Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Храни, които помагат на рака да расте, докато ни убие

655-402-chpv-se-svyrzva-s-edna-treta-ot-sluchaite-na-rak

 

Съществуват все повече доказателства, че храната, която ядем, може да промени растежа и разпространението на рака, казват учени от Кеймбридж.

Изследванията върху животни, публикувани в списание „Нейчър“ (Nature), показват, че туморите на гърдата спират да растат без аспаргин. Това е съвсем естествена съставка, намираща се в много, считани за здравословни храни, като аспержите, морските дарове, картофите, месото от птици и редица други хранителни продукти.

Аспарагинът е аминокиселина, чието наименование идва от аспержите. Счита се, че помага срещу стареенето, затлъстяването, предпазва черния дроб и е необходим за поддържане на равновесието и централната нервна система.

Изследванията, проведени от учените от Кеймбридж, показват, че диета с ниско съдържание на аспаргин или лекарства, които блокират неговото усвояване, спират развитието на туморите на рака на гърдата.

Друго проучване, на университета в Глазгоу, сочи, че намаляване на приема на продукти, съдържащи серин и глицин, забавят развитието на лимфома и чревните ракови заболявания. Резултатите обаче трябва да бъдат потвърдени и върху хора.

Според учените вече е ясно, че различните видове рак зависят от храните, които приемаме. Раковата клетка трябва да премине през огромни промени, за да се разпространи и да създаде метастази. Необходимо е първо да се откъсне от главния тумор, после да оцелее в кръвта и накрая да успее да се установи в здрава част от тялото. В повечето случаи на рак, смъртоносни се оказват именно метастазите.

Липсата на аминокиселни в диетата обаче също може да има тежки последствия за здравето. Те са жизненоважни за човешкия живот. Ето защо е важно пациентите да не изключват напълно специфична хранителна група от диетата си, без да са се консултирали с лекар.

Тогава, защо тези изследвания са толкова важни? Защото доказват, че промените в диетата влияят на разпространението на раковите заболявания. Аминокиселините изграждат белтъците във всички живи организми. Без тях клетките на организма не могат да оцелеят. И все пак с регулиране на приема на определени видове хранителни групи може да се повлияе на раковото заболяване. В дългосрочен план учените смятат, че пациентите ще бъдат поставяни на специална диета от синтетични храни с понижено съдържание на определена аминокиселина по време на лечението./vesti.bg

Една  от  най-добрите  детоксикации  на  организма  е  комбинацията  на  хомеопатичния  препарат  Туя 15 сн   с  препарата  д-р Марио  Имунокидс…

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up