
   С уважение Д-р Марио Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 7. А някаква комбинация да препоръчате за себорея,която се влошава есен,зима …

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Ева, Имате придимно крусти ли/корички/?


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 8. Елена

  Здравейте,
  на 21год съм и не зная да имам някакъв сериозен здравословен проблем, за сметка на това обаче косата ми е станала много по-рехава, а отстрани на слепоочията сначително е оредяла, сега там има само бебешки косми. Отделно в тази зона имам и пърхот, който е на цели корички в основата на косъма и ако се случи да махна някоя от тези корички съм забелязала, че те излизат заедно с бебешките косми. Скоро си направих изследвания на кръвта и докторът каза, че са в нормата. Препоръчайте ми какво да правя, защото изглежда косопадът само ще се задълбочава.

  Благодаря предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Елена, Ето една схемма за заздравяване на косата:
   – Силицея 30 сн – 2 пъти оп 5 гран.
   –Калкарея флуорика 15 сн – 2 пъти по 5 гран.
   сироп Имунобуст – по 10 мл. на ден .
   С уважение Д-р Марио Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up