Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

ХОМЕОПАТИЯ и СПОРТ

schupvane-glezen-sport

 

 

1. Arnica montana 9 СН

Това лекарство се използва във всички случаи на общ или локален травматизъм:

 

при всякакъв удар, падане, контузия или рана.

при всички видове кръвотечения, независимо от техния произход.

пред операция или след операция с цел намаляване на кръвоизливите и по-бързо заздравяване на тъканите.

В острите стадии е препоръчително приемането на Arnica да започне възможно най-бързо – по 5 гранули на всеки 10-15 минути за 1-2 часа, а до края на деня – по 5 гранули на всеки час. В следващите дни приемите се разреждат в зависимост от степента на подобрение. Що се отнася до оперативните намеси е препоръчително няколко дни преди и след операцията, 1-2 пъти дневно, да се приемат по 5 гранули от лекарството.

При мускулна умора и при претоварване на сърцето при спортисти използването на Arnica също е изключително полезно, тъй като този медикамент ускорява възстановяването. За целта е препоръчително приемането на 5 гранули на всеки 1-2 часа през първите 1-2 дни след физическото претоварване, а след това – приемане по 5 гранули три пъти дневно в продължение на още 2-3 дни.

 

2. Cuprum metallicum 9 СН

 

Препоръчва се при спазми както на гладката, така и на напречно-набраздената мускулатура. Това прави Cuprum metallicum често използван за лечение на болезнените крампи на мускулатурата при спортисти, а също и при коремни колики, бронхоспазъм (особено такъв, дължащ се на физическо усилие), коклюшовидна пристъпна кашлица и др. За целта е препоръчително през първия час да се приемат по 5 гранули на всеки десетина минути, а след това по 5 гранули няколко пъти дневно. На практика ефектът на Cuprum по отношение на повлияването на спазмите на напречно набраздената мускулатура се подсилва от комбинирането му с Arnica – 2-3 пъти дневно по 5 гранули.

 

3. Ruta graveolens 5 СН

 

Този медикамент повлиява изключително бързо и ефективно състояния, свързани с травми на сухожилията и периоста – контузии на периоста, просто или усложнено навяхване, луксации, тендинит и периостит, синовиални кисти и др. Ruta gravolens упражнява много добър ефект и в случаите, когато са налице проблеми, дължащи се на пренапрягане на зрителния анализатор – при стрелци, например. Предписва се в дозировка 2 до 4 пъти дневно по 5 гранули. На практика, при травми, често Ruta graveolens се комбинира с Arnica.

 

4. Actaea racemosa 5 СН

 

Хомеопатичен медикамент за лечение на мускулните болки и спазми в областта на врата и на горната част на раменния пояс в следствие на претоварване или излагане на студ. За целта е препоръчително 3-4 пъти дневно да се приемат по 5 гранули. Ефектът на този медикамент се подсилва от втриването в болезнените участъци, 2-3 пъти дневно, на хомеопатичния крем “Рудистрол”.

 

 

5. Nux vomica 9 СН

 

Хомеопатичен медикамент за лечение на гадене и повръщане, което облекчава гаденето и което често се дължи на хранителни или алкохолни ексцесии. В същото време обаче, Nux vomica оказва благотворно въздействие и върху нервната система на хора, които са в непрекъснат стрес и прекаляват със стимуланти от различно естество, които избухват и по най-малък повод и които често се будят през нощта с мисъл за предстоящите задължения. Прилага се при махмурлук с лечебна и профилактична цел. В спортната медицина намира приложение при контрактури на прасците, свързани с по-генерализирани спазми при обща раздразнителност. Дозировка 2-4 пъти дневно по 5 гранули.

 

6. Opium 15 СН

Част от индикациите за приложение на този медикамент са преживян страх или силни емоции със зачервяване на лицето и учестено дишане и състояние на сътресение на мозъка, довело до временно нарушаване на съзнанието или кома. В спортната медицина намира приложение в бокса и във футбола при посрещане на силна топка с главата. Дозировка – два пъти дневно по 5 гранули.

 

7. China rubra 9 СН

 

Трикратното дневно приемане на по 5 гранули от това лекарство ще ускори възстановяването на организма и ще премахне умората, дължаща се на загуба на течности (изпотяване, кръвозагуба, разстройство и др.). Заедно с това по-бързо ще отзвучат и оплаквания, като световъртеж, шум в ушите, притъмняване пред очите, главоболие и други, които също се дължат на обезводняване и ниско кръвно налягане.

 

8. Argentum nitricum 15 СН

 

Това хомеопатично лекарство също има добро въздействие върху нервната система, но то е по-подходящо за хора измъчвани непрекъснато от безпокойство, вечно бързащи и в същото време страхуващи се от непосредственото бъдеще, от предстоящо състезание и др. Често притеснителността при тях се съпровожда от разстройство, треперене, световъртеж и главоболие. Препоръчителна дозировка: 10 гранули в навечерието на състезанието, 10 гранули сутринта в деня на състезанието и 10 гранули 1 час преди състезанието.

 

Друг голям хомеопатичен медикамент, използван за овладяване на притеснението преди състезание е Gelsemium 15 СН.

 

9. Kalium phosporicum 9 СН

 

Медикамент, който приеман 3-4 пъти дневно по 5 гранули, спомага за по-бързото преодоляване на физическата и психическата астения след физическо или умствено претоварване, както и след прекарано инфекциозно заболяване.

 

ВАЖНО! Важно е поне 20 минути преди и след приема на хомеопатично лекарство да не се консумират нито храни, нито течности и в момента на приема да няма специфичен вкус в устата.

 

 

 1. Avatar
  Христова

  Здравейте,оперираха дъщеря ми от апендицит.Вече минаха три седмици от операцията.Има удебеляване около шева на пипане като буца и придърпване от време на време.Възможно ли е да е от срастване и какво бихте ми препоръчали в случая?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте г-жа Христова,
   Тези удебеления постепенно ще изчезнат.
   Давайте на детето Калкарея флуорика 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 2. Христова

  Благодаря,но дали се изразих правилно.Става въпрос не за удебеляване на самия белег,а за мястото около него на по 1 съм отгоре и отдолу.

  1. Mario Janakiev

   Да, това е израстнала съединителна тъкан в страни. Ползвайте Калкарея фруорика 15 сн.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up