Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

17-годишната Ники пребори рака, вече си е в Хасково

51011401378549632-1

 

Лечението на Ники, която страда от Саркома на Юинг (рак на костите), приключи успешно. Снощи ученичката от ПМГ и майка й Росица се върнаха в Хасково след 14-тата и последна химиотерапия в турска клиника. Курсът на лечение, продължил една година, приключи. В момента не се откриват никъде в тялото туморни образувания.Следват контролни изследвания през 3 месеца в продължение на няколко години.

Това съобщи майката на 17-годишната Николета, чиято съдба трогна и обедини Хасково миналата година. Благодарение на добри хора и многобройните кампании, организирани в подкрепа на момичето, Ники вече може да се върне към нормалния начин на живот.

Във Фейсбук майката на Ники – Росица Ленкова написа още:

Изминахме дълъг път, запознахме се с дечица с нашата съдба, деца-герои на които им се налага отново да се борят със зъби и нокти с коварното заболяване, други, за съжаление, вече не са между нас, но ще останат завинаги в сърцата ни. Ние вярваме, че ще успеем. Цялата позитивна енергия, с която ни обградихте, ни даде нужните сили да стигнем дотук. Постигнатото до момента се дължи единствено на факта, че необходимите средства се събраха бързо и химиотерапията подейства. Благодарение на вас и вашата подкрепа сега Ники може отново да се върне към нормалния си начин на живот. Обичаме ви, добри хора! Бъдете здрави!

На снимката Ники е с лекуващия си лекар – проф. Алп Йозкан и старшата сестра, които също се радват за момичето.

Haskovo.net

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up