Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Фейсбук умотворения за медицина и лекари от „отговорни“ родители

fundoctor-300x225

 

Читател на Medical News, силно впечатлен и развеселен от статията ни „Забавни истории от съвременното лекарско ежедневие„, ни изпрати подобна негова колекция с „бисерите“ на, както той се изразява в писмото си, „възприемащи се като знаещи и можещи повече от лекарите свръхродители от антиваксиналното движение, което е съсредоточено в нашумялата група „За или против задължителните ваксини„.

Предлагаме ви, част от интересната колекция на нашия читател, без редакционна намеса:

****

М.П.: Здравейте!Имам дъщеричка на 45 дена и има поставени двете ваксини от родилният дом!В момента чета много и искам да взема най-правилното решение за здравето на детето ми,макар че преди това никога не се бях замисляла за тези ваксини.Аз съм на 28год.и имам всички ваксини,но тези странични негативни ефекти,които сега се проявяват след ваксиниране на децата ме плашат адски много!…Искам да питам има ли някои от групата,който е поставял преди 5-валентната ваксина,вече 6-валентна и някой,който не ги е поставил и децата му са боледували например от шарка или някаква подобна болест!Как преминава боледуването и при ДВАТА ВИДА!Също така ако някой може да намери линк за статискика на ваксини – ваксинирани;заболели-излекувани през последните 10 год.,защото аз неуспях да намеря….Сега като се замисля е много странно,как една ваксина,може да бъде поставена независимо дали си изтървал срока или не и това,че ако искаш да изявиш правото си на избор-БЕЗ ваксини,изисква много усилия,глоби и лишения за децата(имам предвид детски градини,ясли и т.н).Благодаря предварително !

М.С.: Всяко дете е различно и всяка болест е различна. До годинка са прекалено много ваксините, а дали създават имунитет е доста съмнително (и то не доживотен). Пазим ги децата носа да не им потече, а още нямат годинка и ги подлагаме на десетки вируси, които може изобщо никога да не срещне в реалния живот! Да не говорим, че някои от „страшните“ болести са детски – по-лесно се изкарват в детска възраст! Миличка, не спирайте да четете. Нужни са месеци да се прегледа и отсее информацията и да се вземе твърдо и лично решение. А до тогава, отлагайте – убождането отнема минути и може да се направи винаги, но после Няма връщане назад! Успех!

В.П.: А ако решим да не ваксинираме…какво става с тези 2-те ваксини,които са ги били в родилния?

М.С.: … нищо не става. Можете да подпомогнете организъма да изчисти токсините, а и също да се молите да няма някоя лоша рекция след месеци и/или години!

Д.П.: Какво значи да се върнат старите болести…

Да не би от началото на съществуването на човечеството да е имало ПОСТОЯННО вариола, дифтерия, полиомиелит и т.н. в епидемични дози!?!?

Болестната вълна идва и отминава.

Вижте една чума. Кой я е докарал и кой я е махнал- спирането и почването на ваксините ли?

Идват и отминават. Не можеш нито да ги докараш нито да ги спреш.

Защо не изкоренят коклюша? Защо не изкоренят морбилито? Защо не изкоренят заушката?

Както уж са изкоренили вариолата…

***

П.В.:  Моето поколение го ваксинираха против детски паралич и вариола. Децата ми ги ваксинираха срещу туберколоза , дифтерит , тетанус , коклюш и полиомелит . Сега има 101 ваксини , срещу каквото се сетиш. Може ли така?

В.З.: На моето бебе пет валентните го правеха много раздразнително,плачеше,вдигаше температура,беше нераЗположено като цяло. Изкара German measles и chicken pox общо взето в лека форма(кака и батко ги донесоха от училище) аз я кърмя и не смятам да спирам. Всяко дете е различно. Ти си прецени дали ще я ваксинираш.

А.И.:  Намери си хомеопат да ти ги антидотира.

М.Ф.: Знаете ли как можем да изчистим токсините от ваксините в тялото си?

И.З.:  Homeopatichna detoxikaciа

К.М.: Хомеопатия

В.Х.: глад.

А.И.: сурови плодове и зеленчуци съчетани правилно!

А.И.: за да протече правилно усвояване на храните, в следствие на което и почистване от токсичните ваксини, обилното напояване с вода се приема минимум 30/40 мин преди хранене и 2 часа след хранене, ако храната е била оскъдно количество може миимум 1.5 часа след храна да се пие вода

М.Ф.: А как стоят нещата при бебетата те как може да се изчистят, само с хомеопатия ли?

В.Х.: хомеопатия и сурова храна е много подходяща за тях, ако е вече захранено детето.

А.И.: Бебетата се различават от възрастните, с това че не са се откъснали все още от природата, ние ги отдалечаваме с измислени съвременни методи уж за имунитет, Всеки човек е устроен да се роди с имунитет и той е близостта с природата! Проста храна= здрава и стегната снага! Това е вредителят на токсините от ваксините!

М.Ф.: Моето бебе пие по много вода 2-3 шишета от 260мл. за едно денонощие

А.И: с времето ще се изчисти, няма как да стане мигновено, за това няма и нужда да се търсят други варианти, според мен

С.Н.  Да. Знаем. С хомеопатичен детокс. Сега ще кача клипа.

А.И.:  … за мен хомеопатията не е нещо което те връща към природата а по скоро нещо което не позволява да се изплъзнем от медицината…все пак и тя е съвременен метод, а когато не е съществувала медицина, хората са имали далеч по ефикасни методи за чистене от токсини и то природни методи и тук е мястото да си припомним за уважаемият природолечител Петър Димков, който също е ограничавал приема на разнообразна конумация, ограничавал до минимум храните, именно за да може тялото да изхвърли отровата то трябва по възможност да не пълни червата, защото когато червата работят за усвояване на хрна, не могат да работят за изхвърляне на архивни отлежалости. Архивните отлежалости са много агресивни и се задържат в браздите на дебелото черво и там работят за сриване на имунитет докато си хапваме сладко или докато търсим някое средство за консумация, което уж да изхвърли токсина. Тялото е програмиран мъдър механизъм, който знае много добре как да се справи с предизвикателствата, достатъчно е единствено да му се доверим. В нас има вътрешен лекар, който при бебета е много изявен. За това бебета отказват много често да се хранят с готвена храна и много трудно възприемат нейното свойство на подкиселяване в организма им…и още, и още инфо трудно се намира в интернет, защото никой няма интерес хората да са здрави, защото ще са извън системата, а медицината и хранителната индустрия се подпират взаимно защото пряко зависят една от друга- най мног опашки има в аптеката и в хранителния магазин…

…и за това държавата е забранила на Петър Димков да помага на хората да се излекуват, още повече че го е правил безвъзмездно!

…и като ги видя да се рекламират по телевизията и ми става ясно че са ФИРМА!

****

М.Ф.: Не искам да слагам ваксини, но в същото време се притеснявам да не се разболее детето ми от болеста срещу, която има ваксина. Моля дайте ми съвет объркана съм.

Г.Г.: Децата идват за да ни научат на много неща .. време е

.. едно от тях са ваксините .. А де! Ако ne бяхме родители трудно е да си представя, че на някой би му хрумнало да обяви ваксините за едно от проклятията на света. И сега .. именно родителите сме тези, които трябва да носим този кръст. Съдба

***

Л.Р.Л.: Здравейте! Искам да попитам, някой знае ли, ако не се бият ваксини в родилното а бебенцето има жълтеница, какво хомеопатично лекарство се дава на бебето?

***

П.Т.: Здравейте! Имам един въпрос. Порязах си доста лошо пръста. В Пирогов ми направиха 4 шева. Искаха да ми бият ваксина против тетанус. Казах им, че вчера ми беше последният прием на антибиотик, защото съм болна. Все още имам остатъчна хрема и кашлица. Казаха ми, че не била като останалите плАнови ваксини и не пречило…. Подписах отказ. Сега се чудя дали не сгреших, въпреки че след това лекарката ми каза, че са длъжни да слагат на всички. Уточнявам, че ножът беше нов и за съжаление не беше измит. Не сме се разбрали вкъщи кой го е отворил и не знаех, че не е чист. Мислите ли, че рискът е по-голям от неваксинирането в случая?

М.К.: Относно тетанус това което знам: 1. бактерията живее в без кислородна среда; 2. при прорезна и/или дълбока рана, с обилно кървене е достатъчно да се почисти добре с кислородна вода; 3. ако раната е дълбока и не кърви много (логиката е, че чрез кръвта излизат от организма и вкараните замърсители) е важно да се почисти добре – промие с кислородна вода; в случая е добре да се бие серум (не ваксината!!!!); 4. при всички случай ако искат да ви бият нещо ги питайте какво е серум или ваксина- решението си е ваше 5. хомеопатично лекарство при притеснение за тетанус- хиперикум 9CH(жълт кантарион) (има и други хомеопатични лекарства) 6. относно промиването/дезинфекцирането с реванол, спирт и/или йод- нямам информация за ефективност. АЗ НЕ СЪМ МЕДИЦИНСКО ЛИЦЕ И ИНФОРМАЦИЯТА ПОМЕСТЕНА ГОРЕ Е НА БАЗА- книги, допитване с лекари-хомеопати.

****

Ц.Н.: Здравейте сега открих групата и бързам да задам един въпрос който ме мъчи последните дни!!!Имам бебе на 4 месеца,поради липсата на шествалентна ваксина есента ни почнаха по стария имунизационен календар т.е. биха ни 2-ри прием хепатит Б и един прием пентаксим.Миналата седмица обачи когато трябваше да е 2-я прием личната заяви,че вече нямат пентаксим защото са пристигнали шествалентните и минаваме на тях-би ни я и обясни,че няма проблем че се препокрива с бития хешатит Б,а просто трябва да има сега по-голямо разстояние между ваксинациите,поне 2 3 месеца!!!Та въпросът ми е има ли от какво да се притеснявам,чувствам,че си играят с детето ми като опитно зайче,то не беше пентаксим то не беше шестаксим…………….

М.Г.: Според вас, на вашето бебе, за какво му е ваксина срещу хепатит, който се „хваща“ само по полов път от заразени, или при кръвопреливане със специално заразена кръв? То, скоро няма да има полови контакти  Дали не е по-добре да му спестите отровите! За тетанус и коклюш пък да не говорим, защото там съвсем са оплескани нещата им…..

***

Т.П.: Здравейте, бихте ли ми казали до каква степен ваксината против хепатит B би могла да навреди на детето ми? В родилното й биха първи прием, на 3-ия месец – втория и сега лекарят предложи поне тази ваксина да довършим , тъй като рано или късно ще трябва и на зъболекар да ходим. Детето е на 8 месеца. Благодаря ви!

Ю.Б.: На зъболекар най-рано след 7г. ще ходите или само преглед ще е,ако не прекалявате с вредните навици…! Ако не ви притеснява липсата на дя и дг НИКОГА не бих сложила ваксина/та !

****

В.Д.: Знам, че всички ваксини са лоши, но да питам, според вас, коя е най-неблагоприятната,която дава най-много странични реакции, коя най-леко се понася.

И.П.Г.: най- много валентните може би са най- неблагоприятни зто заразяват детето с няколко вируса наведнъж

***

В.Т.: Има ли някаква опасност от тетанус при ужилване от пчела? Дъщеря ми, която е на почти 17 години, снощи е била ужилена от пчела във влака София-Пловдив. Тя е извадила жилото и е дезифенкцирала мястото с подръчни средства(тоалетна вода), но все пак се е подуло. От няколко месеца има неустановена алергия, в момента пие противоалергични хапчета. Може би под тяхно въздействие мястото бързо се успокои и късно вечерта вече си беше добре. Днес в следобедните часове обаче мястото пак се е подуло и е набрало гной. Училищната лекарка я прати при личната, а тя – при хирург. Той е почистил мястото от гнойта и го е обработил, но е попитал дали е ваксинирана против тетанус. Дъщеря ми трябва да се ваксинира тази година, но не е поради няколко причини: първо – заради алергичните прояви лекарката й има своите опасения как ще й повлияе това, второ – защото е родена в края на годината и още не е навършила пълните години (макар че това масово не се спазва от лекарите, карат си по набори, а не по навършена възраст) и трето – отскоро и аз се интересувам по темата и имам своите резерви относно ваксините. Личната лекарка на детето ми не е сложила ваксината, не е направила и инжекция против тетанус. Преценила е, че в случая това би било по-рисково, пък и не би го направила без мое присъствие и съгласие. Но аз се чудя има ли въобще опасност от тетанус при ужилване от пчела? Ще бъда благодарна, ако някой по-запознат от мен сподели информация или опит!“

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up