Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

10 грешки, които богатите никога не допускат

 

Да се учите от грешките си е нещо много хубаво, но още по-хубаво е, когато се учите от грешките на другите. Ето защо CNBC помоли 10 успешни личности да споделят какви грешки при комуникацията си и по пътя си към успеха, се опитват никога да не допускат

1. Не прекалявайте с хваленето

Успешните хора за нищо на света не трябва да се хвалят с това, което имат. Показността определено пречи на успеха. Но все пак не трябва да забравяте, че околните трябва да са наясно с това, че вие сте успешни хора и се развивате.

2. Не се скатавай

Много е удобно човек да бъде мързелив, но ако искате да постигнете страхотни резултати в живота, „трябва да се хванете на работа“. Всеки може да стане какъвто иска, но за да постигне резултати не трябва да мързелува, а да работи „здраво“.

3. Има негативно отношение

Положителното отношение към нещата е ключов фактор за успех. Само един човек, който е негативно настроен може да развали колектив от 10 позитивни хора например. Дори и в трудни времена трябва да можете да бъдете положително настроени и усмихнати, казват експерти.

4. Чака прекалено дълго, за да вземе решение

Хубаво е да отделите достатъчно време, за да помислите за всичко позитивни и негативни последици, които могат да дойдат вследствие на вземане на определено решение. Но все пак не трябва да забравяте, че ако чакате прекалено много, може да пропуснете много възможности.

5. Не се усмихва

Силата на усмивката е много голяма. Тя не само добавя положителна енергия към изражението ви, но ви прави и достъпни за околните. Хората искат да правят бизнес с хора, които харесват и около, които се чувстват комфортно. Ето защо една усмихва, която нищо не ви коства, може да ви донесе много успехи.

6. Работи по повече от един проекти

Изберете еднa насока в живота, в която искате да сте успешни и която ви носи удоволствие и ще станете най-добрите. Хората имат множество блестящи идеи и вместо да се съсредоточат върху една, те „разпръскват“ съзнанието си на много места, което е голяма грешка.

7. Не си записва важните събития в календара

Планирайте и организирайте всичко, което имате да правите. Никога не се мъчете да помните всичко, а записвайте задълженията си в календара и си нагласяйте аларми.

8. Сляпо подражава на останалите

Няма значение за кого работите, ако не подражавате на себе си. Най-добрите лидери не подражават сляпо на никого. Те знаят, че подражаването на някого няма да ги превърне в Стив Джобс. Вместо това те се съсредоточават върху себе си и конкретните обстоятелства.

9. Опитва се да контролира всичко

Ако искате да постигнете целите си, не се придържайте към общоприетото убеждение, че всичко е под ваш контрол. Понякога просто трябва да приемете реалността на дадена ситуация, да бъдете решителни и да разпределите времето си там, където наистина можете да направите промяна. Това е ключът към постигането на успех както в работата, така и в личния ви живот.

10. Не се страхува от неизвестното

Страхът е най-големият враг на успешните хора. Няма нищо лошо в това да кандидатствате за дадена позиция, въпреки че за нея се изисква опит, който в момента вие нямате. Няма нищо страшно. Ами, ако се окаже, че това е вашата работа? Успешните хора не са тези, които си стоят кротко зад бюрото, а тези, които не се страхуват от неизвесното.//www.economic.bg/bg/news

 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up