Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Спасиха дете с морбили в много тежко състояние

Детето е било прието в болницата в Горна Оряховица

Лекари от Горна Оряховица спасиха дете на година и осем месеца, което се е заразило с вируса на морбили и било прието в общинската болницата в града със сериозни усложнения. Това е първи случай на заболяването от 13 години насам в железничарския град, предаде БГНЕС.

В средата на миналата седмица, детето било прието в инфекциозното отделение на болницата в Горна Оряховица в много тежко състояние, с морбили и усложнена пневмония. От лечебното заведение и Регионалната здравна инспекция потвърдиха, че детето не е било ваксинирано.

„Като видях в какво състояние е веднага го закарах на лекар. Много сме благодарни, че го излекуваха”, заяви Симеон, който е дядо на детето.

Като е пристигнало е било фибрилно, с висока температура, с кашлица, с обрив, конюктивит, отоци. Веднага е направена диагноза, изследвания, изпратени са до референтна лаборатория в София, където потвърждават, че е морбили”, обясни говорителят на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ Горна Оряховица Ана Минева.

„Детето е с пропуски в имунизационния календар, тъй като е имало период, в който е било без избор на личен лекар. В нашата област това е първи случай за тази година. Детето е пребивавало в периода от 17- ти до 25 януари на територията на друга област и предполагаме, че там се е заразило”, коментира д-р Ирина Млъзева от РЗИ Велико Търново.

Опасност от епидемия с морбили във Великотърновска област няма, но въпреки това от регионалната здравна инспекция вече са предписали противоепидемични мерки до всички общопрактикуващи лекари и до лечебните заведения. 

Защо ИмуноКидс и ИмуноБуст на д-р Марио са Вашите сиропи за имунитета Ви ?
✔️Защото са Природни продукти и не са токсични за организма.
✔️Защото са създадени по рецепта на лекар с 30 годишен стаж
✔️Защото съдържат български билки.
3 от тях са в класацията на най-силните имуностимулатори – черен бъз, ехинацея, кръвен здравец ….

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up