Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Шок в Гърция:8-годишно дете починало от дифтерия

Природните продукти  на  Dr.Mario  – ИмуноКидс,  ИмуноБуст  и  пробиотикът му  са  най-доброто  средство  за  повишение  на  имунитета  на  цялото  семейство…

 

дифтерия-ваксина

Медицинската общност в Гърция беше шокирана от новината, че на 27 нември, 8-годишно дете е починало от дифтерия, болест, за която вече 30 години се твърди, че не съществува, пише гръцкият вестник  Ethnos.gr .

Детето е били прието в болница в лошо състояние, но лекарите не са успели да поддържат детето живо. По всяка вероятност детето не е било ваксинирано. Такова предлположение изказва Манолис Папасавас, ръководител на педиатричната болница. Той смята, че то не ваксинирано с тройната ваксина (Дифтеткок), която предпазва от дифтерия и се прилага в ранна възраст.

Министерството на здравеопазването разследва случая и официални съобщения се очакват скоро. Изданието отбеляза, че последната смърт на дете вследствие на дифтерия е отчетена преди 30 години.

Нарастването на кампаниите срещу ваксинация в цяла Европа кара политиците да се замислят за намиране на начини за справяне с това тревожно явление.

През август миналата година Световната здравна организация отчете 89 994 случаи на морбили в 48 европейски държави през първата половина на 2019 г., което е двойно повече в сравнение със същия период на миналата година (44 175) и по-високо от цялата предходна година (84 462).

„Възстановяването на предаване на морбили е загрижено. Ако не бъде постигнато и поддържано високо имунизационно покритие във всяка общност, както децата, така и възрастните ще страдат ненужно и някои от тях ще загинат трагично “, заяви д-р Гюнтер Пфафф, председател на Европейската регионална комисия за проверка на морбили и премахване на рубеола.

Въпреки че информираността и координацията на ЕС по отношение на ваксинацията са се увеличили, Европа все още изпитва смущаващо тежко огнище на морбили и държавите-членки трябва да приемат национални стратегии за увеличаване на обхвата или да решат дали ваксинацията трябва да бъде задължителна или не.

През април 2018 г. Комисията предложи препоръка за засилване на доброволното сътрудничество на всички заинтересовани страни срещу профилактични срещу ваксина заболявания, която беше приета от Съвета. Изпълнителната власт на ЕС даде да се разбере, че планът не трябва да бъде само „лист хартия“.

Еврокомисарят по здравеопазването Витенис Андрюкайтис многократно подчертава ролята на здравните специалисти в информирането на пациентите, докато фармацевтичната индустрия също призова създателите на политики да настояват за имунизация през целия живот, като подкрепят иновативната индустрия и дават тласък на електронните здравни решения в националните програми за ваксинация.///www.lexmedicanews.com/

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up