Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Тревожете се за психиката на децата, не само за образованието им

virus-5188156_1920-1536x864

Една от темите, които вълнуваха много от нас в последните седмици, беше дали и кога да бъдат отворени училищата. Набляга се на образованието, но не по-малко важно в случая е психическото здраве на децата, пише авторът на Forbes Ник Морисън.

В училище децата получават не само образование, но и социални умения. Учат се да създават взаимоотношения помежду си, да преговарят, да дискутират и да достигат до компромис.

Чрез взаимоотношенията със съучениците и учителите си децата се научават как да управляват емоциите си и да развиват социални умения, които са също толкова важни за бъдещето им, колкото и всичко друго, което получават като знания в клас.

На фона на социалната изолация на децата беше отнета възможността да създават такива взаимоотношения. Така вместо да развият увереност в общуването те са застрашени от това да се чувстват изолирани и несигурни.

Не трябва да се пренебрегва и фактът, че по време на кризата с коронавируса децата може да са почувствали страх, безнадеждност и да не са знаели как да приемат непознатата ситуация, в която се намират.

На фона на загубените животи и вероятно настъпващата икономическа криза в България и в световен мащаб подценяваме травмата от цялото преживяване, особено по отношение на децата и младежите, чиито характери все още се формират. Вероятно отражението върху тях и психологическото им състояние ще е много по-голямо.

Затова при отварянето на училищата, наред с пропуснатия учебен материал, трябва да се обърне специално внимание и на тази страна на проблема – на общуването със съучениците им и изграждането отново на разрушените взаимоотношения.

Важно е да се навакса пропуснатото в обучението им, особено за тези, на които предстои да се явяват на изпити, но не по-малко важно е да не се подценява травмата, през която са преминали децата, за да не доведе това до негативни последствия в бъдеще./ Източник :Вероника Шербанова – Форбс България

 

Защитете своето семейство от вируси с Природните продукти на Д-р Марио – ИмуноКидс за деца и ИмуноБуст за възрастни и деца над 10 години.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up