Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Следобедното ваксиниране при бебетата протича по-леко

file23506

 

Ваксинирането в следобедните часове се понася по-леко от кърмачетата, твърди екип от Калифорнийския университет в Сан Франциско.

Твърдението се основава на проведено проучване за непосредствените ефекти след имунизирането при бебетата и използването на парацетамол за облекчаване на състоянието им. Обикновено парацетамолът се назначава от лекаря след провеждане на ваксината в случай на повишаване на телесната температура и видим дискомфорт при детето.

По думите на ръководителя на проучването – д-р Линда Франк, сънят играе важна роля за изграждането на бърз и адекватен отговор от страна на организма за изграждането на имунитет срещу съответния агент на ваксината. Резултатите от изследването обаче не показват подобряване на състоянието от даването на парацетамол при бебетата, повече отколкото от други методи за успокояването им. Медикаментът играе роля само на температуропонижаващо средство, категорични са лекарите.

В проучването били включени 70 бебета, които преминали през съответното за възрастта им имунизиране според одобрения календар на страната – срещу пневмококи, дифтерия, тетанус, коклюш, хемофилус инфлуенце тип В, полиомиелит и хепатит В. На 25 от бебета бил даден парацетамол преди ваксинирането, друга по-голяма част го получават по време или след това с цел овладяване повишаването на телесната температура като реакция на организма след имунизацията.Всичките са проследявани за продължителността и качеството на съня след ваксинирането.

Установява се, че повечето деца спят повече в денонощието след ваксинирането, отколкото за същото време преди това. Бебетата, имунизирани след 13:30 ч. спят средно с час и половина повече, в сравнение с останалите, като приемът на парацетамол не оказва влияние на продължителността на съня, твърдят медиците.

По думите на д-р Франк е препоръчително родителите да са наблюдателни и осигурят повече комфорт на бебета и себе си, като открият най-подходящото време за провеждане на имунизациите. Те протичат по-леко при бебетата, когато се ваксинират в следобедните часове. / моето дете.бг

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up