Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Случаят на бебето Оливър: Ще оживее ли момченцето с най-рядката болест на света?

1503097647-2

 

Националната служба по здравеопазване на Англия се съгласи да заплати лечението на 6-месечното бебе Оливър Камерън, за когото по-рано твърдеше, че е безнадеждно болен и няма как да се излекува.

Това се случва само седмици, след скандалната смърт на друго едно английско бебе – Чарли Гард, за чието спасение родителите му се молиха до последно.   Оливър страда от много рядко заболяване – фиброма на сърцето  – доброкачествен тумор, с който се борят едва 200 души на планетата.

 

6-месечният Оливър търпи постоянни страдания заради болестта си – сърцето му непрекъснато е с нарушен ритъм и трудно диша. В самата Великобритания едва трима души са диагностицирани с подобна болест. В началото властите на страната отказват да заплатят лечението на малкото момченце с мотив, че то едва ли ще бъде успешно и детето така или иначе ще почине.

Операцията на Оливър трябва да бъде направена в Бостън. Английската служба по здравеопазване поставя условие – когато детето замине за Америка, с него трябва да пътува и английски лекар, който ще може да се обучи от хирурзите в САЩ, за да провежда подобно лечение и в Англия.  Това, което лекарите във Великобритания предлагат, е единствено присаждане на сърцето, но дори и тогава шансовете на детето да преживее са малки./Блиц

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up