Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

12 годишен ученик, доказа, че зеленият чай убива рака

1492319274-2

12-­годишният американски ученик Стивън Лит откри вещества, които се борят с рака, в зеления чай. Това стана в рамките на проект за училищна научна изложба в щата Джорджия, съобщи „Лайф.ру”. Лит установил, че антиоксидантите, които се съдържат в зеления чай, влияят пагубно на раковите клетки на червеи.

Благодарение на откритието си момчето получило главната награда на изложбата и привлякло вниманието на учените. Стивън проявил интерес към темата, след като на двама семейни приятели открили рак. И това е интересно: Чай според кръвната група – четете на най-полезния здравен сайт Zdrave.to След като се запознал с наличните данни и проведените изследвания, Стивън поръчал всички необходими за изследването материали по интернет и си направил минилаборатория у дома. Разделил опитните червеи на 4 групи, за да потвърди хипотезата, че полифенолът може да елиминира образуването на тумори при животните, отровени с канцерогени.

По време на експеримента на момчето помагал бащата ­ химик по образование, тъй като ученик не може да работи с химикали сам. Когато Стивън спечелил наградата на изложбата, му обърнали внимание учени от университета Тафтс. Те поканили момчето и му показали лабораториите, в които правят изследвания. Седмокласникът получил голям опит и мечтае в бъдеще да стане учен, който ще търси лекарство за рак.  TАГОВЕ: ЗЕЛЕН /Блиц

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up