Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

УЖАС – ПИЛОТЪТ НА САМОЛЕТА СЕ Е САМОУБИЛ…

Записите от черната кутия на злополучния полет 4U9525 доказват, че вторият пилот е повел съзнателно самолета към смъртта, съобщи прокурорът на Марсилия Брис Робен, цитиран от „Гардиън”.Той е 28-годишен германец, казва се Андреас Лубиц. В първите 20 минути двамата пилоти разговарят приятелски, след това стават лаконични. Тогава капитанът отправя молба към втория пилот да поеме управлението, докато той отиде до тоалетната.

Докато е сам в кабината, Лубиц започва снижаване. Той е използвал бутони от системата за мониторинг, за да ускори спускането и действията са били съзнателни. „Чуват се няколко викове от капитана да бъде пуснат в кабината, безуспешно. Чука по вратата, но няма никакъв отговор. До момента на катастрофата се чува дишането на втория пилот в кабината“, казва френският прокурор.

Робен отказва да определи действията на пилота като самоубийство. „Не е имал причина да прекъсне връзката с други самолети. Дишането му е било нормално. Можехме да чуем викове минути преди самолетът да се разбие“

„Дишал е нормално, не е промълвил и дума“, казва Робен. „Абсолютна тишина в пилотската кабина. Нищо, нито дума през последните 10 минути“, повтаря френският прокурор.

Според Робен най-вероятната интерпретация е, че пилотът е отказал да отвори и е разбил самолета. „Намерението е било да разруши самолета“, казва френският прокурор.

По-рано германската прокуратура в Дюселдорф потвърди, че по време на критичните последни минути в кабината е имало само един пилот. /БЛИЦ

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up