Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Удар покосил майката, но лекарите решили да се борят до край за живота на детето

Удар покосил майката, но лекарите решили да се борят до край за живота на детето.

1465700332-sese

 

Бебе-чудо се появи на бял свят 107 дни, след като лекари обявиха, че майка му е изпаднала в клинична смърт в Португалия. 37-годишната Сандра Педро е пристигнала в болницата в Лисабон на 20 февруари с ужасно главоболие. Няколко часа по-късно тя получила удар и изпаднала в клинична смърт.Сандра била бременна в 17-ата седмица. Първоначално се е смятало, че бебето също е починало. Лекарите в интензивното обаче регистрирали признаци на живот у плода и решили да се опитат да спасят бебето, поддържайки тялото на майка му живо.

Сандра бе държана жива в качеството ѝ на „живеещ инкубатор”. През специални туби ѝ бяха давани храна, важни хормони и кислород.

През следващите 15 седмици сестри и лекари гледали с изумление как коремът на Сандра расте. Персоналът в болницата „Сан Хосе”  също масажирал корема ѝ, говорил на бебето Лоренцо и дори му пеели песни в опит да симулират обичта, която то би получило от майка си.

Сестра Нуно Камило разказа пред Daily Mirror: „Най-много харесваше да му се пее. Точно тогава се движеше най-много. Майката бе поставена в отделна стая, а ние ѝ пяхме песни от нашето детство. Прегръщахме корема ѝ, за да чувстваме бебето как се движи”.

Когато Лоренцо най-накрая се появил на бял свят на 7 юни, той тежал 2.3 килограма, а персоналът бил във възторг.

Сълзите им на радост обаче били и сълзи на мъка, защото моменти по-късно те трябвало да изключат апаратите поддържащи майката на бебето жива./Блиц

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up