Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Тя живя 122 години! Договорът, който е подписала на 90, ще ви остави без думи!

Жана надживяла и дъщеря си, и внучка си, и адвоката си

20151220.yyisnwppvc

 

Французойката Жана Луиза Калман е жената, която в историята ще остане запомнена, като една от най-дълголетните личности на света, защото е живяла 122 години и 164 дни. Тя е родена през 1875 г., а е починала през 1997 г., и целия си живот е прекарала в града Арл.Освен че е жив свидетел на множество исторически събития, тя ще остане запомнена и с един договор.

Всъщност, госпожа Калман през 1965 г., когато е била на 90 години, е подписала договор с адвоката си Андре Франсис Рафрей.

А според този договор, адвокатът се е ангажирал да й плаща по 2500 франка на месец, а той след нейната смърт щял да получи апартамента й, защото тя не е имала наследник. Адвокатът през 1965 г. е бил на 47 години и изпълнявал стриктно задълженията си. Но той със сигурност не е смятал, че Калман може да живее по-дълго от него! През 1997 г. адвокатът е починал, а до тази година той й платил около 180,000 долара, което е два пъти повече от стойността на апартамента.

След смъртта на Рафрей, съпругата му продължавала да плаща месечна такса на госпожа Калман. През всичките тези години, Жана имала обичай да казва, че тя се конкурира с Метусал (човек от библейска история, която живее близо 1000 години), който е символ на дълголетие. Жана Калман, която била пушачка и на седмица изяждала поне по кило шоколад, а на 100 години карала колело,  надживяла и дъщеря си и внучка си, и била записана в Книгата на рекордите Гинес, като най-старият човек на света. /БЛИЦ

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up