Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

20-годишно момиче събира пари за лечение, докато се грижи за братчето си

 

20-годишната Веселина Георгиева се нуждае от поредица от операции за възстановяване на черепа и поставяне на протеза на окото. Момичето събира пари и за операции на 5-годишното си братче, за което се грижи след смъртта на майка им в края на септември.

Когато била на десет месеца, Веселина била оперирана за ретинобластом на лявото око. Наложило се окото да бъде отстранено. Последвали лъчетерапия и химиотерапия и ракът бил премахнат.

След 10 неуспешни операции, една от които в Германия, момичето все още се нуждае от операции, с които да бъде спряно срастването и изкривяването на черешната й кост.

“Операцията в Германия се оказа неуспешна, защото не ме бяха изследвали и не знаеха, че тялото ми не може да приема чужди тъкани. Там ми поставиха коралово топче за очна ябълка и протеза и след 2 месеца получих кръвоизлив и кораловото топче трябваше да бъде премахнато”, разказа Веселина пред Нова телевизия.

Когато била по-малка, й била сложена протеза, която била много голяма и деформирала черепа й.

„Лицето ми е останало малко, деформирало се е, протезата, от която се нуждая, е дебела колкото люспа, а тази, която са ми поставили, е дебела колкото пръста ми. След това ми казаха, че отдавна е трябвало да спрат да ги произвеждат и поставят тези протези, само в България се поставят още. Лицето и носът ми се изкривиха, очната ми орбита беше останала толкова, колкото на 10 месечно бебе“, обяснява 20-годишното момиче.

Най-страшна за нея се оказала последната операция. Отваряха ми главата, за да се наместят костите, да се намести носът, да се изгради скула от кост от главата ми. Лекарите дадоха 50% шанс, че ще остана бавно развиваща се или инвалид. Но благодарение на специалистите това не се случи, казва още момичето.

Това, от което се нуждае Веселина в момента, са 5 последователни операции, с които ще бъде изградено око, мигли, клепач, след което ще се сложи протеза.

Това трябва да се случи в най-кратки срокове, защото иначе ще има притискане на черепа и смърт, допълва Веселина.

За операциите са необходими общо 44 000 лева, като ми остава да събера още 14 000-15 000 лева, като се надявам операциите да станат през март, уточни тя.

Операциите ще бъдат извършени в България от д-р Кръстинова и от екипа, с който работи във Франция.

В момента Веси трябва да се грижи и за 5-годишното си братче, след като майка им починала внезапно от инфаркт на 23 септември.

“Не подозирахме, че може да се случи нещо такова. Майка ми беше на 38 години. Оплакваше се, че я стяга сърдечната област, ходеше на лекар, трябваше да влезе в болницата. Когато я закарахме в болницата, й направиха кардиограма. Тя показа предизвестие за инфаркт, но никой не обърна внимание. Бихa й инжекция и я изпратихa да се прибира вкъщи, разказва момичето.

След това болките се влошили. Решили отново да я заведат в болницата, където й поставили системи и опитали да я спасят, но жената починала.

Сега Веселина се грижи за малкия Тошко, който също се нуждае от операции. Той има проблем с лявото око, което се води сляпо, и трябва да се оперира, за да може да вижда. Освен това е астматик, а едната клапа на сърцето му не работи и се нуждае от операция, обяснява Веси.

Момченцето има брат близнак, който умира при раждането. Налага се детето да бъде оставено в кувьоз. Малко по-късно се появява и проблемът с окото му.

За двете операции на момченцето са необходими общо около 10 000 лева.

В момента съм сестра, приятел и родител, казва 20-годишната Веселина. Тя мечтае да започне да учи педагогика и да работи с деца в бъдеще. Все още не се е отказала от мечтите си, като смята да кандидатства за задочна форма на обучение, за да може да се грижи за братчето си.

Всеки, който иска да помогне на Веси, може да изпрати SMS на кратък номер 17 777 с текст на латиница DMS VESI. Цената на 1 SMS е 1 лев за абонати с договор с GLOBUL, VIVACOM и Mtel и 1,20 лева за потребители на предплатени услуги на трите мобилни оператора.

Дарения могат се изпращат и на банкова сметка:

Титуляр: Веселина Георгиева Георгиева

Банка: ДСК

IBAN: BG89 STSA 9300 0019 9716 61

BIC: STSABGSF

и чрез PayPal: tina_go@abv.bg

    1. Mario Janakiev

      Моля изпратетт правилната или линк към официален сайт/публикация/


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up