Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Хиперактивност – протокол за изписване на хомеопатични препарати

dete-840x340

 

Всички  знаете ,че се  увеличи броят на децата  с  хиперактивност  и  липса  на  концентрация.

Тяхното  поведение  създава  дискомфорт  както  за  родителите , така  и  за  учителите  и  съучениците  им.

Ето  някои  лекарства  и  техните  показания  за  прием :

КАЛИУМ БРОМАТУМ

При патогенетичните експерименти се наблюдава фаза на възбуда и бързо след това фаза на депресия. Това обяснява „двуцветната“ симптоматика на този медикамент с:

1/ постоянни движения на ръцете и пръстите;

2/ непрестанна, суха, невротична кашлица, която се влошава при лягане (като Hyoscyamus)/ персистиращо хълцане;

3/ безсъние с нощни кошмари, сомнамбулизъм и вероятност за енурезис; Последния проблем често е свързан с ентеробиоза /глисти/, която, за ограничаване на рецидивите, налага освен класическото лечение също прескрипцията на Cina и на един от големите теренни медикаменти (Silicea, Calcarea carbonica, Sulfur);

4/ намаляване или премахване на чувствителност- та към болката на ниво различни лигавици (фаринкс, ларинкс, урогенитални лигавици);

5/ нарушения на паметта с тенденция към дислексия и заекване;

6/ възможна еволюция към вид индиферентност с разсеяност и липса на интерес към това, което се случва около него.

 

 ЦИНКУМ МЕТАЛИКУМ

– постоянна възбуда, непрекъснато движи краката и ходилата си; свръхчувствителност към шумове; мудност при работа; трудно задържа вниманието си; астения и слаба памет.

 

ТАРЕНТУЛА ХИСПАНА

–неудържимо, непрекъснато движение (глава, крака, ръце и пръсти) с липса на моторна координация, с парадоксална промяна на настроението (от луд смях до гняв, между импулси към насилие – например да удря и радост); дете, което е неуспешно в училище поради своята нер-вност, проблеми с дисциплината и дефицит на вни- мание, които определят поведението му

 

МЕРКУРИУС СОЛУБИЛИС

–неспокойно дете, „докосва всичко“, понякога склонно към заекване. До крайност злонамерено, авторитарно, холерично, правещо обратно на това, което му се казва. Ще има трудности в училище, особено по онези предмети, където се изисква да разсъждава (писане, граматика, математика).

КАЛКАРЕЯ ФОСФОРИКА

–стройно, тънко и високо дете, което е хиперчувствително, живо, много подвижно, но бързо се уморява, не може да извършва последователна дейност и поради тази уморяемост с бавни постижения.

 

КАЛКАРЕЯ ФЛУОРИКА

–неспокойно дете, с нестабилна физика поради супер отпусната конституция; склонно към вестибуларни и координационни нарушения; с интелектуални проблеми и трудности за задържане на вниманието, и променливи училищни резултати.

 

МЕДОРИНУМ  и  АРГЕНТУМ НИТРИКУМ

–са други два големи медикамента, които трява да споменем: много неспокойни деца; с възбуда, която често води до обърканост и прибързаност в това, с което се занимават: първо поради нерационален страх, че ще им бъде отнето и ще им стане скучно и второ поради страх от забавяне. Вършат всичко припряно и с постоянна трескавост.

 1. Avatar
  Деница

  Здравейте, д-р Янакиев,

  Пак опрях до Вашите съвети и препоръки!
  Синът ми е на 1 година и 4 месеца и има проблеми със съня през нощта. До скоро причините за будене бяха – болки във венците – събужда се и пищи или желание за сучене. А от 3-4 нощти просто не може да спи. Върти се постоянно, заспива за 15-20 мин и пак се буди и постоянно хленчи. Не мисля, че го боли нещо – хленчи, защото иска да спи, а не може. Помага люлеене, но като спрем и се буди отново.
  Давам Дормикинд, но не помага, през деня почти не яде никаква захар, само плодове.

  Моля Ви, дайте ми съвет как да постъпя, за да помогна на сина ми да спи по-добре съответно и ние с баща му да не вампирясваме 😉

  Благодаря Ви!
  Хубави почивни дни,
  Деница

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Деница,
   Продължете с Дормиканда и добавете Хамомила 30 сн – 2 пъти по 5 гран.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 2. Евгения

  Здравейте, д-р Янакиев,

  Изключително съм притеснена, синът ми е на 2 год. и 8 мес., от самото си раждане е с неуточнени алергии, предизвикващи редки изхождания от време на време със слуз, от 1 годишна възраст е с постоянни инхалации, с диагноза астма при физическо усилие, на 1 год и 4 мес. продължаваше да има силно изразен рефлукс. От година и половина започнахме лечение с хомеопатия, но нещата винаги са с кратко подобрение.
  Той е изключително будно, умно и буйно дете, в същото време е привързан до болка към мен, постояно иска да го гушкам, склонен е към по агресивно отношение, изпитва щастие да бутне и удари някое дете, когато то е с гръб към него, за тези близо 3 години той на едно място за повече от 5 мин не е стоял, вечерно време твърдо отказва да спи, проблем е да го накараме да легне изобщо в леглото, мрази да му пипат краката, които в стресова ситуация са винаги ледени, изключително много драматизира и изживява всяка новост, понякога получава спазми от това. След като сме го увещавали близо 2-3 часа да легне и да спи, заспива с ритмично поритване с крачета, има изключително неспокоен сън, събужда се минимум 2 пъти и започва да хленче, за да го гушкаме. Съответно когато му се скараме, той засилва лошото си поведение.

  Като майка, естествено се опасявам, че е хиреактивен и наистина вече не мога да се справям с него, просто съм отчаяна.
  Препрочетох за n-ти път всичките типажи от статията Ви за трудните деца и според мен той отговаря на MEDORRIHINUM.
  Моля Ви, дайте ни съвет как да постъпим и да се справим.

  Благодаря Ви предварително!
  Успешен ден

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Евгения,
   много правилно и обективно сте описали поведението на детето.
   Препоръчвам Ви да започнем със следната схема :
   –Нукс вомика 30 сн – 5 гран. сутрин
   –Киетюд – 2 пъти по 5 мл.
   Детето ще се подобри.
   След 10 дни е добре да направим индивидуална консултация за да бъдем най-полезни.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

   1. Евгения

    Благодаря Ви много д-р Янакиев, започвам схемата и при първа възможност ще се свържа с Вас, за да уточним евентуално видео консултация.
    Успешен ден!

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up