Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Симптоми при рак на дебелото черво

Преди да се появи заболяването рак на дебелото черво се наблюдават симптоми, на които трябва да се обръща внимание

Всеки човек е отговорен за здравето си и от нас зависи много за предотвратяване на болестите. Преди да се появи някоя болест, обикновено има симптоми, които предупреждават за нея. На тях трябва да се обръща внимание навреме. При рак на дебелото черво също се наблюдават симптоми, които трябва да забелязваме и да потърсим начин за промяна в начина си на живот и хранене.

Дебелото черво е с дължина 1,5-2 метра и се намира в края на храносмилателната система.

Преди да се появи заболяването рак на дебелото черво се наблюдават симптоми, на които трябва да се обръща внимание

Преди да се появи заболяването рак на дебелото черво се наблюдават симптоми, на които трябва да се обръща внимание

Опасният рак на дебелото черво възниква във вътрешната страна, където тъканата завършва с лигавица и тя контактува със съдържанието на червото. Точно в лигавицата се появява заболяването рак на дебелото черво. В повечето случаи ракът се развива бавно и дава симптоми за това, а само в много редки случаи той се появява изведнъж за кратко време.

При рак на дебелото черво, се появяват симптоми 1,5 до 2 години опреди да се развие болестта. Това са така наречените малки симптоми, които е добре да разпознаем. При тях се наблюдават физиологични промени в изхожданията като те стават по-чести, по-често газообразуване, без да има причина за това от храната, изхождане на кръв и слуз, неудовлетвореност, понякога и запек. Получава се също и подуване на корема, отпадналост.

Освен тези малки симптоми има и други, които говорят явно за развитие на болестта, които са почти като изброените. Към тях може да се добавят коремни болки, къркорене в червата, лош апетит, болки в корема, чувство за слабост, бледост, отслабване, повишена температура.

Една малка подробност е, че повечето пациенти у нас не обръщат внимание на малките симптоми и на останалите, което не е добре. При забелязването им е правилно да се потърси лекарска помощ. /Lechitel.net

Много  е  важно  при  първи  симптоми  на  колит – възпаление  на  дебелото  черво  да  вземем  мерки.

Те  включват  съответната  диета  и  прием  на  медикаменти – сироп Dr Mario Immuno boost  и  Ликоподиум 15 сн – 2  пъти  по 5 гран.

 1. Avatar
  Веселина Гатева

  След ампутация на крайник,вече 6 месеца имам проблеми с постоянна диария и незадържане на фекалии.Стомах и корем рядко ме болят,нямам температура.Понякога при избърсване има ярка кръв на тоалетната хартия.Моля за съвет.Трудно ми е поради състоянието ми да ходя на лекар.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте, Разбира се ,че трябва да направите консултация с гастроентеролог.
   Започнете да приемате – Ре комфорт – 2 пъти по 1 табл., Каустикум 9 сн – 3 пъти по 5 гран. и Пробиотик Д-р Марио – по 2 прахчета на ден.
   С уважение Д-р Марио Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up