Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Хомеопатия и трета сливица

Трета  сливица….(аденоидит)

….тя  е  причината  за  кашлица  при  80 %  от  децата   до  7  години  ..

….никакви  алергии…

….никакви  зъбки…

Какво  всъщност  представлява  третата  сливица?  Тя  е  чисто  и  просто  един  лимфен  възел,  който  се  намира  в  задната  част  на  носните  кухини.  За  съжаление  тя  много  често  се  възпалява  и  реагира  по  два  начина – уголемява  се  и  започва  да  секретира.  От  началото  с  бистър  секрет  а  след  това  – гноен.  И  това  може  да  продължи  с  месеци.

Тези  секрети  се  стичат  по  задната  фарингиална  стена  и  са  причина  за  неповлияваща  се  и  неприятна  кашлица,  която  е  изявена  предимно  вечер  и  сутрин  при  ставане…

 

Симптомите  на  възпалена  трета  сливица  /аденоидит/  са добре познати на родителите:

––хъркащо дишане през нощта.

––обилна секреция по  задната  час  на  гърлото.

––типичен изглед на лицето – полуотворена уста, почти невъзможно дишане през носа.

––честа нощна и суха кашлица.

––податливост към вирусни инфекции.

 

Какви  са  възможните   усложненията:

––отит – възпаление на ухото.

––ларингит ––при срив в имунната система и агресивен вирус – пневмония ––при много тежки трети сливици може да се наблюдава проблеми със сърцето и ръстта на детето.

 

Кои са показанията за операция и кога?

––трудно носово дишане до невъзможност.

––когато детето , дори и да е здраво хърка прeз нощта.

––има над 3 отита през годината.

––чести инфекции и пневмонии.

 

Нормалната възраст за операция е поне 3 годинки.

Много често след нея детето продължава известно време да боледува по същия начин, както преди. Това се дължи на сателитния синуит, който е съпътствал третата сливица и който бавно отшумява.

Но  има  възможност  и  да  рецидивира  след  операция.

 

ХОМЕОПАТИЧНА ПРОФИЛАКТИКА И ЛЕЧЕНИЕ:

 

Има доста медикаменти, които ако са прецизно изписани от лекар – специалист могат да доведат до облекчаване на състоянието и избягване на операцията.

Д-р Марио Янакиев  предписва  профилактични  схеми  ,  които  продължават  с  месеци.

Основни  лекарства  са – Аграфис – за  пряко  въздействие  на  третата  сливица  и  нейното  редуциране.

Калкарея  фосфорика, Калкарея карбоника,  Пулсатила, Туя , Силицея  и  др.,  които  се  предписват  за  типа  дете  и  се  определят  от  лекаря.

И  разбира  се  новия  мощен  приреден  сироп  DrMario ImmunoKids ,  който  действа  комплексно  –  на  местно  и  общо  ниво  на  организма  и  който  повишава  имунитета  на  детето.

 

 

 

 

 1. Avatar
  Радост

  Здравейте докторе! От около седмица дъщеричката ми хърка, каза че я боли челото и ушите (на 4 г. сме, 100 см висока и 13,5 кг). Педиатъра ни предписа капки Унифлокс за 5 дни и сякаш поотшумяха нещата, но след няколко дни започна отново хъркането. Често се обажда при нас задната хрема. Нямаме сополки, нито хрема, кашлица рядко през носа ако не може да диша и рядко сутрин. Давам Имунокинд от месец и профилактично Тонзилотрен. Да добавя ли още нещо и на този етап да посетим ли лекар? През деня нямаме затруднено дишане, само зад нослето се чува нещо от време на време.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Радсот,
   Най-вероятно е възпалена третата сливица.
   Започнете да давате Хепар сулфур 15 сн – 3 пъти по 5 гран. и Нукс вомика 15 сн – 2 пъти по 5 гран.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

    1. Mario Janakiev

     Здравейте Радост,
     За две седмици.


     Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

     1. Радост

      Благодаря ви, д-р Янакиев :)) Весели празници и бъдете здрав!

     2. Радост

      Здравейте отново и честита Новата 2016 г.! Вече изминаха 2 седмици от приема на Хепар сулфур 15 сн – 3 пъти по 5 гран. и Нукс вомика 15 сн – 2 пъти по 5 гран. Нещата се подобриха. От 2 дни нослето изхвърля жилави бяло-жълти секрети, не обилни и не често. Това резултат от лечението ли е или да добавя друго, както и да продължа ли още време горната схема?

     3. Mario Janakiev

      Здравейте Радост, Продължете тази терапия до края на седмицата.


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 2. Радост

  Не съм уточнила, че хъркането е като легне да спи и тогава е и закашлянето е рядко вечер ако не може да си поеме достатъчно въздух. През деня не е запушен носа и диша нормално.

 3. Eлена Иванова

  Здравейте, д-р Марио!
  Весели празници!
  Синът ми е на 6 г и 5 месеца и от около повече от месец е със следните симптоми – трудно дишане,запушен нос, не може да си поеме въздух,вечер хърка и спи с отворена уста и силно отметната назад глава. Педиатърът му изписа тонзилотрен и цинабсин, понеже установи увеличени сливици, той нямаше температура. Започнахме това лечение и се появиха сополи, но нямаше особено подобрение. След консултация с УНГ се оказа, че е увеличена и третата сливица и слухът е намален. Предписа ни -ксизал за три месеца и назик спрей с метилпреднизолон 15,78 смесен за 7 дена. Аз давам на детето рибено масло, течен хлорофил и алое, като от последното капя и в носа, преди това промивам с морска вода.
  Досега няма ефект от нищо от приложеното. Даже май стана по-зле, вече постоянно диша тежко. Лошото е ,че аз не съм забелязала от кога спи с отворена уста, възможно е да е от доста по-дълго време. Иначе не боледува често, но много трудно заспива, понякога е нервен,доста е слабичък и дребен на ръст, понякога се напишква през деня, улисан в игри и се изпуска по голяма нужда.
  Моля да ме посъветвате кое от всички хомеопатични мога да му давам – Аграфис, Калкареа, туберкулинум и за какъв период и дозировка, за да мога поне малко да го облекча и да започне да диша спокойно. Иначе след празниците сме пак при УНГ, за да видим как ще продължим.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Елена,
   Да вашето дете е с увеличена трета сливиц-а , която се дължи на прекарана вирусна инфекция.
   Добре е да се започне следната профилактична програма :
   –Аграфис 5 сн – 5 гран. сутрин
   –Силицея 30 сн – 5 гран. вечер
   –Туберкулинум 15 сн – 2 пъти по 5 гран. месечно.
   Схемата е за три месеца.
   Първите прояви на облекчение – след една седмица.
   Облекчението в носното дишане може да бъде съпроводено от увеличение на секретите.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

   1. София

    Здравейте, д-р Янакиев! Дъщеря ми е на 2г и 4 м с уголемена трета сливица. В началото на април тръгна на ясла и веднага прихвана вирус, имаше отит, хрема, кашлица и видимо много я болеше гърлото. Личния лекар назначи антибиотично лечение. От тогава третата сливица създава проблеми. Детето спи много лошо, диша през устата, хърка, на моменти спира да диша,буди се с рев. Дълго лекувахме хремата. През носа изобщо не диша. Назначиха й цинабсин и тонзилотрен и имунопрофина, плюс промивки на нослето с физиологичен разтвор. От около месец сме на тази схема, знам че поне три месеца трябва да минат, но бих ви помолила да ми препоръчате схема с Аграфис, Силицея и друго,ако е необходимо. Благодаря предварително!

    1. Mario Janakiev

     Здравейте София,
     Първо преосмислете посещението на ясла.
     Към Вашата терапия добавете :
     сироп ИмуноКидс – 2 пъти по 3 мл. /по-добър ефект има от Имунотрофина/
     –сутрин Аграфис 5 сн – по 5 гран.
     –вечер Туя 30 сн – по 5 гран.
     С уважение Д-р МАРИО Янакиев


     Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

     1. София

      Благодаря ви, доктор Янакиев! Пропуснах да напиша, че детето е доста слабичко и напоследък има безапетитие. Чувствителна е и срамежлива сред нови хора и в нова среда, а в къщи необуздана.

 4. Силвия

  За дете на 8г каква е дозировката на тези две лекарства?
  Благодаря!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Силвия,
   За всяко дете е различна.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 5. Весела

  Здравейте, Д-р Марио!Моята дъщеричка е на 6 г. и 4 месеца – много игриво дете, нервно, обича много сладки неща да похапва , тестени също, притеснителна е понякога , зависи от ситуацията,много е слабичка и висока.Вечер късно заспива и когато не е на градина може да спи до обяд, като съня и е доста дълбок.Винаги се е налагала и постига желанията си.Като цяло от градината всички вируси хваща, миналата година боледува от бронхит,но тази година откакто е тръгнала на градина направи 4 отита. Заведох я на поредния УНГ диагноза – серозен оти ,с намален слух , нос-оток на лигавицата със светъл слузест , сивкаво зеленикав секрет и всичко това на алергична основа , тя говори носово , спи с отворена уста. Когато попитах а трета сливица възпалена ли е, всички при които съм я водила казват , че е възпалена , но не много и не е нужно да се вади! Моля , ВИ, да ми помогнете с някакво лечение , че вече много се мъчи детето. Сега пък от една седмица е със скарлатина, на аугументин сме . Но какъв и вирус да я хване все в ушите я удря.Благодаря ,ВИ и се извинявам за дългият пост!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Весела,
   Права сте вие , трябва да се предприемат мерки за протекция на ушите.
   За това :
   –един път седмично – Авиаре 15 сн – 5 гран. на ден
   –Всеки ден – Силицея 15 сн – 5 гран.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 6. Живка Димитрова

  ЗДРАВЕЙТЕ как бихте кометирали това:Взимаш шуслерови соли 4 и 8
  Физиологичен разтвор 50 мл, в него слагаш по 2 таблетки от двата вида соли и капиш в носа 4 пъти по 4 капки във всяка ноздра
  Освен това да пие 3 по 2 от номер 4, и 3 пъти по 1 от номер 8, до 16.00 часа
  Детето ми е на 5г и половина от близо два месеца сме с запушен нос,като през този период сме се раболявали,но все пак ме притеснява че продължава да е така.Д-р ми препоръча таза схеме за отпушване на носа.Много бих искала да зная и вашето мнение.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Живка,
   Съгласен съм с вас ,че е доста объркваща схемата на приемане на тези соли , и в същото време с несигурни ефекти. Те са допълваща терапия.
   Явно ,че детето ви има изразена трета сливица и ще трябва комплексен подход.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 7. Михаела Стоянова

  Здравейте доктор Янакиев. Въпросът ми е следният: Иман дъщеря на 3 години. Вечер по време на сън,когато тялото й е в покой и заспи наистина дълбоко се затруднява много да диша през носа. Запушва се и започва да хрипти и хърка. Нейната лекарка ми каза,че може да е и от захапката й. За мен нейната долна челюст си е съвсем нормална,но тя каза,че ако е по прибрана навътре се забелязва тази невъзможност за дишане през носа в легнало положение. Възможни ли е това според вас,ако не на какво може да се дължи този проблем!? Искам да ви кажа и ,че детето ми не боледува,освен лека хрема понякога. Сутрин и вечер промивам нослето с физиологичен разтвор и давам витамин С в зимните месеци. Благодаря предварително.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Михаела,
   Направете консултация с УНГ специалист за да потвърди или отхвърли 3 та сливица.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 8. Здравейте, след боледуване през декември 2015г.дъщеря ми 1.7м. Започна да хърка. Имаше задна хрема и кашлица. От тогава до ден днешен тя хърка, спи с отметната на зад глава, с апнеа е и е кошмарно. Нослето не е запушено , но при дишане се чува шум като на сух нос. Вече спи само с отворена уста. УНГ- заключи голяма 3-та сливица и назначи Ксилометазолин и Линфомиозот. Линфомиозот пие вече 2м. Ефект няма. Капкиге не съм капала. Давах за 5 дни Зиртек -ИМАШЕ ефект , но като го спрях пак се почна. Промивам носа с натриев хлорид и клеева тинктура сутрин и вечер. От време на време устната кухина има мирис на „болни сливици“. Моля за съвет

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Петя ,
   Започнете Аграхис 5 сн – 5 гран. сутрин
   –Апис мелифика 30 сн – два пъти по 5 гран.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 9. Тони Димитрова

  Здравейте
  От септември 2015 г сме на ясла .Преди това не сме боледували никога .Сега вече шест месеца сме три до пет дни на ясла и послед две седмици в къщи с хрем , задна най-вероятно по данни на педиатърката. Както и в момента започваме със кихане, сополи течни , които в последствие не се променят като цвт, но стават по гъсти
  За щастие се издухваме добре, но веднага се запушват и зареждат нови
  Хъркаме умерено , но кашлицата е много силна особено сутрин
  До сега шест месеца се лекувахме с химия сега вземаме 3.6.7 шуслерови се капваме с клеева т.
  Моля за хомеопатично и шуслерова, която да спомогне отхрачването и хомеопатично зя вечните задни хреми
  На 3 г и 2 месеца сме доста високи 106 дм и около 23 кг
  За период от 15-09-2016 до 16-03-2016 сме били хремави и кашлящи около 7 пъти

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Тони,
   Добре е да си купите инхалатор и да правите инхалации с физиологичен разтвор.
   За хремата – Калиум сулфурикум 9 сн – 3 пъти по 5 гран.
   За кашлицата – Проспан сироп.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

   1. Тони Димитрова

    Здравейте , от два дни след като започнахме и тези лекарства вечер детето кашля и не може да си поеме въздух вечер след като заспи , През дена кажля също , но не чак с такива пристъпи. Моля кажете какви направления за специалист и какви изследвания следва да се изиската да се направят от личния лекар

    1. Mario Janakiev

     Здравейте Тони,
     Нуждаете се от добра УНГ консултация и евентуално от детски пулмолог.


     Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 10. Тони Димитрова

  МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ, В НАШИЧ ГРАД ЕДИН ДВАМА УНГ ИМА МАКАР НЕ И ДЕТСКИ, ПУЛМОЛОГ-НЯМА ТАКЪВ В ГРАДА НИ
  СЛЕД ДАДЕНИ 40 ЛЕВА ЗА ДВАМА УНГ /ПОНЕЖЕ ЗА ДЕЦА НАПРАВЛЕНИЯ НЯМА????????/ КОНСТАТАЦИЯТА БЕ -НА ДЕТЕТО МУ НЯМА НИЩО????
  СТРАННО , ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА КАШЛЯМЕ -РАЗЛИЧНО И ПО ВСЯКО ВРЕМЕ, ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СПИМ С ОТВОРЕНА УСТА И ДА ХЪРКАМЕ
  ПАК ВИ БЛАГОДАРЯ /ГОРНОТО НЕ ВИ АНГАЖИРА ПО-НИКАКЪВ НАЧИН .ПРОСТО ЗА СТАТИСТИКА

 11. Здравейте, докторе детето ми е на 2 г.и 2 месеца тежи 14 кг.и е 95см.през февруари хвана вирус и от тогава до сега като спи вечер трудно диша през нослето ,ходихме на УНГ и каза ,че трябва да се извади третата сливица и изписа за сега лимфоюиозот по 8капки 3 пъти на ден давам му вече 5 дена но за сега няма ефект .Детето е много буйно .

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Тони,
   Продължете с Лимфомиозота – той е бавен медикамент и се приема поне 2 месеца-
   Добавете Апис мелифика 15 сн – 2 пъти по 5 гран. за 10 дни.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 12. Галя Иванова

  Здравейте д-р Янакиев, многократно до сега съм разчитала на Вашата помощ и съвети за сина ми, за което Ви Благодаря. Той е на 6 години – весел, буен и забавен; висок е 118см, 35кг, обича много сладко и се поти непрекъснато. С нослето имаме проблеми почти от раждането и накрая установихме, че е с максиларен синузит и трета сливица, която от време на време възпаляваме, но след като се успокои не създава проблеми и за това не сме я махнали. Изключая честите хреми нямаме много сериозни разболявания. Скоро синузитът отново беше възпален и минахме съответния курс на лечение. Прави ми впечатление от известно време, че лигавицата в едната ноздра по-навътре е с наситен розов цвят, за разлика от другата, която е с нормален цвят. Сега след последното боледуване цвета е още по-наситен. Видимо няма нищо необичайно, просто цвета е прекалено червеникав. Моля кажете имам ли основание за притеснение. Това, което гледах като изображение на полипи в нета изглежда съвсем различно от неговото. Иначе си знам, че има разрасната лигавица на носа, но дали се дължи на това. Сега, след като приключихме с АБ-лечение си мисля да продължа с Аграфис 5сн сутрин, Силицея 30сн вечер и Туберкулинум 15сн 2 пъти месечно, но има ли подходящ препарат за доизчистване на синусите. Моля посъветвайте ме и отново Ви Благодаря!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Галя,
   Не се притеснявайте. Продължете посочената профилактична хомеопатична терапия. Тя има за цел да се понамали третата сливица.
   хиперемираната лигавица не е повод за безпокойство.
   Добър ефект ще има приложението на един нов спрей, който се появи скоро – Инфлу назал – 2 пъти по 1 впръскване.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

   1. Галя Иванова

    Здравейте отново, много благодаря за бързия отговор. Ситуацията при нас обаче се промени, в събота сутринта приключихме с АБ, но от тази нощ всичко започна отначало – носът е запушен, трудно го издухва, а когато успее излиза гъст жълтеникав секрет. Трета сливица явно е възпалена, защото вече цяла седмица хърка, въпреки АБ и сутринта дишаше по-шумно от обикновено. Имаше лека температура (37,3) и пак главоболие. Това се случва за трета поредна година – винаги през месец май – две, три разболявания непосредствено едно след друго и съответно два, три антибиотика един след друг, през останалото време на годината няма съществени проблеми, с изключение на периода ноември, декември. Моля кажете как да подходя сега, за сега съм дала Имуно хелт форте – 5мл; Хепар сулфур 9сн; Калиум бихромикум 9сн и Тонзилотрен. Мога ли да предотвратя поредното разболяване???

    1. Галя Иванова

     Извинявайте, току що прочетох статията за хомеопатичния нож, мислите ли, че е подходяща за нашия случай.

    2. Mario Janakiev

     Здравейте Галя,
     Това, което давате е достатъчно. Добър ефект ще има приложението на спрея за нос – Грип стоп 3-4 пъти по 1 впръскване.
     С уважение д-р МАРИО Янакиев


     Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 13. Мария

  Здравейте д-р Янакиев,
  Дъщеря ни е на 1г и 10 месеца. Всичко започна преди месец и половина с един конюнктивит, последва учестен дишане през носа, а после започна да диша изцяло от устата. Седмица по късно се появи упорита хрема, която успяхме да прекратим само с адреналинови капки. Но дишането през устата остана. Десетина дни без сополи и пак се появиха, заведохме я на УНГ и той потврди че е възпалена третата сливица, като ни предписа Куикс спрей за нос и правени капки, мисля че са на д-р Улевинов. С тях успяхме да спрем сополите и има подобрение в дишането, но пак оснвно е през устата. Когато спи и когато яде успява хъркащо да диша през носа, но иначе основн през устата. Междувременно изпи шишенце Имунотрофина и една опаковна Аграфис, която сама реших да и давам. Моля за Вашето мнение, какво да продължа да давам до пълото излекуване на третата сливица.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Мария
   Много правилно сте се ориентирали за състоянието на дъщеря Ви.
   И което е още по-добре – навреме.
   Много рядко лекари предприемат някакви профилактични действия срещу трета сливица в тази възраст.
   И така :
   Препоръчвам Ви :
   –сутрин Аграфис 5 сн – 5 гран.
   –вечер Силицея 30 сн – 5 гран.
   –всяка събота Пулсатила 30 сн – 5 гран.
   Приемайте тази схема 2 месеца.
   След това – почивка.
   Задължително Ви препоръчвам море и планина.
   Когато е запушено нослето – спрей Инфлуназал.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

   1. Мария

    Сърдечно благодаря за бързата и адекватна реакция. След тези два месеца, а и по-скоро когато имаме подобрение ще дам отзиви, за да сме полезни и на други родители в същата ситуация. Желая Ви здраве!

    1. Mario Janakiev

     Благодаря Мария.
     Поздрави


     Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

     1. Мария

      Здравейте д-р Янакиев, Притеснена съм! Както ни препоръчахте започнахме хомеопатията и ходихме за седмица на планина. На третия ден там вечерта дъщеря ни започна да похърква докато спи. Това продължи и следващите вечери. От неделя следобяд сме си удома. В неделя и тази нощ хъркането стана много силно ( като на възрастен човек) придружено със симптоми на сънна апнея – спира да диша за няколко секунди, гърдичките и хлътват като за дишане но няма дъх, след това изхърква силно и се върти постоянно. Проплаква и не спи никак спокойно. Съответно и през деня е леко вяла, защото не успяа да се наспи. Моля за съдействието ви – да продължа ли хомеопатията в тези пропорции или да променя нещо? Да започна ли отново Имунотрофина или някакви капки за нос. Освен хомеопатията пръскам и спрей Куикс.

     2. Mario Janakiev

      Здравейте Мария,
      Преди да корегираме терапията направете консултация с УНГ лекар и вашия педиатър.


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

     3. Мария

      Здравейте, д-р Янакиев, Както препоръчахте направихме терапията за 2 месеца
      –сутрин Аграфис 5 сн – 5 гран.
      –вечер Силицея 30 сн – 5 гран.
      –всяка събота Пулсатила 30 сн – 5 гран.
      Засега всичко е наред, но след десетина дни дъщеря ни тръгва на ясла и предвид сезона и моля да препоръчате с какво да подсиля имунитета и да предотвратя повторно възпаление на третата сливица през идните есен и зима. Благодаря предварително, желая здраве на Вас и цялото ви семейство!

     4. Mario Janakiev

      Здравейте Мария,
      Започнете сиропа АД Ликвид фор кидс – по 5 мл. По-нататък ще направим индивидуална консултация за да определим схемата.
      С уважение д-р МАРИО Янакиев


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 14. Н. Борисова

  Здравейте докторе, детето ми на 2 г. има лимфен възел на врата колкото лещено зърно. В нормално физическо състояние, Направихме изследвания.Взела съм Лимфомиозот и сятам да му давам 3х5к. Има ли повод за притеснения и какво бихте ми препоръчали, ако трябва да има лечение. Предварително благодаря.Ето и резултатите

  Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
  ПКК 8 показателя
  WBC 7 10^9/L 3.5-10.5
  RBC 4,39 10^12/L М 4.2-6.2 Ж 3.7-5.4
  HGB 129 g/L M 130-180 Ж 115-160,деца: 6м.-4год.> 108, от 5до9год.->115 от 10до14год.->125
  HCT 0,36 0.370-0.510
  MCV 82,9 fl 82-98
  MCH 29,4 pg 26.5-32.0
  MCHC 354 g/L 295-360
  PLT 332 10^9/L 130-440

  Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
  СУЕ 7 mm/h до 30

  Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
  Урина-ОХИ
  pH 7.5
  Белтък урина (-)negative (-) negative
  Билирубин (-)negative (-)negative
  Глюкоза (-)negative (-)negative
  Кетони (-)negative (-)negative
  Кръв (-)negative (-)negative
  Нитрити (-)negative (-)negative
  Уробилиноген неувеличен normal
  отн.тегло 1010

  Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
  Урина-седимент 3-4 левкоцита слуз

  Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
  ДКК-мануално
  St 0.02 0.00-0.06
  Sg 0.35 0.40-0.70
  Eo 0.03 0.00-0.06
  Mo 0.05 0.01-0.11
  Ba 0.00 0.00-0.02
  Ly 0.55 0.20-0.48

  1. Mario Janakiev

   Здравейте г-жа Борисова,
   Няма нищо притеснително в изследванията.
   Най-вероятно лимфния възел е реагирал на някоя местна инфекция.
   Към Лимфомиозота препоръчвам да прибавите и Сулфур йодатум 9 сн – 2 пъти по 5 гран. за 20 дни.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 15. Гергана

  Здравейте, д-р Янакиев
  Синът ми е на 3,5 г. (15 кг/100 см.) Роден е в 36 г.с, склонен към алергии- има географски език и изявени алергии към клеева тинктура и капки за нос грип стоп. Преболедува ротавирус на 2 г. Ходи на градина от септември 2015г. т.е ходи е силна дума боледува през 3-7 дни престой там. Максималното му присъствие е седмица и 3 дни. За цял срок му се събират около 2 месеца престой. Прави ринити ( зелени- гнойни винаги), фарингити,ларингити, трахейти, един бронхит. Зимните месеци е със спастична кашлица, случвало се е болен да прави нещо като асматични пристъпи. Миналата седмица направи отит за пръв път, чак му се поду отвън под дясното ухо на врата. От толкова боледувания му се възпали третата сливица и е с постоянно хъркане съответно затруднено дишане. Закрепи се спре хъркането… пусна ли го на градина и отново в изходна позиция. Като характер е много общителен, социален,активен ( но не хиперактивен). Не е безрасъден, а по скоро страхлив да не се нарани или нещо да не го нарани (куче, пчела и т.н).Развива се малко по- бавно от врасниците си- проходи по късно (1,4г.),първите му два зъба излязоха едновременно на 1 г. С развитието на речта също е назад. Прекарваме много време заедно и е доспа привързан към мен. Не е много самостоятелен , като изключим игрите ( може да играе с часове сам с колите си). Не иска сам да се облича или храни. Ревлив е, ако не е на неговото. Доста кординиран в движенията си, вестибуларния апарат. В монента му давам колактив 3, ЕМК и зелена енергия от един месец. Изписаха му лимфомиозот и цинабсин, но през това време направи отита и е сега е на антибиотик панцеф, отипакс и промивки с физ. разтвор 2,5 мл. във всяка ноздра. Ще съм ви благодарна, ако ми дадете съвет как да закрепя горните му дихателни пътища, че сме се запътили стремглаво към операция на 3-та сливица. Сега лятото 3 м. ще е вкъщи, 10 дни на море, 1 м. на село при баба и дядо (село до р.Дунав, дунавската равнина). Което ми напомни да спомена, че към бълхи и комари е доста чувствителен, особено комари стават неествествени подутини. Септември пак в София на детска градина ( в бацилника).

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Гергана,
   Много подробно описахте състоянието на вашето дете.
   много е добре ,че ще бъде на село и разбирасе – задължителните 10 дни на море както аз препоръчвам.
   И така за лятото – препоръчвам Силицея 15 сн – 5 гран. за 2 месеца. Ако има ухапване от комари и други насекоми , то приемът на Ледум 9 сн – 2 пъти по 5 гран. ще подобри оздравяването.
   Истинската профилактика трябва да стартира от септември за 3 месеца. Идеята е ,че детето Ви трябва да бъде в най-добра имунна кондиция през рисковите месеци – януари и февруари.
   И така от септември -сутрин Аграфис 5 сн – 5 гран. и вечер Калкарея карбоника 30 сн – 5 гран. Два пъти месечно Туберкулинум 15 сн – по 5 гран.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 16. Пламена Здравкова

  Здравейте, д-р Янакиев!
  Синът ми е на ,почти 2 год., от февруари тази година ходи на ясла, след няколко биледувания(едното, от които отит) не спира да кашля и носа му хърка като спи. Често и през деня му е запушен носа, най-често кашля при тичане. Ходихме при алерголог, изписа капки за ринит. Пуснах носен секрет-излезе мораксела и стафилококи. УНГ специалист изписа Аугументин и билкови капки, предстои да пуснем контролен секрет, но подобрение не виждам. Моля да помогнете.
  Поздрави

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Пламена,
   В момента детето е с възпалена трета сливица.
   Препоръчвам спрей Инфлуназал – 3 пъти по 1 впр. и проследяване от лекар.
   С уважение д-р Марио Я накиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 17. Диляна

  Здравейте д-р Янакиев,
  Синът ми е на три години. През септември месец 2015г. посетихме специалист УНГ, който диагностицира уголемена трета сливица. Изписа ни Лимфомиозот и Имунотрофина. Лекарствата помогнаха за стабилизиране на състоянието, но разбира се детето не се излекува напълно с тези препарати и в момента състоянието му е точно както го описвате в статиите, а именно: почти през цялото време със запушен нос, с хъркане през нощта и дишане през устата. За моя радост няма усложнения като бронхит и ангини, за сега. Когато хремата се обостри повече, започва и кашлица. Моля Ви за Вашето мнение и евентуално лечение.
  Благодаря Ви предварително за отделеното време.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Диляна,
   Най-добре е да започнем ударна профилактика през септември.
   А дотогава отидете на море и планина.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 18. Марчела

  Здравейте,д-р Марио!В момента дъщеря ми( на 4г) е с вирусна инфекция класика-хрема ,кашлица(много рядко) и температура.Тя е градинско дете и общо взето оцелява сред вируси и бактерии сравнително леко,има големи сливици по рождение ,но досега големи мизерии не сами правили.До сега сме изкарали различни видове хреми,но явно сега вируса е засегнал може би 3-та сливица(само предположение).Толкова е запушен носа,че никакъв вид спрей не е в състояние да го отпуши плюс Ериус.Когато пръскам с Низита,Фитоназал даже и Олинт,то по никакъв начин не пробива,вече съм се видяла в чудо(а са само 3-4 дни),естествено спи с отворена уста и хърка,а по някое време на нощта някак си успява да диша.Секрет назад няма,отпред изтича по малко,а издухването почти не отпушва.Как да се справим?Тежи 17.700,има апетит,давам нурофен ,но само вече когато не се трае ,пада почти веднага до 20-30 мин и се изпотява здраво.Артистично,темпераментно дете,гушливо ,бързо пали,хвърля,обича сладко,алергична-атопия.Благодарна ще съм за съвет!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Марчела,
   За сегашното съсотяние не мога да дам съвет ,защото не знам каква е диагнозата.
   Що се отнася до профилактиката то най-удачната схема за детето Ви е :
   –Аграфис 5 сн – 5 гран. сутрин.
   –Силицея 30 сн – 5 гран. вечер„
   –Туберкулинум 15 сн – два пъти месечно по 5 гран.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 19. Ванина

  Здравейте,Доктор Янакиев, синът ми е на седем години, хъркане,запушен нос,дишане с отворена уста.След консултация УНГ ни казаха че има трета сливица,но е разлята.Имаше периоди нощно време дишането му беше затруднено,какво бихте ни посъветвали

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Ванина,
   Трябва да се вземат мерки за третиране на третата сливица.
   За мен трябва да имам повече информация за детето.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 20. Здравейте!Дъщеря ми е на 2г.и 8м.и постоянно е с ларингити,бронхити,два пъти сме били и в болница.Само антибиотици….Сега я водихме на уши нос гърло казаха увеличена трета сливица.Слагахме коларгол,виброцил,сребърна вода….все има задна хрема.Говори носово и кашля.Последно в понеделник я водих и при пулмолог който изписа коктейл от вентолин и капки проспан,капки зиртек и ефира за 6м.Вие сте последната ми надежда…..д-рЯнакиев.Как да овладеем задната хрема и подсилим детето?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Ивелина,
   Дъщеря Ви ще се нуждае е от сериозна профилактична схема ,която може да я определим индивидуално – или преглед или видео консултация.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

  2. Калина

   Здравейте, д-р Янакиев! Дъщеря ми е на 3г и 4 месеца, родена е със секцио 2900, ръст 98см и тегло 15,5кг, много енергично, общително и палаво дете, инатлива и емоционална, любопитна, музикална, обичлива и грижовна, храни се добре, обича сладко и млечни продукти. От шестия си месец боледува сравнително често, което според нашия педиатър се дължи на това, че е бяла и нежна, като в повечето случаи се е налагало да пие антибиотик. Не е посещавала ясла. От септември тръгна на градина, на всеки 3-4 ден е болна и после две седмици вкъщи. Редуваме хрема с гърло и кашлица, веднъж пи Панцеф, а останалите пъти сме се лекували със Суметролим, Синупрет, Бронхостоп, Назостад, няма да изброявам всичко. Проблемът е, че от около два месеца детето хърка много шумно докато спи, съответно е с отворена уста, на моменти имам чувството, че въздух не може да си поеме, през деня се чува едно хриптене най-вече когато се храни, сутрин има жълти сополи, а през деня секрета е по-скоро като слуз, не е бистър, а мътен към бял, няма кашлица. Нашият педиатър каза, че вероятно се касае за трета сливица, пропуснах да кажа, че тя по принцип е с доста големи тонзили и тъй като била малка и нямало какво да се направи в нейният случай й предписа Лимфомиозот + Тонзилотрен, от което ефекта до момента е нулев. Много съм притеснена! Молбата ми към Вас е да ни препоръчате някаква хомеопатична схема, защото очевидно само това ще ни помогне! Желая Ви всичко добро и много благодаря предварително!

   1. Mario Janakiev

    Здравейте Калина, Започнете тази тримесечна схема, която не само ще повлияе на третата сливица, но и ще повиши имунитета на детето с оглед идващия грипен вирус:
    -сутрин Аграфис 5 сн – по 5 гран.
    -вечер Пулсатила 30 сн – по 5 гран.
    сироп Имунокидс – 2 пъти по 4 мл.
    С уважение Д-р марио Янакиев


    Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

    1. Калина

     Здравейте, д-р Янакиев! Веднага след Вашия отговор, за който много благодаря, съм започнала препоръчаната от Вас хомеопатична терапия, т.е. три дни дъщеря ми приема препаратите + сиропа. Но от вчера е със запушен нос, а снощи беше много неспокойна, проплакваше и казваше, че я болят ушите. Дадох й Нурофен за болката, но какво друго не знам. Моля, помогнете!

     1. Mario Janakiev

      Здравейте Калина, Ако продължи болката в ушите – направете консултация с УНГ специалист.
      Пишете след това за състоянието на детето.
      С уважение Д-р Марио Янакиев


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 21. Милена Денкова

  Здравейте д-р Янакиев,
  имам дъщеря която е на 2,7 год. (~12,5кг) от София, основният проблем ни е носа, щом ни хване хрема няма оправяне, започва хъркане през нощта, запушване на носа, кашлица през нощта и сутрин когато стане от сън, изпотяване в областта на главата, вратлето и раменете при заспиване. Предписват ни антибиотик оправя се и след две седмици пак сополи една въртележка. Юни месец изкара и една пневмония.
  Водила съм я на УНГ , за трета сливица ми казват че тепърва щяла да се развива. Лигавицата в носа и гърлото била алергична, тестове не сме правили защото още е малка. Също така че и било сочно.

  Наред с изпотяването през нощта съм забелязала, че и се оцветява бельото в жълто, около вратлето все едно не съм я къпала. Това не съм го коментирала с лекарите. Но като съм споделяла с тях, че се поти са ми казвали че било нормално. На мен не ми се струва че трябва да е така, дори когато в стаята е прохладно пак се изпотява като спи, налага се да я пребличам, защото и усещам раменцата хладни.

  Иначе е доста усмихната, срамежлива, трудно заспиваме вечер, на моменти е доста неспокойна.

  Бих желала да пробвам лечение на трета сливица с хомеопатия,

  Благодаря Ви предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Милена,
   Започнете тази схема за един месиц.
   След това се свържете с мен за продължение и доуточняване.
   –Аграфис 5 сн – 5 гран. сутрин
   –Сулфур 30 сн – 5 гран. вечер.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

   1. Милена Денкова

    Здравейте д-р Янакиев,
    започнах с предписаните препарати от Вас, но уви изкарахме една хрема и миналата седмица едно повръщане с температура. Опарави се сега нослето и гърлото са и спокойни, подкашля си през нощта явно събира секрети.
    – Въпросът ми е, нали мога ли да възобновя отново препаратите и с каква продължителност?
    – Да попитам още мога ли да и давам ФОР КИДС – ADL сироп за имунната система?

    1. Mario Janakiev

     Здравейте Милена,
     Да започнете терапията поне за един месец. Може да приема и Ад ликвид фор кидс.
     С уважение д-р МАРИО Янакиев


     Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

     1. Милена Денкова

      Здравейте д-р Янакиев,
      искам да попитам след направения едномесечен с курс от
      –Аграфис 5 сн – 5 гран. сутрин
      –Сулфур 30 сн – 5 гран. вечер. с какво да продължа?
      Имаме леки прокашляния през нощта и прохърквания.

     2. Mario Janakiev

      Здравейте Милена,
      Продължете същата схема поне още 2 месеца.


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 22. Милена Денкова

  Благодаря за бързия отговор д-р Янакиев,

  след един месец ще коментирам как се движат нещата.

  Поздрави,
  Милена

 23. Тодорка

  Здравейте д-р Янакиев,
  Синът ми \2г и 9 м\ има проблем с ноната сливица – носът му е постоянно запушен , спи с отворена уста , хърка , секрети напред не излизат.Бяхме при специалист УНГ каза че сливицата е уголемена и трябва да я свием , изписа ни капки за нос наривент спрей (носът се поотпуши и секретите започнаха да излизат навън), лимфомиозот и ринитал , ксизал .Но сега започна да кашля ( през ноща и през деня) , дали трябва да включа и сироп за кашлица ? И дали тази схема ще има ефект , като той лимфомиозота го пи в началото на годината 2 месеца и сега нещата се повтарят?
  Да допълня че синът ми е раздразнителен , срамежлив , трудно заспива вечер .

  Благодаря Ви

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Тодорка,
   Продължете със схемата ,която Ви е предписана.
   Добре е да направим индивидуална консултация за да определя типа дете и ще е най-ефективна за третата сливица.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 24. Здравейте, д-р Янакиев, синът ми е на почти 3 год. В студените месеци има проблем с нослето- често има секрети винаги бистри, от които се появява и кашлица. Воден е на УНГ, няма проблем с ушите, но е с диагноза алергичен вазомоторен ринит. Не хърка и не спи с отворена уста и носът се запушва само когато се обостри от вирус. Най-често се усеща, че има някакъв секрет, който се стича назад. Вероятно се касае и до уголемяване на сливицата, особено и под въздействие на вирусите. Излишно е да казвам, че сме издавали какво ли не за имунитет, както и противоалергични препарати. Промиваме само с физиологичен разтвор. Бихте ли препоръчали да приема нещо хомеопатично във връзка с третата сливица?
  Благодаря в аванс!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте г-жа Димитрова,
   Добра ще е следната имунопрофилактична схема :
   –Аграфис 5 сн – 5 гран. сутрин
   –Калкарея фосфорика 30 сн – 5 гран. вечер.
   При обостряне – Инфлуназал – 3 пъти по 1 впръскване и инхалации с физиологичен разтвор.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 25. Здравейте, д-р Янакиев, дъщеря ми е на почти 3 год. През септ.месец имаше сополи, които бяха гъсти и жълти изписаха ни макситрол. Окт.месец пак същите сополи-изписаха ни правени капки(с амп.гентамицин).Този месец пак сме със същите сополи. Имаме уголемени сливици. Бихте ли препоръчали да приема нещо хомеопатично. Благодаря!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Мери,
   Започнете да приемате Хепар сулфур 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 26. Десислава

  Здравейте д-р Янакиев.
  Детенцето ми е на 2,3г и след преглед при УНГ установихме увеличена трета сливица. От месец и половина е на терапия с Лимфомиозот 3х8 капки и Ксизал 2х5 капки. Единственият му проблем е задната хрема и кашлицата в следствие от нея. Не хърка и си диша през носа постоянно без проблем. Каква комбинация бихте ми првпоръчали за по-добри резултати?
  Благодаря предварително.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Десислава,
   За пресъхването на секретите Ви препоръчвам Калиум сулфурикум 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   А за третата сливица – трябва да направим индивидуална консултация.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

  2. Десислава

   Благодаря Ви! Ще взема гранулите и съвсем скоро ще Ви посетим.

 27. Здравйте отново Д-р Янакиев!Благодаря Ви за консултацията,по повод рецидивиращте отити на моя 3год.син.Започнахме терапия със хепар сулфур и авиаре и мога да кажа,че има подобрение. Днес бяхме при УНГ, и той се усъмни за увелучена трета сливица.Какво бих могла да добавя към хомеопатичната терапия,подходящи ли са силицея и калкареа фосфорика или има нещо по- добро?Синът ми е слабичък,дребничък е не се храни добре,с бледа кожа и светла коса,зиморничав е,не обича да пие много течности,по характер е мрънкащо дете,което обича да се налага,плаче често и е голям инат,срамежлив е с непознати.Надявам се много да ми помогнете отново,оценявам изключително Вашата загриженост и професионализъм,щастлива съм, че Ви открих!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Вера,
   Давайте сутрин Аграфис 5 сн – 5 гран. и вечер Силицея 30 сн – 5 гран.
   Авиаре продължете .
   След месец е добре да се свържете с мен чрез Видеоконсултация за продължение на схемата.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 28. Добър вечер,с-е Янакиев.Бих искала да Ви попитам,може ли да се комбинират Колийф с Бифодус комплекс на аквасорс?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Ани,
   Да, може да се комбинират.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 29. Цветелина

  Здравейте,
  д-р Янакиев
  Синът ми е на 2,6 месеца ,от два месеца има проблем със спокойния сън носът му е запушен диша през устата ,няма никакви секрети от носа .Аз се притеснявам да не е трета сливица.
  Моля за вашите препоръки

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Цветелина,
   Да, може да е наличие на уголемена трета сливица.
   ще се нуждаете от консултация с УНГ лекар.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 30. Здравейте,д-р Янакиев,бих искала да Ви попитам колко време мога да продължа тази схема и дали трябва да изключа или да добавя нещо:Аграфис 5сн сутрин по 5гр. Хепар сулфур15сн на обяд,по 5гр.Силицея 30 сн вечер,по 5гр.,всяка събота Авиаре 15сн,по 5гр. Моят син я пие вече около месец,по повод възпалена трета сливица,и 2 отита за два месеца,придружени с ужасна хрема.Сега вече месец е здрав,но все още хърка нощем с нослето,спи със затворена уста.Сутрин се прокашля по няколко пъти.Птедатои ни връщане в детската градина.Той е на 3 г.,срамежлив и енергичен е,проявява голям инат,обича да се налага,не пие много вода,обича сладки и тестени храни,мляко.Дребничък е със светла кожа,очи и коса. Много Ви благодаря предварително за отделеното време!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Вера,
   Продължете схемата още един месец.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 31. Искра Суванджиева

  ЗдравейТе д-р Янакиев,бебето ми кара трети месец и за втори път има проблем с изхождането (втори ден не е акал).Кърмя го и досега не се е случвало изхождаше се по няколко пъти на ден.Предната седмица се из ака сам на третия ден ако то беше леко течно,но не и твърдо т.е за мен не е запек.С баткото имахме съшия проблем,но той не ходеше по цяла седмица,оправи се като се за хранихме. На какво може да се дължи и как да му помагам освен масажа ,който правя на коремчето и свиването на крачетата.Благодаря Ви,Извинете за дългия пост!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Искра,
   Има значение наддаването на детето.
   Скоро направете и захранване по моята книга и ще се оправи изхождането.
   Няма нужда от лекарства.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 32. Божидара

  Здравейте Докторе!Вчера видях по гърлото, по точно по сливиците на синът ми три малки бели топчета, няма температура, не се оплаква от болки, бодър е, храни се добре но заради третата сливица все още хърка нощем. До преди седмица му капех капки макситрол в носа, заради упорита задна хрема, предписани от УНГ. Въпросът ми е дали може да става дума за гъбички или е възможно да е гнойна ангина, но понеже пие хепар сулфур, силицея и тонзилотрен,просто да я кара по-леко?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Божидара,
   Най-вероятно е гнойна ангина. Заменете Тонзилотрена с Ангин хил.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 33. Аника

  Здравейте! Синът ми е на 5 год.и няма др.опаквания освен кашлица. Без да има секрет от носа го изследвахме и се появи Стафилок.аурелиус.Какво да му давам? Благодаря

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Аника,
   Не е причината Стафилокока за тази кашлица.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 34. Живка

  Здравейте д-р Янакиев
  Дъщеря ми е на 2г и9 месеца постоянно боледува и най-често когато се разболее от нсстинка и нещата отшумят започва задължителна кашлица през ноща която води до задавяне от назадни суполи какви ли не очни капки и сиропи за кашлица и кмуностимуланти не сме ползвали, др видове капки, солени сребърни води и др природни методи дори инхалацията не помага прави ли сме кръвни изследвания и секрет от гърлото отрицателни. Единствено и помага само антибиотик но през 2 месеца антибиотик не съм много съгласна вече сме в безизходица бихте ли ми препоръчали нещо хомеопатично което да има бърз ефект детето мн се изнерви от недоспиване а и не иска много да се храни.В момента сме отново на бисептол и сироп за кашлица а дробовете са чисти всичко е от задните сополи като кашлицата е смесена и започна вече и през деня.
  Благодаря Ви!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Живка,
   Трябва да направите консултация с УНГ специалист за доказване на третата сливица и нейнатА степен.
   След това ще коментираме терапия.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 35. Живка

  Здравейте д-р Янакиев,
  Много пъти сме ходили при УНГ и отговор за третата сливица няма конкретен просто че е в такава възраст и настива а при всяка настинка или вирус слабото място е в гърлото и задните суполи и нощната кашлица която сега в момента е и през деня.
  Благодаря!

 36. Силвия Игнатова

  Здравейте др-Янакиев,синът ми е след седмица ще направи 6г.мн често боледува започваме с хрема някой път минаваме само с нея но не винаги.Често пие антибиотици преди 2седмици правихме снимка на синуси и се оказа сериозен синузит.При повечето ни разболявния се възпалява и третата сливица.Искам да ви попитам с какво можем да я свием и какво мог да давам в последствие ако може да избегнем възпаляването и.Детето е жизнено с нормално телосложение 25кг около 1.30,1.35см храни се добре.Искам да попитам и за сиропа само по интернет ли можеда се какупи или има и в аптеките.Благодаря.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Силвия
   ,Започнете тази схема:
   –Аграфис 5 сн – по 5 гран. сутрин.
   – Калкарея фосфорика 30 сн – по 5 гран. вечер
   – сироп на д-р Марио – 2 пъти по 5 мл. Той се поръчва от ТУК и е много лесно за доставка.
   Схемата се приема 3 месеца.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 37. Светлана Паскалева

  Здравейте дотор Янакиев,
  Синът ми е на 2г.и 4 м.и от 23 янувари тази година,след преглед при УНГ е с диагноза:трета сливица с увеличение втора степен.От тогава пие Имунотрофина м/у храненията по 5мл.всеки ден като 7 дни в месеца пръскаме в носа Риноджермина поради постоянната секреция,която се опитваме да овладеем с физиологичен разтвор,Назик Кидс и отвчера със Куикс.Вечер,когато заспи синът ми хърка силно заради запушения нос с прекъсвания,трудни вдишвания и прокашляне.Два пъти бяхме в болница през 4 месеца заради ларингичен пристъп.Има и изпъкнал лимфен възел на вртата,заради който пускахме изследвания които не показаха нищо тревожно но още не се е разсеял.Моля,дайте ми съвет как да лекуваме третата сливица?Не искам да прибягваме до оперативна намеса.Предварително Ви благодаря.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Светлана,
   трябва да използвате следващите два месеца за да намалим третата сливица.
   За целта добавете към Вашата терапия и :
   сироп д-р Марио Имунокидс – 2 пъти по 3 мл.
   – Аграфис 5 сн – по 5 гран. сутрин.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 38. Денка

  Здравейте д-р Янакиев! Дъщеря ми е на 10 години. От няколко години започна да хърка нощно време.Педиатъра ме посъветва да изчакам с отстраняването на трета сливица защото може да е израсте.
  Не боледува често,но когато се разболее е основно със суха кашлица.
  Моля за схема с помощта на която да се свие сливицата и да не се стига до операция.
  Благодаря предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Денка,
   Започнете да давате за два месеца:
   – Аграфис 5 сн – по 5 гран. сутрин
   – Пулсатила 30 сн – по 5 гран. вечер.
   Сироп д-р МАРИО Имунокидс – 2 пъти по 5 мл.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 39. Денка

  Благодаря Ви д-р Янакиев за бъзия отговор!
  Хубав ден и Весели празници!

 40. Здравейте, дъщеря ми е на 2,3 мес. рядко боледува. Откриха и обаче трета сливица. Поръчала съм от вашия сироп ,но моля ви да ми кажете мога ли да и давам като допълнение аграфис 5сн и по колко?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Петя,
   Да, може да давате сиропа плюс Аграфис 5 сн – по 5 гран. сутрин.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 41. Пропуснах да спомена , че сливицата е възпалена и уголемена в следствие на бронхит и кашлица близо месец,както и не спиращи секрети назад ,които неможе да извади.В момента сме на инхалации.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Петя,
   Впръсквайте и Педиакид в нодлето.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 42. Мариела

  Здравейте,ние сме със ластични или зелени секрети от септември спират за седмица и пак се появяват,казаха,че е трета сливица стичат се назад и вече от нищо не изчезват на 7,7 мес е.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Мариела,
   Започнете следната схема :
   сироп д-р Марио Имунокидс – 2 пъти по 5 мл.
   – Калиум сулфурикум 0 сн – 3 пъти по 5 гран.
   – впръскване в нослето Силвер Скалер
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 43. Мариела

  Много Благодаря, искам да попитам аграфис подходящо ли е за него.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Мариела,
   Аграфис не е за алергичен ринит.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 44. Здравейте,д-р Янакиев,
  моля отново за помощ.Наскоро лекувах стрептокок пневмоние с хомеопатия на боарон Хипар сулфар 15 сн и стрептококциум 15 сн..Успях да излекувам детето,но след това се появи жилав,бял секрет,който при преглед с лекар ми каза,че е залепнал за гърлото.Правя промивки с физиологичен разтвор и лайка,но нищо не излиза..,а кашлицата от този секрет не му дава мира и на обяд и нощно време..Какво мога да давам,като хомеопатия,за да го изчистим този секрет и да спрем тази кашлица..?Давам и симбиофлор 3по15 капки.
  Благодаря предварително!
  Хубава вечер!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Ива, Давайте Хидрастис 9 сн – 3 пъти по 5 гран. и сироп д-р Марио Имунокидс
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 45. Здравейте,д-р Янакиев!
  Дъщеря ми е на 2 години и 7 месеца.Вследствие продължителна хрема,направи отит.Пи Панцеф 10дни,след консултация с УНГ специалист.Тъй като често има хрема и запушен нос,мисля да започна Аграфис и Калиум Сулфурикум 15(насочих се от ваша публикация),давам и Имунокидс 2*2,5 мл.Подходящи ли са препаратите, според вас,в случая?
  Пропуснах да кажа,че започнах и Силицея 30(вечер).
  С уважение!
  Таня

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Таня,
   Да, подходяща е схемата и я давайте поне 2 месеца.
   На есен ще я подновим.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 46. Диляна

  Здравейте,д-р Янакиев!
  Дъщеря ми е на 4г 5м и има проблеми с носната /трета/ сливица. Затруднено диша през носа,хърка когато спи и често има секрети .
  Казаха ми,че е доста уголемена носната сливица,но да не бързаме с операция./което е ние не искаме/
  Пробвали сме какво ли не,облекчението е временно ,а понякога и никакво.
  Сега,когато става и топло на вън съвсем неспокойно спи и диша.
  Какво бихте ми препоръчали и с каква схема?
  Много благодаря предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Диляна,
   Започнете тази схема за 2 месеца:
   – сироп д-р Марио Имунокидс – 2 пъти по 5 мл.
   – Аграфис 5 сн – по 5 гран. сутрин.
   – Туя 30 сн – по 5 гран. вечер.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 47. Марина Михайлова

  Здравейте, дъщеря ми е на 4г. От една година хърка по време на сън, лекарката не успя да види третата сливица.
  Боледувала ми е само веднъж, миналото лято и тогава пи три дни антибиотик.
  Иска ми се да пробвам хомеопатия. Какво ще ми препоръчате?
  Благодаря

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Марина,
   да, Най-вероятно това хъркане е признак на уголемена трета сливица.
   Нека детето да приема за 2 месеца :
   – Аграфис 5 сн – по 5 гран.
   Сироп д-р Марио Имунокидс – 2 пъти по 4 мл.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 48. Здравейте,д-р Янакиев!
  Дъщеря ми е на 2 години и 9 месеца.Страда често от хрема,която винаги води до усложнения.М.Май по антибиотик Панцеф (заради отит),сега е на Лекоклар.Изключително често е със запушен нос,а от както датира сегашното заболяване-обилно изпотяване.Спи с отворена уста и диша шумно.
  По ваша препоръка,от м.Май, давам Agraphis nutans 5CH,Kalium sulfuricum 15 CH+Silicea 30 CH(казахте ни да ги приема два месеца и от есента да подновим схемата).
  В книгата ви прочетох за терапия,при възпалена трета сливица,с ШС 3,6 и 11.
  Мога ли да започна приемът им сега и достатъчни ли са или да включа и друг препарат?
  От м.Септември и предстои да посещава детска градина и ме посъветвахте да започнем отново Имунокидс сироп(м.Юли и м.август правим почивка).
  Благодаря!
  Поздрави!
  Таня

 49. Зара Иванова

  Здравейте д-р Янакиев ,
  Попаднах на тази статия търсейки информация в интернет.Синът ми е на 1,5г и от няколко дни наблюдавам следното :
  -леко хъркане на обедния съм,но спокойно спане
  -будене няколко пъти през ноща с проплакване, чувам сополи сякаш някъде в нооглътката, по-силно хъркане на моменти вечер ,съответно отворена уста при спане
  -през деня пръскам стеримар и аспирирам -нищо няма
  -унг ни каза,че по принцип той си има уголемена трета сливица
  -излизат му поредните кътници
  Моля за съвет
  Как да облекча положението на недоброто спане ? Причина ?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Зара,
   Най-вероятно е начало на трета сливица.
   През септември е добре да започнете профилактична схема. Най-доброто за Вашето дете е сироп Д-р МАРИО Имунокидс и Аграфис 5 сн – по 5 гран. сутрин.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 50. Десислава

  Здравейте, д-р Янакиев!
  Дъщеря ми е на 7години, от март т.г. е с постоянна хрема.Вечер спи със затворена уста, много рядко прохърква.Когато е болна се запушва носът и и спи с отворена уста.Често прави ларингити.Водили сме я на УНГ каза 2-3 степен увеличена сливица. Изписаха ни ериус, силвър тус спрей за нос и макси трол капки. Правихме 20 дни курс, беше добре. Секретът от носа намаля, но сега пак е с обилна хрема с жилав жълто зелен секрет. Вечер покашля като спи, суха кашлица. Съвет за хомеопатично лечение?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Десислава,
   Започнете профилактична схема за третата сливица :
   сироп Д-р Марио Имунокидс– 2 пъти по 5 мл.
   – сутрин Аграфис 5 сн – по 5 гран.
   – вечер Пулсатила 15 сн – по 5 гран.
   За 3 месеца.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 51. Женя Илиева

  Здравейте д-р Янакиев.Дъщеря ми е на 1г и 11месеца почти постоянно е със запушен нос следствие на това се появяват болки в ушите.Секретите преобладават от бели към жълто-зелени.Вследстие на хремата се чува шумно хъркане и припомни.Какво бихте ме посъветвали да давам?.Благодаря предварително

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Женя,
   За Вашата дъщеря репоръчвам Пулсатила 15 сн – по 5 гран. на ден, плюс сиропа Д-р Марио Имунокидс – 2 пъти по 2,5 мл.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 52. Росица

  Здравейте, д-р Янакиев.
  Дъщеря ми е на 7години,след началото на учебната година се разболя три пъти един след друг.Сега няма хрема или кашлица но говори носово,хърка без значение на коя страна е главата и.Спи с отворена уста и диша шумно.Водихме я на УНГ каза 2-3 степен увеличена сливица.Казва че и заглъхва само дясното ухо.Тегло и ръст в норма.Ако не се разболява в рамките на 3-4 месеца се оправя на 100% без лекаства само имуностимуланти.Това се получава само когато боледува няколко пъти един след друг в рамките на месец.
  Моля ви дайте съвет какво като хомеопатия бихте ми препоръчали и с каква схема.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Росица,
   Започнете веднага тази тримесечна имуностимулираща схема :
   сироп Д-р Марио Имунокидс – 2 пъти по 5 мл.
   – сутрин Аграфис 5 сн – по 5 гран.
   – вечер Пулсатила 30 сн – по 5 гран.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 53. Здравейте,имам нужда от съвет.Детето ми е на 3г. След преглед при УНГ е установена уголемена трета сливица,хърка когато спи,трудно диша през носа,говори носно.Често боледува,задна хрема,задържа секрет който го кара да кашля.Два пъти е имал възпаление на ухото и веднъж конюнктивит.Има подути лимфни възли на вратлето и зад ушите от осем месечна възраст.Няма апетит и е дребен и слабичък.Лекуван е с какво ли не и ефекта е краткотраен.Давали сме ксизал,лимфомиозот,синупрет,цинабсин,за нослето капки инфлуназал,тобрадекс,унифлокс,куикс ,назик,черни капки,правени бели капки, и след 7 дневното лечение с някой от тези медикаменти нещата се подобряват малко,като хъркането и трудното дишане остават и до седмица най-много две започва отново да се влошава. Започваме пак с капките за нос и всичко отново се повтаря.От два месеца пие и Имунотрофина,аз ефект не виждам.Моля ви кажете с какви хомеопатични лекарства да го лекувам,за да спрем с този порочен кръг и да намалим тази сливица и да спи спокойно.А и постоянно с тези капки в нослето,детето вече не дава да му ги капя. Какво ще ми препоръчате.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Петя,
   Започнете със следната схема :
   – сутрин Аграфис 5 сн – по 5 гран.
   – вечер Калкарея фосфорика 30 сн – по 5 гран.
   сироп Имунокидс – 2 пъти по 4 мл.
   Прием – поне 3 месеца.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

   1. Мога ли да му давам и Апис за задния ринит
    и в какво съотношение и по колко.

    1. Mario Janakiev

     Здравейте Петя, Да Апис 15 сн е за отпушване на нослето . дава се 3 пъти по 5 гран.
     Поздрави


     Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 54. Силвия

  Здравейте, д-р Янакиев!
  Момченцето ми навърши 6 години скоро, но от 2015 година насам наблюдавам едно устремено разваляне на зъбките му. От плътни и здрави бели зъби, със страшна скорост, за 2 години предните се изтъниха и разпаднаха, а задните са с огромни пломби. След поредната консултация със стоматолог, след като отговарях, че не яде сладки,не е смукал биберон, нито пръста си, той забеляза, че детето стои с отворена уста. Констатацията му беше, че има уголемена трета сливица и отворената уста е причина за развалените зъбки. Детето никога не е пил АБ, нито боледува, нито хърка… Не искам да го водя по лекари в този грип, посещава си ДГ без проблеми и отсъствия. От есента е на сироп Д-р Марио Имунокидс и затова разчитам на Вас за съвет, ако може да действаме безвредно от разстояние. БЛАГОДАРЯ ВИ, ЧЕ ВИ ИМА!!!
  Иначе е доста усмихнат, срамежлив, трудно заспиваме вечер от превъзбуда, на моменти е доста неспокоен и притеснителен.
  С Уважение: Силви

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Силвия,
   Нека детето да продължи пирема на Имунокидс и добавете Силицея 30 сн – по 5 гран. наден плюс Калкарея флуорика 15 сн – 2 пъти по 5 гран.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

   1. Силвия

    Здравейте д-р Янакиев, откакто сте ми написали през януари, без прекъсване давам хапченцата и сиропа. Дали е нужна почивка или да продължаваме. Все още си е с отворени уста и така и спи и през деня. Казвам му, затваря ги и след малко отново – то си му е станало навик. Помощ!

    1. Mario Janakiev

     Здравейте Силвия, Давайте тази схема и през месец юни. През юли и август нека си почине от лекарства. Ще подновим имуностимулиращата схема през септември.
     С уважение Д-р МАРИО Янакиев


     Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

     1. Силви

      Още веднъж огромно БЛАГОДАРЯ!!! Ще Ви пиша юли месец.

     2. Силвия

      Здравейте д-р Янакиев, мога ли да давам едновременно Ликоподиум 5СН и Колхикум Аутумнале 9СН?

     3. Mario Janakiev

      Здравейте Силвия, За второто нямам опит.


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 55. Силви

  Голямо БЛАГОДАРЯ от името на нашите деца, че сте насреща и ги защитавате пред конвенционалната медицина. Поклон пред професията Ви!

 56. Пламен

  Здравейте,доктор Марио,

  Детето ми е на 3 г.,с установена трета сливица,която често се възпалява и задържа секрет.
  От нея се възпалява и едното ухо в следствие на което вдига температура(това се случва за втори път).
  Хърка вечер,трудно диша през носа,поти се и мирише на кисело, има лош дъх.
  Говори носно и не произнася добре думите(фъфли).Има подути лимфни възли на вратлето и зад ушите,който стоят така постоянно.Иначе е жизнено дете,не се спира и за 5 минутки на едно място,тича,катери се.Малко е слабичък,няма особено много апетит.Нямаше и годинка когато проходи,рано проговори.Но тази трета сливица много го мъчи, постоянно е със запушен нос,но няма сополи.Какво ще ми препоръчате.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Пламен,
   Ще Ви препоръчам тази схема, която ще се приема минимум 3 месеца :
   сироп Д-р Марио Имунокидс – 2 пъти по 4 мл.
   – сутрин Аграфис 5 сн – по 5 гран.
   – вечер Калкарея фосфорика 30 сн – по 5 гран.
   – Авиаре 15 сн – по 5 гран. един път седмично.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 57. Стоянова

  Здравейте д-р Янакиев, синът ми е с възпаление на аденоидите, за сега не засяга слуха. Появява се едно грухтене и гъгнене през есенно-зимния период. Може ли да ми препоръчате комбинация от хомеопатични препарати за намаляването на обема на аденоидите.
  Детето приема хранителни добавки коластра, зелена енергия, есенциални мастни киселини. Благодаря Ви предварително.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте г-жа Стоянова,
   Ето е схемата, която ще повлияе добре на увеличената трета сливица :
   сироп Имунокидс
   – сутрин Аграфис 5 сн – по 5 гран.
   – вечер Калкарея карбоника 30 сн – по 5 гран.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 58. Тони Браун

  Здравейте! Голямата ми дъщеря е почти на 6г.От около 3 седмици хърка вечер и спи с отворена уста.Нослето е лекувано с олинт и капки унифлок ,но без резултат.Съмнявам се з трета сливица,но не е установено от УНГ лекар.ПосъветвЙте ме каква химеопатия мога да започна.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Тони,
   Ето и тримесечния профилактичен курс:
   –сироп ИмуноКидс – 2 пъти по 5 мл.
   –Аграфис 5 сн – по 5 гран. сутрин
   –Туя 15 сн – по 5 гран. вечер.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 59. Божидарка Танева

  Здравейте доктор Марио.
  От няколко дни дъщеря ми,която март месец прави 5 г.се оплаква от запушен нос предимно вечер и лека суха кашлица след като заспи.Върти се доста от две нощи насам.в носът слагам тетрисал,давам и цинабсин и имунокидс 2 х 4 милилитра.Няма температура.Гласът и на моменти е доста пресипнал.Можете ли да ми препоръчате нещо хомеопатично?Благодаря ви!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Божидарка,
   За да отпушим нослето давайте й – Апис 15 сн – 2 пъти по 5 гран. и Нукс вомика 15 сн – 2 пъти по 5 гран.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 60. Здравейте д-р Марио,
  дъщеря ми е на 3,6г. проблемите с възпалената трета сливица са и от миналата зима, която изкарахме с множество ангини и поне 4-5 приема на АБ. От пролета започнахме терапия с Имунотрофина и тонзилотрен, след това ни изписаха Имунохелт и Дулкамара Хомакорд (чиито прием не сме прекратявали) и по схема пи още няколко хомеопатични препарата. Мислех, че по този начин ще се справим с проблема, но от началото на зимния сезон кара вече трети отит, като в момента лечението, което ни изписа унг е Зинат, Медрол, Цилоксан и Гентазон.
  Моля Ви, дайте ми съвет какво да предприема – след всичките тези медикаменти операцията ли е единственото решение на проблема?
  Благодаря, предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Ели,
   Ето една тримесечна схема :
   –сироп Д-р Марио ИмуноКидс – 2 пъти по 4 мл.
   –Аграфис 5 сн – по 5 гран.
   –Пулсатила 30 сн – по 5 гран. вечер.
   – Авиаре 15 сн – по 5 гран. един път седмично.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

   1. Благодаря за бързия отговор!
    При тази схема да спирам ли Имунотрофината и Дулкамарата? А Аграфис-а как трябва да се дава сутрин/вечер и преди или след храна?
    Поздрави,
    Ели

    1. Mario Janakiev

     Здравейте Ели,
     Аграфис се дава сутрен на гладно.
     Приемайте само моята препоръчана схема.
     С уважение Д-р МАРИО Янакиев


     Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 61. Лилия

  Здравейте, искам да попитам какво предлагате за имунитет на дете на 1,8 м., преди започване на ясла? Благодаря ви!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Лилия,
   Естествено – най-успешния природен препарат Д-р Марио ИмуноКидс – 2 пъти по 3 мл.
   Но много рано го давате детето на ясла…
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 62. Ивелина

  Здравейте, доктор Янакиев. С уважение и респект към това, което правите, Ви моля за съвет. Дъщеря ми е на 16г. Не боледува често. Има трета сливица, която е на дупки се възпалява и това води до чести хреми, като най – често хремата се изразява по – силно сутрин, а вечер диша тежко. Но най – вече сутрешната хрема и то, когато не си е доспала. Да вмъкна, че приема продукти на АкваСорс – Антиоксидант, АФА, Коластра. Чувства и понякога умора.

  Може ли да Ви попитам, дали лекувате гъбични заболявания с хомеопатия?
  Предвариително благодаря.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Ивелина,
   не виждам връзката с третата сливица и гъбичните заболявания.
   Да ,може да направим схема за профилактика и лечение на дъщеря ви, но за да бъдем прецизни ще ми трябва повече информация – най-вероятно освен трета сливица тя има и синуит.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 63. Павлина Делисивкова

  Здравейте Д-р Янакиев,възможна ли е алергична реакция(уртикария) при прием на 8 хапчета дентокинд, 3 имунокинд и 1 инфлуцид на ден? Детето получи обриви, който бързо отшумяват и след време пак се появяват. Кожната изписа диета (ориз и картофи), уж било реакция от храна и Преднизолон Ф по схема, но пак излизат единични пъпки и отшумяват. Не съм давала нищо ново като храна, за това си мисля да не съм предозирала и прекалила с лекарствата? Детето е на 1г.3м.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Павлина, Най-вероятно обривът е от друго естество, но смятам, че давате много лекарства на това дете. Може да се опрости схемата .
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 64. Илиана

  Здравейте, Д-р Янакиев! Дъщеря ми е на 3 г. и 2 месеца. Ноември месец 2018-та година я диагностицираха с трета сливица. Тогава се свързахме с Вас и ни изписахте следната схема за 3 месеца: Аграфис 5 СН сутрин и Пулсатила 30 СН вечер, както и Вашият сироп Имунокидс. През тези 3 месеца детето не се е разболявало сериозно, хъркането през нощта драстично намаля. Имаше периоди на засилена хрема, която успявахме да стопираме с шуслерови соли в комбинация 3,4 и 6. Миналата седмица обаче се разболя и беше на антибиотик Панцеф. В момента е с обилна хрема с бистри секрети и понакашля от тях, тъй като според педиатъра гърдите са чисти. Въпросът ми е, да продължим ли със схемата, която ни изписахте или ще трябва да спрем и да бъде заменена с друго. Освен това искам да попитам в случай на обостряне на хрема каква хомеопатия можем да прилагаме? Благодаря Ви!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Илиана,
   Да, Продължете схемата още за три месеца. целта е да редуцираме третата сливица.
   При хрема – в зависимост от секретите – добре е и да използвате и инхалатор…
   Вижте повече тук – https://www.test.d-rmario.com/%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%85%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8/
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

   1. Илиана

    Здравейте! Благодаря за бързият отговор. Искам само да доуточним относно хомеопатията за секретите, в случая както са бистри, според статията Ви следва да даваме Алиум цепа, но в какво разреждане, по колко гранули и колко пъти на ден? Благодаря!

    1. Mario Janakiev

     Здравейте Илиана, Алиум цепа 9 сн – 3 пъти по 5 гран.
     С уважение Д-р МАРИО Янакиев


     Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 65. Диана

  Здравейте, Д-р Янакиев, имам дете на 4г и 4м, през декември месец и махнаха третата сливица, защото от година и нещо даже две имаше все проблеми особено с ушите, задържаше течност зад тъпанчетата,от месец и нещо започна да хърка сериозно като спи и някой сутрини се оплаква от запушен нос, аз видимо нищо не забелязвам да има проблем,не е боледувала от преди операцията, дали е възможно да е израснала отново третата сливица?! Благодаря

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Диана, След операция се възвръщат част от симптомите. Ще е добре да направите профилактична програма…
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 66. Цветомира Димитрова

  Здравейте, Д-р Янакиев!
  Дъщеря ми е на 6г.5м.
  От октомври на сам сме със сутрешна кашица и повръщане на храчки ,който са доста жилави.През нощта спи спокойно не кашля,но спи с отворена уста по някога и нослето и хърка.
  Не е боледувала в този период само Варицела през лятото .Правили сме консултация с УНГ заради заглъхване на ушите най-вероятно заради задната хрема редовно и ги промиват,но не сме имали възпаление.
  Няма установена 3та сливица,но като цяло казват,че са и уголемени останалите и също има лилава ностна лигавица.
  След консултация със алерголог и направени кож.тестове нищо не се диагностицира ,но ни изписаха Калменте спрей и Рупафин ,който пием в момента.По принцип детето от време на време има рефлукс (изразява се в повръщане след хранене и уригване)особено след боледуване и тогава и включвме Мотилум и се повлиява повръщането.Сега пак има тези прояви,и не знам кое е първо източника дали рефлукса провокира хрема и сутрешно кашляне и повръщане на жилави прозрачни секрети или задната хрема провокира рефлукса .Детето е жизнено, много общително обича да е център на внимание.
  Поти се много нощем по вратлето и пие много вода дори през ноща.

  Моля ви съвет защото се въртим в омагьосан кръг и не знам какво да направя вече за да не се мъчи вече детето.
  Поздрави!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Цветомира, При Вашата дъщеря се касае и за двете ъстояния – рефлукс и аденоидит – трета сливица.
   Започнете тази схема за 3 месеца :
   – Аграфис 5 сн – по 5 гран. сутрин
   –Пулсатила 30 сн – по 5 гран. вечер.
   –сироп Д-р Марио Имунокидс 2 пъти по 5 мл.
   –при гадене – Ипека 9 сн – 3 пъти по 5 гран.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

   1. Цветомира Димитрова

    Много ви благодаря докторе ще започнем приема веднага ,но за какъв период от време да ги давам?
    Поздрави

    1. Mario Janakiev

     Здравейте Цветомира, Профилактиката за 3 сливица е поне 3 месеца…


     Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 67. Марина

  Здравейте, Д-Р Марио. През м. декември слд направена консултаия със Вас, дъщеричката ми , която е на 4 г. и с уголемена трета сливица в продъление на 1 месец пи Имунокидс 3,5 мл 2 пъти , Аграфис 5CH и Пулсатила 30 CH. През м. януари се разболя от скарлатина лекувах я с антибиотик, като на 20-тия ден пуснах изслдвания на урина- не бяха открити бактерии. Наскоро имаше зачервено гърло, отново я лекувах с антибиотик. Какво ми препоръчвате – вечер хърка има и запушен нос.
  Благодаря Ви!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Марина,
   Препоръчвам нова консултация и ако трябва да се промени профилактичната схема….
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 68. Галина Атанасова

  Здравейте,др.Янакиев.От два дни дъщеря ми е с кашлица и хрема слузно водниста, много леко жълт секрет-не може добре да се издухва и все ги гълта тия секрети
  (без температура,весела и жизнена е).Днес като и гледах гърлото ,леко и се повдигна и видях отзад по стената секрет жълт като топче.Какво да предприема,не е за пръв път .Давам само ващият сироп.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Галина, Добавете Калиум сулфурикум 15 сн – 3 пъти по 5 гран. и Пулсатила 15 сн – 2 пъти по 5 гран.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 69. Илияна Гьозова

  Здравейте, д-р Янакиев. Дъщеря ми е на 5год.Будно и много темперамент но дете. Миналата година по това време започнаха проблемите с третата сливица. Цял ден е добре, няма секрет от нослето, вечер като легне и подлежи час, два започва кашлица все едно се дави. Слагахме капки антибиотични и ксилометазолинови, ефект има докато слагаме капки. Изписаха и ксизал, а аз на своя глава давах тонзилотрен и лимфомиозот. Нещата се подобриха. При спиране ксизала, кашлицата се връщаше.Така около 3 месеца и постепенно проблемите отшемяха. Цяло лято, есен и зима беше добре. Сега отново е март и пак започва същата картина. Смятам че има и някакъв алергичен елемент, не е тествана. Моля, помагайте! Вие какво бихте ме посъветвал? Благодаря Ви!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Илияна,
   започнете бърза имунопрофилактика на Вашата дъщеря за два месеца :
   –сутрин Аграфис 5 сн – по 5 гран.
   –вечер Пулсатила 30 сн – по 5 гран.
   сироп Д-р МАРИО ИмуноКидс – 2 пъти по 5 мл.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

   1. Илияна Гьозова

    Много Ви благодаря! Започвам по вашата схема! Бъдете здрав и винаги така всеодаен лекар и човек!

 70. Ивайло

  Детето е на 2,5 години. От началото на годината е с постояни сополи и запушен нос. Ходи и на ясла. Нощем хърка и много трудно диша през носа. Държи си устата леко отворена. Даваме сироп имунотрофина и капки коларгол.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Ивайло, Трета сливица и детска ясла са две несъвместими неща. Поспрете детето за 1 месец. Започнете тази схема за да стабилизираме постоянната инфекция в третата сливица :
   –сутрин Аграфис 5 сн – по 5 гран.
   –вечер Калкарея фосфорика 30 сн – по 5 гран.
   сироп Д-р Марио ИмуноКидс – 2 пъти по 3 мл.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 71. Mariana Bogomilova

  Здравейте! Синът ми на 2,9 год. е с увеличена трета сливица, другите две също са уголемени. Всичко започна октомври месец с чести хреми, заден ринит. Антибиотипните капки действаха временно, единствено промивките на носа дават резултат. Коларгола не му понася и като цяло сребърните води, Коластрата го алергизира, Имунотрофината даде временен резултат. Сега приема единствено пробиотик с Б-комплекс и рибено масло. Но от началото на месеца сутрешната кашлица и хъркане то се върна… Детето е и таласемия.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Мариана,
   За да се стабилизира детето трябва да не ходи на ясла поне 1 месец.
   Започнете тази схема за 2 месеца :
   –сутрин Аграфис 5 сн – по 5 гран.
   –вечер Калкарея фосфорика 30 сн – по 5 гран.
   сироп д-р Марио Имунокидс – 2 пъти по 3 мл.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

  2. Mario Janakiev

   Здравейте Мариана, Започнете за 2 месеца тази имуностимулираща схема, която ще Ви помогне :
   –сутрин Аграфис 5 сн – по 5 гран.
   –вечер Калкарея фосфорика 30 сн – по 5 гран.
   сироп ИмуноКидс – 2 пъти по 3 мл.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 72. Здравейте, Доктор Марио!
  Дъщеря ми е на 2г и 11м и е със запушено носле. Сополи няма, но й е трудно да диша през носа. Вече втори ден давам апис мелифика 15сн 3*5, аграфис нутанс 5сн веднъж на ден както и пулсатила 15сн веднъж вечер, но няма промяна в състоянието й. Миналата седмица беше с вирус и пи изопринозин, а педиатърката ни посъветва да започне сулфур йодатум 15сн 2*5. Какво бихте ме посъветвали при тази ситуация.
  Благодаря

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Тина, Аграфис и Пулсатила са препарати за продължителна профилактика. Те се приемат поне 2 месеца в комбинация със сиропа д-р Марио ИмуноКидс за намаляване на трета сливица, което е продължителен процес.
   За момента продължете със Апис 15 сн – 3 пъти по 5 гран. и ЛУФА ОПЕРКУЛАТА D6 – 3 пъти по 7 капки ..
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 73. Здравейте др Янакиев, бих искала да се консултирам за дъщеря ми: на 4г. и 4м. оплакванията са следните:
  -затруднено нощно дишане с хъркане вече можеби от няколко месеца, като междувременно преди месец боледувахме от скарлатина и по време на прием на антибиотrк изчезват симптомите, но седмица след това отново почна хъркането.
  -сливиците бяха с гной, а сега големи сочни зачервени с прозиращи съдчета.
  Детенцето е нергично обича да похапва тестени неща и сладки. Бих искала да опетам и хомеопатично лечение.Благодаря!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Айше, Трябва да се направи имуностимулираща схема за 2 месеца. Още повече не е добре, че е боледувала от скарлатина, защото може да се повтори.
   И така :
   –сутрин Аграфис 5 сн – по 5 гран.
   –вечер Пулсатила 30 сн – по 5 гран.
   сироп ИмуноКидс – 2 пъти по 5 мл.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 74. Мирослава

  Здравейте!Синът ми е на 2 и 7 месеца цяла зима и до сега има постоянна хрема ту запушен нос ту течащ но не спира,всеки месец сме болни и с антибиотици но хремата си отстава!Няма кашлица рядко се закля през ноща или сутрин но се случва.До сега не е възпалявал сливици или поне така казва личния лекар.Водих го на различни места но нищо остановено няма за трета сливица и все пак не знам какво да направя за тази постоянна хрема.Няма и остановени алергии.Благодаря предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Мирослава, Трябва да пресушите секретите и възпалението в тази сливица.
   Започнете за два месеца тази схема :
   –сутрин Аграфис 5 сн – по 5 гран.
   –вечер Калкарея фосфорика 15 сн – по 5 гран.
   сироп Д-р Марио ИмуноКидс – 2 пъти по 3 мл.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 75. Красимир

  Здравейте! Синът ми на 7,9 год. е с увеличена трета сливица от няколко години. От един месец пак е възпалена, има задна хрема, чува по-трудно, спи с отворена уста и хърка. Давам му линфомиозот и пръскам в носа р-ор с клей. Какви хомеопатични е подходящо да давам? Благодаря предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Красимир,
   Започнете да впръсквате Куикс акут – 3 пъти по 1-2 впр. в носа.
   Нека да приема Аграфис 5 сн – по 5 гран. сутрин и Калкарея фосфорика 30 сн – по 5 гран. вечер.
   Сиропът Д-р Марио ИмуноКидс – 2 пъти по 5 мл. ще засили имунитета му.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 76. Кристина

  Здравейте. Синът ми е на три и половина години. Преди половин година заболя от гноен отит, който се усложни в мастоидит след антибиотично лечение (смениха 3 антибиотика без резултат). Предложиха операция, която отказахме и му пиставиха тубички за дренаж. През това време продължи да се разболява често, като почти всеки път от хремата преминаваше към отит. Започнахме да лекуваме отита с Хепар Сулфурис Калкареум 30 СН и Пирогениум 9СН, тъй като само с тази комбинация успяваме да излекуваме отита. При преглед на УНГ помолих да погледнат сливиците, защото имах съмнения за увеличена трета сливица, каквато ни потвърдиха и настояха за оперативно премахване и поставяне на нови дренажи. След като прочетох препоръките ви в тези случеи, започнах да му давам от един месец схемата с Аграфис, Силицея и Туберкулинум. В момента пак е с гноен отит и хрема. Скърца със зъби много през ноща.

  Много Благодаря предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Кристина, Започнете тази профилактична схема :
   –сутрин Аграфис 5 сн – по 5 гран.
   –вечер Калкарея фосфорика 30 сн – по 5 гран.
   –Авиаре 15 сн – по 5 гран. един път на седмицата.
   сироп ИмуноКидс – 2 пъти по 4 мл.
   Тази схема се пирема поне 2 месеца.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 77. Аделина Тодорова

  Здравейте д-р Янакиев. Синът ми е на 2 години и осем месеца. От 2 годишен посещава детска ясла. До преди да тръгне на ясла почти не е боледувал. След тръгването започна боледуване основно хрема и кашлица, които успявахме бързо да стопираме. До момента не е пил антибиотик. От известно време започна да държи устата си отворена, има силно изразено хъркане, подут лимфен възел на вратлето. От детската ясла ми казаха, че има трета сливица и даже ме съветват да направим лазерна операция за премахването и. Моля за съвет от ваша страна какво да правим и дали може да се размине без операция.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Аделина, Да, в повечето случаи след възрастта от 2 години се уголемява третата сливица.
   За това благоприятства и посещението на ясла, където Вашето дете прави непрекъснати контакти и е „бомбандирано“ от вируси. Веднъж като се възпали третата сливица, тя трудно оздравява.
   Моето мнение е, да спрете детето от ясла до септември месец.
   Да заведете 10 дни детето на море и 10 дни на планина пре лятото. Така, то ще порасне и за другия сезон ще е подготвено.
   За два месеца да му давате тази схема :
   –сутрин Аграфис 5 сн – по 5 гран.
   –вечер Калкарея фосфорика 30 сн – по 5 гран.
   сироп ИмуноКидс – 2 пъти по 3 мл.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 78. Георги Герчев

  Здравейте, д-р. Янакиев ! Забелязвам, че са ви писали предимно мами по проблема за третата сливица, но аз съм бащата на сина ми Йоан, който е на 3 г. и 3 месеца ! Ще ви бъда много благодарен, ако ми дадете някои насоки ! Йоан ходи на ясла от малък – 1 г. и 6 м
  Роди се с цезарово сечение- 4 кг. Още в родилното имаше някакъв дихателен проблем и са му давали антибиотик и урбазон. По късно от бебе правеше ларингитни пристъпи,в следствие на вируси от яслата, които той редовно хваща и e болен често. В последно време ларингитите са по слаби . Той е рус , светли очи, висок за възраста си, хапва , макар и малмалко с молби. Добре развит умствено, обича музика, артистичен, понякога, инатлив, разбира по добре от добра дума, усмихнат и доста разсеян по отношение на координацията, тоест- доста пада, удря се, но приемам, че го е наследил от мен , като малък ! Та за проблема – има големи сливици, диша през устата, носът е запушен, хърка, дори и да няма хрема , нощем кашля ка то легне, често сутрин, като напоследък кашлицата е влажна, но при слушане на слушалка, дробовете са чисти ! Ходихме на УНГ, ще го следят, казаха да не бързаме за операция за сега ! Тук в Свищов имаме лош въздух, Забелязах, че сутрин се дават по 5 гр Аграфис, имам и Туя на DHU D 30, но ще ви бъда мн благодарен да ми напишете някоя комбинация за сливицата, която да облекчи мъките на детето ! Забелезвам, че носът се отпушва и диша леко след капане на антибиотични капки, или прием на антибиотик .Тази зима пи много антибиотици – пневмония, ларингит…..стомашни проблеми заради непоносимост към сок от грейпфрут, вируси. Имаме инхалатор, даваме физиологичен, вентолин, сиропи…Извинявам се за многословието ! Благодаря предварително !

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Георги, Грешката, която сте направили е, че сте го дали рано на ясла. Можехте да избегнете много усложнения и болести.
   Да, ще направим схема 7
   Нека до 10 юли да я приема, след това да почива и от септември да поднови тази схема за 3 месеца. препоръчително е да посетите море.
   И така :
   –сутрин Аграфис 5 сн – по 5 гран.
   –вечер Калкарея фосфорика 30 сн – по 5 гран.
   Сироп Имунокидс – 2 пъти по 4 мл.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

   1. Георги Герчев

    Благодаря Ви, сърдечно ! Малко са лекарите като вас ! Да сте жив и здрав !

 79. Стефан Георгиев

  Здравейте д-р Янакиев,
  Синът ми е на 7 г. и 2 мес. Има проблеми с третата сливица от 3 годишен. Подобрявал се е от хомеопатия през годините, но се наложи ваденето на третата сливица в края на август 2018 г. След операцията състоянието постепенно се подобри – прекарваше настинките по леко и ходи на градина цяла година (с изключение на едно разболяване през периода, излекувано с антибиотик). В края на юни 2019 г. след посещение на зъболекар (отбелязвам, като вероятна причина) прекара тежка хрема със силно набъбнала носна лигавица. Хремата се излекува, но остана хъркането през нощта, на моменти има скърцане със зъби. В будно състояние диша през носа. УНГ диагностицира трета сливица, която е спокойна към момента (без възпаление), но уголемена. Може ли да предпишете хомеопатично лечение? Детето е слабо, енергично, със сравнително спокоен характер (123 см / 23 кг.). Боледуванията обикновено прекарва със зачервено гърло и запушен нос, без повишаване на температура или повишава до 38 и нещо за 2-3 дни, след което остава хремата.
  Благодаря!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Стефан,
   Да , Добре е да започнете тази тримесечна схема. през първия месец медикаментите се приемат всеки ден, а през втория и третия – всеки ден, без събота и неделя. Ако детето се повлияе добре, селд 20 дни почивка може да повторите тази схема:
   – Аграфис 5 сн – по 5 гран. сутрин
   –Калкарея фосфорика 30 сн – по5 гран. вечер.
   ИмуноКидс – 2 пъти по 5 мл.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

   1. Стефан

    Много благодаря д-р Янакиев!
    В аптеките намирам само Аграфис НУТАНС. То същото лекарство като Аграфис ли е?

    1. Mario Janakiev

     Здравейте Стефан, Да, Същото е.


     Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 80. Деница

  Здравейте!
  Искам да попитам каква схема за профилактика на третата сливица е удачно да започнем за дете на 5години, което често боледува от сополи и кашлица? Последно детето е пило сироп МариоИмунокидс през месеците юни и юли.
  Предварително благодаря!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Деница ,
   Ето и профилактичната схема, която ще бъде най-удачна за Вашето дете и ще бъде адаптирана към очакваните вируси за сезон 2019 / 2020 год:
   И така:
   – сутрин – Аграфис 5 сн – по 5 гран.
   –вечер – Калкарея фосфорика 30 сн – по 5 гран.
   –пробиотик Флавия – по 1 прахче на ден , разтворено в 50 мл. мляко или айрян.
   –сироп ИмуноКидс – 2 пъти – по 5 мл.
   През първия месец медикаментите се приемат всеки ден, а през втория и третия – всеки ден, без събота и неделя. Пробиотикът Флавия отпада от схемата през втория и третия месец. Тя може да бъде включена за кратко време – до 10 дни при диария, риск от ентеровирус или прием на антибиотик.
   След 3- ия месец следват 20 дни почивка и след това схемата започва отново – като тази от първия месец.
   При болест не се спират медикаментите. Съвместими са с други лекарства.
   https://www.test.d-rmario.com/?post_type=product


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 81. Виолета

  Здравейте, дъщеря ми е на 4г и 9м. Бодра, комуникативна, чивствителна, лесно се привързва. Сънят и е лек и се субужда пo 2-3 пъти през нощта. Долната челюст е леко назад. Спи със затворена, когато е здрава. Преди 2м. Имаше влошен слух, който уж се възстанови след лечение с антибиотик. От около 2г възраст боледува много често. Не вдига температура, но всеки секрет в носа слиза отзад в гърлото и става двудневна непрестанна кашлица пред деня и през нощта. Два – три дни буквално не може да каже две думи от кашлица. Възпаленията са в гърлото. Ларингит мисля, че е правилният термин. Бронхит e имала само веднъж. И винаги е боледувала с такава непрестанна кашлица. Според личния лекар всички възпаления са провокирани от третата сливица и трябва да я махнем. Според УНГ специалист не е наложително да се маха. Според него по-скоро причината е алергия. Но при изследвания, тя не е алергична към нищо. Бихте ли ми препоръчали моля профилактика за нейният случай. Благодаря предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Виолета ,
   Не смятам, че детето Ви има алергия.
   Ето и профилактичната схема, която ще бъде най-удачна за Вашето дете и ще бъде адаптирана към очакваните вируси за сезон 2019 / 2020 год:
   И така:
   – сутрин – Аграфис 5 сн – по 5 гран.
   –вечер – Пулсатила 30 сн – по 5 гран.
   –пробиотик Флавия – по 1 прахче на ден , разтворено в 50 мл. мляко или айрян.
   –сироп ИмуноКидс – 2 пъти по 5 мл.
   През първия месец медикаментите се приемат всеки ден, а през втория и третия – всеки ден, без събота и неделя. Пробиотикът Флавия отпада от схемата през втория и третия месец. Тя може да бъде включена за кратко време – до 10 дни при диария, риск от ентеровирус или прием на антибиотик.
   След 3- ия месец следват 20 дни почивка и след това схемата започва отново – като тази от първия месец.
   При болест не се спират медикаментите. Съвместими са с други лекарства.
   https://www.test.d-rmario.com/?post_type=product


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 82. Милена

  Здравейте, д-р Янакиев. Синът ми е на 4г и 7м. От следобяд започна да се оплаква, че го боли гърло и му е трудно да преглъща. Започнах да му давам тонзилотрен 2 дни по-рано, т.к. дъгичките на гърлото му бяха червени и днес увеличих дозата от 3 на 6таблетки. До вечерта обаче започна и да хърка с нослето, без да има секрет навън. Вдигна и температура до 37,6. В момента спи и хърка силно с нослето. Моля Ви препоръчайте ми какво да добавя към лечението, докато успеем да го отведен на лекар.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте милена, Впръсквайте в нослето Куикс акут , давайте вместо Тонзилотрен Ангин хил – 3 пъти по 1 табл. и сироп ИмуноКидс – 2 пъти по 5 мл.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 83. Виктория

  Здравейте, д-р Янакиев! Синът ни е на 2 г. и 10 м. Преди 10 месеца започна да посещава ясла. От тогава проблемите започнаха – на втория месец двустранна пневмония. След престой месец вкъщи отново го пуснахме на ясла и направи за пръв път ларингит с тежък пристъп и отново престой в болница. След това цяло лято стоя вкъщи без да се разболее. Есента отново започна да ходи и от тогава до сега през две седмици диагнозата е ларингит. Моля ви за съвет. Почти постоянно е на капки ксизал и при всяко разболяване на инхалации с пулмикорт и физиологичен разтвор.Предписана ни е схема с бронховаксом, която следваме, но не мисля че има ефект. Приятен ден!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Виктория, Преосмислете посещението в градината.
   Към Бронховаксона добавете и :
   –сутрин Аграфис 5 сн – по 5 гран.
   –Калкарея фосфорика 15 сн – по 5 гран.
   сироп Имунокидс – 2 пъти по 4 мл.
   С уважение Д-р Марио Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 84. Десислава

  Здравейте Доктор Марио,
  дъщеря ми е на 7год. От около месец започна много да хърка докато спи,през деня всичко е наред. Няма запушен нос или кашлица. Преди това изкара ангина, като на първият гърлен секрет излезе Moraxella catarrhalis,изписаха ни антибиотик сумамед, а на вторият след седмица Streptococcus pyogenes.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Десислава, Започнете тази схема за 2 месеца:
   -сутрин Аграфис 5 сн – по 5 гран.
   -вечер Туя 15 сн – по 5 гран.
   сироп Имунокидс – 2 пъти по 5 мл.
   С уважение Д-р марио Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

   1. Десислава

    Здравейте Доктор Марио,
    при преглед при УНГ лекарят изписа Ксизал за много увеличени сливици, както и стичащ се секрет от носа.
    Удачна ли е тази комбинация:
    Здравейте Десислава, Започнете тази схема за 2 месеца:
    -сутрин Аграфис 5 сн – по 5 гран.
    -вечер Туя 15 сн – по 5 гран.
    –сироп Имунокидс – 2 пъти по 5 мл.

    1. Mario Janakiev

     Здравейте Десислава, Започнете схемата, която съм ви препоръчал.
     С уважение Д-р Марио Янакиев


     Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 85. Христина

  Здравйте.дъщеря ми е на 3г.3м. На 2г.тръгна на ясла ,изкара 3дни и се разболя.До тогава изобщо не е боледувала.Започна се със хрема,кашлица,бронхити.До ден днешен само юли и август беше здрава.Започна септември на градина и се започна от начало.Вече 3м. със хрема,сополи,постоянна кашлица(повръща по някой път от често кашляне).Ходихме на УНГ и ни казаха уголемена трета сливица и че трябва да се махне веднага,че детето се мъчи. Хърка докато спи,запушен нос,постоянно е с отворена уста,диша през устата докато се храни,спира да диша за секунди докато спи,неспокойно спи и се буди нощно време с плач.Постоянно си бърка в ушите и ги дърпа,възможно е да са заглъхнали.Спрях я от градина. Давам и Ксизал и фунгостин,инхалаций със физ.р-р,но няма ефект.Възможно ли е да се излекува третата сливица без операция.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Христина, Да, възможно е да повлияем на третата сливица без операция. Ето една тримесечна схема :
   -сутрин Аграфис 5 сн – по 5 гран.
   -вечер Туя 15 сн – по 5 гран.
   сироп ИмуноКис – 2 пъти по 4 мл.
   С уважение Д-р Марио Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 86. Десислава

  Здравейте Доктор Марио,
  при преглед при УНГ лекарят изписа Ксизал за много увеличени сливици, както и стичащ се секрет от носа.
  Удачна ли е тази комбинация:
  Здравейте Десислава, Започнете тази схема за 2 месеца:
  -сутрин Аграфис 5 сн – по 5 гран.
  -вечер Туя 15 сн – по 5 гран.
  –сироп Имунокидс – 2 пъти по 5 м

 87. Ирена Георгиева

  Здравейте д-р Янакиев,

  Чувствам се обезсърчена и ви моля за помощ. Случаят е следният. Дъщеричката ми в момента е на 3г и 9 месеца и от януари миналата година е почти постоянно болна – като януари беше с отит (мина без антибиотик), имаше 2 месеца затишие след което април се започна с хреми и кашлици и така до 27 август 2019, когато ни приеха в Токуда с пневмония, след излизане от болницата продължихме с хреми и кашлици ту с ту без температура. Сега вече пием 2ри антибиотик (първо Панцеф по Коледа, а сега Клацид, изписан от алерголог и УНГ), но детето беше с много силна нощна кашлица, с обилни воднисти секрети и буквално се задушаваше. След инхалации с Пулмикорт и вентолин, поотминаха пристъпите, намаля и воднистия секрет, но сега се стича отзад по стената на фарингса и кашлицата продължава, определено влажна, диша през устата основно и има хъркащ звук през нощта, също така има лош дъх, който имах и аз на времето, когато страдах от синузит. Педиатърката ни смята, че е уголемена трета сливица. Аз не знам вече какво да предприема, за да облекча състоянието й и да я избавя от непрестанните кашлица и хрема. Моля препоръчайте ми хомеопатична схема с Аграфис и Афис Мелифика или каквото друго счетете за удачно.

  Благодаря предварително.

  С много надежда,

  Ирена

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Ирена,
   Първо преосмислете посещениета на детска ясла.
   Ето и тримесечната схема за Вашето дете:
   –сутрин Аграфис 5 сн – по 5 гран.
   –вечер Пулкатила 30 сн – по 5 гран.
   –сироп Имунокидс – 2 пъти по 3 мл.
   С уажение Д-р Марио Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 88. Камелия кузманова

  Здравейте др.Янакиев ,
  Преди няколко дни ви писах за сина ми 3.10 месеца за проблеми с трета сливица и вие му изписахте схема за 3 месеца – Аграфис 5CH-5 гранули,Калкарея фосфорика 30CH -5 гранули и вашия сироп имунокидс. Всичко изпълняваме както сте предписали,но започна нощна кашлица може ли да изпишете нещо за нея и кога ще се забележи подобрение в дишането и хъркането,нощите са кошмар.Давам му и капки назик кидс незнам да ги спирам ли вече 5 дни …. благодаря ви и приятна работа.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Камелия, Без преглед ми е трудно да определя какво точно да се изпише.
   Що се отнася до профилактичната схема – тя се приема поне 3 месеца. разбира се ,трябва да се ограничат контактите с болни деца в това число и детската градина.
   За секретите добре би се отразило правенето на инхалации с физиологичен разтвор.
   С уважение д-р Марио Янакииев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 89. Станислава

  Здравейте, Д-р Янакиев! Дъщеря ми е на 2г11м.Посещава ясла, но много често боледува! Правила е миналата година през септември отит, а предната седмица се разболя и направи гнойна ангина, като до вчера беше с температура над 39 градуса,предимно вечер! От два дни е с носен говор и диша през устата, въпреки че носа не е запушен… има лек бистър секрет, устата й мирише лошо!Спейки също е с леко отворена уста и хърка доста силно.Усещам нервност и възбуда, заспива трудно и е изпълнена с енергия.Капризна е към храните, а в момента не яде почти нищо! На терапия с Панцеф – 10 дни, въпреки че повлия едва на 4тия ден от първоначалния прием, тантум верде и назик кидс! Моля за препоръка от Ваша страна! Благодаря

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Станислава, Препоръчвам тази профилактична схема за 3 месеца:
   – Сутрин Аграфис 5 сн- по 5 гран.
   –вечер Пулсатила 30 сн – по 5 гран.
   сироп Имунокидс – 2 пъти по 5 мл.
   С уважение Д-р Марио Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 90. Жасмина

  Здравейте, д-р Янакиев!
  Синът ми е на 2г2м. Ходи на ясла откакто беше на 1г5м. От 2-3 месеца е със задна хрема, хърка по време на сън, понякога и през деня се чува от време на време, диша с леко отворена уста. Сутрин се закашля, леко влажна като отхрачваща кашлица. За задната хрема и хъркането пробвахме със Синупрет, без особен ефект. Приемаше и Цинабсин доста време, пак не видях особена промяна. Всеки месец обичайно е хремав по веднъж. Преди месец ходихме при УНГ, който каза, че има трета сливица и решението е операция след 4г. Педиатърката каза да пробваме капки Лимфомиозот. Водихме при 2ри УНГ, която пък предписа Ксизал за 10 дни + капки Виброцил вечер. Вече седмица сме на тази схема, не виждам ефект и от нея. Да добавя, че според педиатърката му, има леко уголемени сливици по принцип за възрастта си. Също и ме през Октомври изкара мононуклеоза. Не ми е правил отити досега (да чукна на дърво). Моля за мнение и препоръка за хомеопатично лечение от Вас. Благодаря!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Жасмина, Ще може ли да ми пишете на лични въпроси от сайта.
   С уважение Д-р Марио Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 91. Албена Енчева

  Здравейте, д-р Янакиев!
  Дъщеря ми е на 3 години и половина, доста често боледува, често прави ангини, бронхит, миналата зима пневмония, а преди няколко месеца – отит. Досега се е налагало да пие антибиотик на всеки два-три месеца, което за мен е адски притеснително. През юни се лекувахме от S. pyogenes в гърлото и S. AUREUS-MRSA в носа. Бактериите изчезнаха, след месец – два се появиха пак. Освен това от честото боледуване, лимфните и възли са постоянно уголемени, просто огромни. От няколко месеца е с постоянна кашлица през нощта и сутрин след събуждане, хъркане и дишане с отворена уста нощем , лош дъх и непрестанни секрети по стената на фаринкса, от които се дави.
  Педиатъра ни се съмнява за увеличена трета сливица.
  Иначе е жизнена и енергична, но доста злояда. През последните няколко месеца, откакто тръгна на градина,й давам пчелно млечице, след това прополис, които и повлияха добре. Бих искала да ни посъветвате, какви хомеопатични средства да използваме за профилактика на честото боледуване и третата сливица. Предполагам, че и вашия сироп е подходящ за нейното състояние. Благодаря предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Албена, Да, ето една тримесечна схема:
   –сутрин Аграфис 5 сн – по 5 гран.
   -вечер Пулсатила 30 сн – по 5 гран.
   сироп Имунокидс – 2 пъти по 4 мл. –


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 92. Майя Любомирова

  Здравейте, доктор Янакиев, дъщеря ми е на 6г,с аутизъм, което затруднява поставянето на диагноза при нея, защото тя не говори и не може да каже дали има оплаквания.От доста време забелязвам,че спи с отворена уста,но го отдавахме на неправилната позиция на езика, в която тя го държи – обича да го издава напред, дълго време до4г ползваше биберон залъгалка и до ден днешен обича да слага предмети в устата си, пие от сламка. След две вирусни инфекции в началото на есента наблюдавам, че носът й постоянно се запушва от сух въздух, през нощта прохърква.Преди лягане пръскам физиологичен разтвор и правим инхалация на парата в банята, но често има сухи секрети.Секрет навън не тече, назад понякога през нощта.Напоследък често говори носово.След рев носът сякаш е задръстен,затруднява се дишането,докато не се отпуши. ЛЛ не смята, че има проблеми със сливиците, защото тя не стига до сериозни ангини, отити и не пие антибиотик често. Обаче винаги като се разболее слабото място е било горни дихателни пътища, ринити продължителни. тествана е за алергии, кръвни изследвания и няма такива, макар че понякога получава очни възпаления зачервяване, което според офталмолога било на алергична основа. Аз обаче се съмнявам за трета сливица и обмислям посещение при УНГ,въпреки че нямам престава как ще я прегледа, като тя не позволява преглед на гърло и винаги е с истерия. По принцип трудно спи, неспокойно, понякога се буди през нощта,сироп с Пулсатила й действа добре, но запушения нос усложнява спането. Има ли възможност да препоръчате хомеопатичен препарат за запушен нос или ако смятате, че е възможно да се касае за трета сливица?Аз четох за симптомите в книгата ви Кодът на детския имунитет, затова реших да ви пиша. Благодаря предварително

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Мая, Започнете тази схема – сутрин Аграфис 5 сн – по 5 гран., вечер Туя 15 сн – по 5 гран. и сироп Имунокидс – 2 пъти по 5 мл.
   С уважение Д-р Марио Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

   1. Майя Любомирова

    Много Ви благодаря! Сиропът го приема вече. Колко време трябва да продължи схемата?

    1. Mario Janakiev

     Здравейте Майя, Поне 3 месеца.


     Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up