Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Учените потвърдиха: куркумата е по-ефективна от поне 14 лекарства

Учените потвърдиха: куркумата е по-ефективна от поне 14 лекарства – вижте кои са те (номер 4 е тотална изненада)

Куркумата е едно от най-изследваните растения в наши дни. Медицинските качества на съставките й (най-вече куркумин) са обект на над 5600 изследвания, публикувани в различни научни медии. Предвид огромния брой проучвания на тази изумителна подправка е нормално да бъдат открити нейни свойства, които превъзхождат определени лекарства. Вижте кои точно са те:

Аторвастатин (лекарство от групата на статините за регулиране на холестерола) – Изследване от 2008 г., публикувано в „Журнал на лекарствата“ в САЩ, доказва, че определени вещества в куркумата, влияят по-добре от аторвастатин на ендотелната дисфункиця – която е основният виновник за атеросклероза.

Кортикостероиди (лекарство за стероидни хормони) – През 1999 г. е проведено проучване, публикувано в медицинско списание за фитотерапия, което открива, че основният полифенол в куркумата (оранжево оцветения пигмент куркумин) се справя значително по-добре от стероидите с хроничния увеит и други възпаленията на очите. Други изследвания доказват, че куркумата помага по-добре от лекарствата при белодробни възпаления.

Прозак (антидепресант) – Изследване от 2011 г. открива, че куркуминът превъзхожда прозак при справяне с депресията.

Аспирин (разрежда кръвта) – Изследване, проведено в Германия през 1986 г., доказва, че куркуминът има по-добри антитромбоцитни свойства от аспирина. Това означава, че куркумата може да е много полезна за пациенти, предразположени към съдови тромбози и изискващи терапия против артрит.

Противовъзпалителни лекарства: Изследване от 2004 г. открива, че куркуминът е ефективна алтернатива на лекарствата аспирин, ибупорфен, диклофенак, тамоксифен и др. заради своите противовъзпалителни и антипролиферативни свойства срещу раковите клетки.

Оксалиплатин (лекарство, използвано при химиотерапия) – Изследване, публикувано през 2007 г. в сп. „Международен журнал за рак“, доказва, че куркумата е по-добро антипролиферативно средство в колоректални клетъчни линии от оксалиплатин.

Метформин (лекарство за диабет) – През 2009 г. в сп. „Общество за биохимични и биофизични изследвания“ са публикувани резултати от проучване, което доказва, че куркуминът е изключително полезен за лечение на диабет. Причината е, че куркумата активира ензимът АМПК (който увеличава поглъщането на глюкоза) и потиска глюконеогенната експресия на гените (потискаща производството на глюкоза в черния дроб) в хепатомните клетки.

 1. Avatar
  Румяна Петкова

  Използвам куркумата от 2 години на капсули, защото имам непоносимост към нестероидните лекарства, които приемах 15 години за ревматоидния артрит. направи ми впечатление, че С-реактивния ми протеин беше леко завишен, утайката ми беше 100, антителата 84%. След 3 месеца отново си направих изследвания и утайката беше 45, антителата 63%, а С-реактивния протеин беше спаднал също. Отдавам го единствено на куркумата. За болките да не говорим, почти изчезват когато пия куркума. болна съм от 21 година от РА! Не употребявам кортикостероиди, но пия почти непрекъснато омега-3.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Румяна,
   Много добър опит споделяте с куркумата.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up