Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

10 вида храни, които съкращават живота

Неправилното хранене е прекият път към затлъстяването, сърдечните заболявания и болестите на стомашно-чревния тракт, а вредните продукти намаляват живота на човека. Това, разбира се, е максима, която напоследък чуваме все по-често. Какво обаче се крие всъщност в нея…

 

Мазната храна несъмнено способства за увеличаване на теглото, а изобилието от оцветители, изкуствени заместители и подсладители постепенно води до отлагане в организма на вредни токсични вещества.

 

Варената храна пък притъпява чувството за насищане. За сметка на това “грубата” растителна храна стимулира работата на храносмилателната система и затова всеки ден трябва да се употребяват колкото се може повече сурови плодове и зеленчуци.

 

Предлагаме ви списък от 10 храни, които, според експертите от ediets.com, способстват за съкращаването на човешкия живот:

 

1. Всички видове дъвчащи бонбони – защото съдържат големи количества захар, химични добавки, оцветители, заместители и т.н.

 

2. Чипсовете (както царевичните, така и картофените) – те са вредни за организма, защото представляват смес от въглехидрати и мазнини в обвивка от оцветители и заместители на вкусове.

 

3. Сладките газирани напитки – смес от захар, химия и газове. Те способстват за бързото разпределяне на вредните вещества в организма и са особено вредни с голямото си съдържание за захар.

 

4. Шоколадовите вафли, сладки и бисквити – съдържат огромно количество калории, съчетани с химични добавки, генетично модифицирани продукти, оцветители и ароматизатори.

 

5. Кренвиршите и саламите – т.нар. месни деликатеси си остават едни от най-вредните храни. Те съдържат т.нар. скрити мазнини, които са прикрити с помощта на оцветители и ароматизатори. Много производители на месни изделия използват т.нар. трансгени – 90% от кренвиршите, сарфаладите, саламите се състоят.. .. от трансгенна соя.

 

6. Мазното месо – ускорява процеса на стареене на клетката и способства за появата на сърдечно-съдови заболявания.

 

7. Майонезата – много калоричен продукт, който съдържа изключително количество мазнини, въглехидрати, оцветители, подсладители, заместители и т.н. Към вредните продукти от този тип могат да се добавят кетчупът и различните сосове, които освен оцветители и заместители на вкусовете съдържат и генно-модифицирани продукти.

 

8. Макаронените изделия за бързо приготвяне – те са чиста химия и доказано нанася вреди на организма.

 

9. Солта – повишава кръвното, нарушава киселинно-солния баланс в организма, способства за натрупването на токсини.

 

10. Алкохолът – дори в минимални количества пречи на усвояването на витамините и останалите полезни за организма хранителни вещества. Освен това той съдържа и много калории.(а).

dieti.info

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up