Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

СЗО промени позицията си за предпазните маски

СЗО промени позицията си за предпазните маски. Сега тя препоръчва маските да се носят на всички места, на които е трудно да се спазва дистанция. Ето какви съвети дават от Организацията.97909000_267002344428687_7826058152847081472_n

„Съветваме хората на възраст над 60 години, както и онези, които имат предишни заболявания, да носят медицинска маска на всички публични места, на които е възможно да се стигне до предаване на инфекцията“, каза Гебрейесус.

Досега Световната здравна организация препоръчваше само на болните и на медицинския персонал да носят предпазни маски. Употребата им на обществени места не беше обявена като препоръчителна. В новите си насоки СЗО включва и изисквания за качеството на самоделните маски. Те трябва да са от поне три слоя различен материал, съветват експертите.

Социалната дистанция и хигиената остават приоритет

Маските не могат да отменят спазването на дистанция и миенето на ръцете като доказано ефективни методи за ограничаване на заболяването. От СЗО предупреждават, че рискът от зараза нараства, ако хората пипат маските си с мръсни ръце. “Маските могат да създават фалшиво усещане за сигурност”, предупреди директорът на СЗО.

По данни на американския университет “Джонс Хопкинс” в света има над 6,7 милиона болни от Ковид-19, а жертвите на вируса са почти 400 000. Най-засегнатата държава продължават да са САЩ, където броят на активните случаи е над 1 милион и 100 хиляди.

 

Д-р Марио пробиотик  +  Рус токсикодендрон 30 ch+ ИмуноКидс  (ИмуноБуст за възрастни и деца над 10 години)– „Био ваксина“  срещу  летните  ентеровируси…

 

 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up