Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

С ХОМЕОПАТИЯ СРЕЩУ ГРИП – МИСИЯТА ВЪЗМОЖНА

 

nastinka-grip-1-1-990x656

 

Напълно  е  възможно  да  преодолеем  грипа  с  хомеопатични  медикаменти.

Важното  е  да  се  започне  още  в  началото.

Естествено – състоянието  ни  трябва  да  се  следи  от  лекар.

Преди  всичко , дори  и  при  съмнение  за  контакт  с  болен  от  този  вирус  започнете  да  приемате  Осцилококцинум  и  Инфлуцид – по  3  пъти  на  ден  от  всеки  препарат.

И  така:

Ако  имаме  пръснати  мускулни  болки  по  цялото  тяло   има  три  медикамента,  които  могат  да  ги  повлиаят :

·        Gelsemium

·        Eupatorium perfoliatum

·        Rhus  toxicodendron

При  висока  температура  –  най- удачните  медикаменти  за  нея  са  Gelsemium  и Rhus  toxicodendron.

Зачервено  лице  и  кожа ,  придружено с изпотяване са    чести  симптоми  при  грипа. Те  ни  насочват  също  към  медикамента  Gelsemium.

Проявите  на  генерализирана  слабост,  главозамайване  се  повлияват  успешно  от  Gelsemium  и  Rhus toxicodendron.

Обилно  течение  от  носа  и  конюнктивит   са  основание  да  се  предпише  Eupatorium perfoliatum.

Какъв  е  изводът – при  всички  пациенти  с  начални  прояви  на  грип  е  удачно  да  се  предпишат  тези  три  медикамента  в  следната  схема:

·        Gelsemium  9ch  –  3  пъти  по  5  гран.

·        Rhus  toxicodendron  9сн – 3  пъти  по  5  гран.

·        Eupatorium perfoliatum 9сн – 3  пъти  по  5  гран.

 

Много  често  след  като  премине  острият  фебрилен  синдром,  се  появява  упорита  кашлица, която  трудно  се  повлиява  на  лечение.

Когато  имаме  залпова  спастична  кашлица  :

·        С  усещане  за  непрекъснато  дразнене  във  фаринкса,  ларинкса  и  трахеята  –  удачно  е  да  се  предпише  Drosera

·        Ако  имаме  слузни  храчки   – то  тогава  по  добър  медикамент  ще  бъде  Coccus  cacti.

·        Влошаването  ношем  отново  напомня  за  Drosera,  но влошаването  при  лягане,  при  ставане  от  сън,  в  затоплена  стая,  говорят  по-скоро  за Coccus cacti

·        При  децата  кашлицата  често  е  с  храчки,  което  говори  в  полза  на    Drosera.

 

Ако  сухата  кашлица  е  израз  на  проявил  се вече  бронхит,  то  подобрение  в  състоянието  може  да  се  наблюдава  при  предписването  на:

Bryonia  9ch – 5 гран. – 3  пъти  на  ден.

Cuprum metalicum 9 ch –  същата  доза.

ЛЕЧЕНИЕТО  НА  ГРИП  СЕ  ОСЪЩЕСТВЯВА  ИЗКЛЮЧИТЕЛНО  ОТ  ЛЕКАР!!!

Прочетете  повече за правилното отглеждане  и  профилактика на  детето  от  ТУК

 

 1. Avatar
  Ивелина

  Здравейте, д-р Янакиев. Синът ми е на 1 и 6 месеца и ходи на ясла от 18 януари. Тръгването съвпадна с избиването на 2 горни кучешки зъба, което мисля, че понижи имунитета му. Появиха се прозрачни сополки. Профилактично давах ШС номер 3 и 4, коризалия, инфлуцид и сироп Имунобор + много плодове, сокове, чай и мед. Миналия петък започна да кашля и сополките станаха жълти. Заведох го на лекар-хомеопат. Изписа му следните препарати:ШС 12, Сулфур йодатум 15ch,Hepar sulfurus calcareiun 15 ch, Kalium bichronicum 15ch,Medirrhibum 15 ch и Парагрип – всичко по 5 таблетки/топчета във водата дневно. Капах му и изписани от др правени капки. Същият ден купих и инхалатор, с който инхалираме 2 пъти дневно с NaCl. В началото кашлицата беше суха, a от 2-3 дни е къртеща, а сополите изчезнаха. Кашля на пристъпи докато спи, или като стане сутрин, или като се поизмори. Не е вдигал температура, само първият ден се изпоти и го преоблякох. Личната лекарка каза, че е вирусна инфекция, а аз се притеснявам да бе би да е опасния грип. Как да продължим лечението според вас, за да се оправи вхзможно най-скоро? Страх ни е да не направи бронхит, защото още не може да отхрачва.
  Детето до сега не е биледувало сериозно, не е вдигало температура никога и не е приемало антибиотици.
  Благодаря предварително и се извинявам за дългия пост.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Ивелина
   ,Тези оплаквания не са от грипен вирус.
   Просто детето ви е прикачило вирусна инфекция от яслата.
   Зъбите въобще не са виновни за това.
   Препоръчвам – Антимонум тартарикум 9 сн – 3 пъти по 5 гран.
   Хепар кулфур 15 сн – 3 пъти по 5 гран.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 2. Здравейте д-р Янакиев,
  Дъщеря ми е на 11 месеца предната седмица за първи път вдигна температура и започна да кашля,влажно и с храчки.Направи бронхит и се наложи да пие антибиотик Cefaclor.Бих искала да попитам дали има ли хомеопатично лекарство,което до повишава имунитета след приемането на антибиотик?За сега и давам Имунокинд и Био Гая.
  Благодаря Ви предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте деница,
   Добавете към вашата схема и Силицея 30 сн – 5 гран. на ден.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 3. Даниела Капитанска

  Здравейте д-р Янакиев имам открита желязо дефицитна анемия без установяване на причината поддържам стойности на хемоглобина между 90 и 105 въпроса ми е дали може да ми препоръчате нещо да го задържа поне на 110 трайно . Благодаря предварително

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Даниела,
   Трябва да промените диетата и да се храните с храни ,които са богати на желязо.
   Освен това добър ефект ще има от комбинацията от шуслерови соли :Шуслерови соли и анемия


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 4. Здравейте д-р Янакиев!От десет дни се опитвам безуспешно да се справя със заболяване, което наподобява вирусно. Започна с обикновена двудневна кашлица за 2 дни, след което премина в много остра кашлица без секрети и температура 37,2- 37,8. Започнах антибиотик по предписание на лекар със съмнение за усложняване /по-слабо дишане вдясно/. На направената рентгенова снимка нямаше данни за бронхит или пневмония. Вече нямам температура, но кашлицата е толкова мъчителна, че не мога да спя през нощта. Опитвах да я преборя с Флудитек и Мукосолван пастили. Резултат- нулев. Предписаха ми след това АЦЦ и Орофар. В началото на януари имах подобни, но далеч по-слаби оплаквания. Тогава попаднах на Вашите консултации тук и си купих drossera. В аптеката ми препоръчаха и poumon histamine. drossera 30 CH вземах вечер, по 5 гранули, 3 дни- обясниха ми, че кашлицата се „завръщала“ при продължително ползване. poumon histamine вземах 10-15 дни. Почувствах се рязко по-добре и бързо приключих със заболяването. Но след провокация с една настинка, грипът явно ме повтаря. Въпросът ми е удачно ли е и не е ли опасно отново да приложа това хомеопатично лечение? Минал е едва месец от последния път. Благодаря Ви в аванс!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте г-жа Стоянова
   ,Започнете да приемате :
   –Дросера 9 сн – 3 пъти по 5 гран.
   –Бриония 9 сн – 3 пъти по 5 гран.
   –Антимонум тартарикум 9 сн – 3 пъти по 5 гран.
   Състоянието ви трябва да се следи от лекар.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 5. Цвети

  Здравейте д-р Янакиев!
  Детето ми е на 1,4 месеца и във вторник вдигна лека температура от 37 до 37,5 водих я на лекар вечерта казаха че дишането и чисто и гърлото не е червено изписаха ми осцилококцинум за три дена 2х2флакончета и вит Ц по 2 амп на ден
  Във сряда следобед я заведох при ЛЛ каза ми че нищо и няма било от зъбите в момента и излизат 3 първи кътници но вечерта вдигна Т 38 до 38,5 през нощта се събути и също имаше 38 при което днес отивам при трети лекар и ми казва че гърлото и било червено а дишането чисто и ми изписва BELLADONNA CH 9 20гранулки на ден и phytolacca decandra 9ch също по 20 гранулки на ден,клеева тинктура 3 на ден по 2капки и ако случайно не се оправила до 2 дена да и давам Оспамокс
  Днес сутринта имаше лека Т 37,2-3 никакви симптоми други няма нито кашля нито има сополки нищо само Т и тя дори не овесена от Т смее се закача се….какво ще ме посъветвате да и давам защото нацяло се обърках благодаря ви предварително за отговора

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Цвети,
   Третия лекар е най-прав. Продължете терапията му. Щом като при едно дете от висока температура преминава в субфебрилна е благоприятен признак.
   Естествено е , че това което не сте преживяли не е от зъбките а вирус.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 6. Цвети

  Благодаря ви много за помощта …. чета ви страницата с голям интерес и ето когато ми се наложи получих отговор купих си и книгата страхотна е за което ви поздравявам повече лекари трябва да има като вас!!!

  1. Mario Janakiev

   Благодаря Цвети 🙂


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 7. Невяна Славова

  Здравейте д-р Янакиев!
  Детето ми е на 3,4 месеца и във понеделник вдигна лека температура от 37 до 37,5 водих я на лекар. Установи зач1ервено гърло и предписа антибиотик Клацид, 2 пъти по 3,5 мл. Не дадох веднага антибиотика. Давах Енгистол, Грип Хил и Ангин Хил. На другия ден цял ден имаше температура 38,5 – 39 градуса и вечерна започнах антибиотика. На другия ден (четвъртък) показа подобрение на състоянието, но в петък отново се влоши и поддържа постоянна температура от 39,5 градуса през деня и ноща. Почти постоянно спи. Не се храни, пие само вода. Много се притеснявам, не мога да си обясня това влошаване на състоянието й след подобрението. Не знам дали лечението е адекватно. Надявам се на някакъв съвет и благодаря ви предварително за отговора.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Невяна,
   много е важно да се следи състоянието на детето. Прегледът при педиатър е важен. Не мога да преценя дистантно какво да му давате.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 8. Добър ден,д-р Янакиев.Бихте ли ми казали до каква възраст се дава адаптирано мляко?Благодаря Ви предварително!Хубав ден.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Ани,
   Много хубав въпрос. Смятам ,че възрастта от 2 години е пределна.
   Промених си отношението към киселото мляко , просто защото няма вече истинско такова.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 9. росица

  здравейте доктор Янакиев синчето ми е на седем месеца и от два дни за първи път се разболява заведох го в спешното и казаха че гърдите му са чисти леко ОРЗ и веднага му изписаха Седакс има малко суполки и кашля леко му се позагуби гласа какво да му дам благодаря ви предварително

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Росица,
   Добавете към терапията Стодал и Алиум цепа 9 сн – 3 пъти по 5 гран.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 10. Габриела Атанасова

  Здравейте докторе,
  Започнах да давам на сина ми, който е на 3г. и 3 м. профилактично дневно инфлуцид 2 х 1 т., силицея 30 ch – 5 гр., осцилококцинум 1 флакон. На 5-ия ден от приема започнаха сополки, които са гъсти, жълто-зелени, нослето е запушено предимно вечер, като не излизат секрети, промивам нослето с физиологичен разтвор основно и капя капки от физиологичен разтвор и клеева тинктура. Мога ли да включа цинабсин или коризалия към горните лекарства или трябва да променя схемата на прием? За сега няма други симптоми, но баща му беше болен (суха кашлица и силна хрема) и аз реших да подсиля имунитета, та за това започнах тази схема. Детето е податливо на ларингити и последващи бронхити, обикновено сухата кашлица започва на 3-4 ден след началото на хремата. През януари направихме един 14дневен курс на профилактика срещу грип по горната схемата (инфлуцид, осцилококцинум, салиция и инфлуенциум-последния еднократно, цялата схема за 14 дни). През март изкара сериозен бронхит, който беше лекуван с Аугументин. От тогава до сега не се е разболявал.
  Може ли да ми кажете дали да продължавам ли с тази схема, да включа ли допълнително за сополите лекарство, за какво време да давам лекарствата? Евентуално с каква профилактика да продължа и за колко време.
  Благодаря предварително.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Габриела,
   най-добрата хомеопатична схема за Вашето дете за това състояние е :
   –Цинабсин – 3 пъти по 1 табл.
   –Хепар сулфур 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   Тя трябва да продължи поне 2 седмици.
   Помислете си за закупуване на инхалатор, за да правите инхалации с физиологичен разтвор. – http://test.d-rmario.com/?p=3873
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

   1. Габриела Атанасова

    Здравейте докторе,
    Благодаря за бързия отговор. Може ли да ми потвърдите, че при започване на предписаната от Вас схема, всички други лекарства се спират, като давам само цинабсин и хепар сулфур за две седмици. А, след този период, какво мога да давам за подсилване на имунната система, тъй като детето ходи на градина? Благодаря предварително за отговора.

    1. Mario Janakiev

     Здравейте Габриела,
     Да ,тези медикаменти са достатъчни.
     Препоръчвам Ви сироп за имунитета Биозин.
     С уважение д-р МАРИО Янакиев


     Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 11. дъщеричката ми е на 3г. и 5м. и от няколко месеца й се образуваха болезнени корички в носа, при които трудно дишаше.След пуснат носен секрет преди месец се оказа,че има бактерия Стафилококус ауреус-масово,а след направена антибиограма ни изписаха Аугментин 457 за 10 дни.Малко след като свърши антибиотика започна отново да има сухота в носа и трудно да диша предимно след събуждане,отново пуснахме секрет даже в друга лаборатория и бактерията си я има-значително е количествената оценка.Бихте ли ни препоръчали как да се справим с нея без отново да пие антибиотик?И трябва ли и ние да пием нещо,защото може и ние да я имаме?Тя е жизнено,енергично дете,бързо се развива,много говори не спира,поти й се главата.Благодаря Ви предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Цони,
   Няма нужда да пускате повече изследвания и да се пие антибиотик.
   Ще е добре да използвате Инфлуназал – спрей – 3 пъти по 1 впръскване и хомеопатичния препарат Сулфур – 30 сн – 5 гран. на ден поне за 2 месеца.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 12. Искра

  Здравейте,
  Може ли да се прави коктейл или всяко лекарство се пие отделно? Аз трябва да давам дормо,денто,имунокинд и лайка

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Искра,
   В действителност са много лекарствата.
   Изберете само две от тях и ги давайте поотделно.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 13. Мариела Райкова-Иванова

  Здравейте д-р Янакиев,синът ми е на 4г и 11 м,вдигна температура, рано сутринта в 06:00 беше 38,8 ,сложих му свещичка ефералган ,тъй като нямах друго температуро-понижаващо,в 08:00 темп. вече беше 36,4 ,но към 11:00 пак започна да я вдига ,дадох му инфлуцид 1т, след 20 мин-осцилококцинум 1 флаконче,снабдих се и със силицея 30 ,но незнам какда я давам .
  Според педиатъра ни това е грипоподобен вирус.
  Не му е зачервено гърлото ,няма хрема и не кашля,сутринта повърна няколко храчки и повече не е повръщал.За имунитета давам сироп Самбукус нигра.
  Моля за вашето компетентно мнение! Поръчала съм си книгата ви „От нула“ и с нетърпение я очаквам ,за да я прочета.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте,
   В момента имате остър вирус. Задължително трябва да прегледате детето.
   Силицея е медикамент, който е за продължителна профилактика.
   Препоръчвам Инфлуцид – 3 пъти по 1 табл. и Ангинхил 3 пъти по 1 табл.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 14. Здравейте!Дъщеря ми е на 6г.често боледува от ангини !В групата си въртят стрептококи от типа на скарлатината,но понеже протича без обрив никой не взема мерки за отстраняването му!Сигорна съм в твърденията си защото съм и правила всеки път антиограма и се оказва това!След лечение с антибиотик антиограмата е чиста до посещаването на децката градина!!Когато неходи всичко е наред,но е предучилищна и е невъзможно да я спрем.Сега отново след като ходи седмица и половина е с ангина и силно запушен нос през ноща!Неможе да диша ,хърка и се задушава!Попринцип има проблем с третата слиница,когато се разболее.Хубавото засега е,че замомента няма температура,но хъркането е ужастно!!Ще мине ли без антибиотик?!Слагаме капки за нос Коларгол,вече 4 дни,но без никакво подобрение,става по-зле!

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up