Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Само да съм чула една, едничка лоша дума срещу българските лекари или нашето здравеопазване!

pulna-upoika_0001_

 

Искрено възмущение от здравната система и отношението на лекарите в Холандия изразява Лияна Панделиева в личния си профил във Фейсбук. Млада жена, майка на близнаци, е в тежко състояние, вероятно жертва на алергичен шок.

Панделиева явно поддържа връзка с пострадалата, защото търси съвети за спешни мерки, които светкавично да предаде на жената, тъй като тя не получава спешна медицинска помощ в Холандия. Ето какво е написала Лияна Панделиева по темата:

„В момента младата жена в Холандия (майка на малки близначета) се изрива страховито от нещо, което не е ясно като първопричина. Лицето й е оттекло, като да е пребита, устните й са утроени, петната вече завземат врата и тръгват по ръцете.

Когато се обажда на спешен телефон с молба да й дадат час за спешен кабинет й отговарят да позвъни у съседите и да ги попита дали нямат антиалергични хапчета, да пийне нещо, каквото намери – ако съседите имат, де. Иначе нощна аптека може да намери в съседния град, но какво лекарство да купи не й казва никой, нито в каква доза да го приема. Ако отиде сама на спешен кабинет, щом няма предварително записан час, просто няма да я погледнат, освен ако не изпадне в алергичен шок и не падне по очи пред някой кабинет в който евентуално се намира и лекар. Защото може и да не я забележат.

 

Книга : „Кодът  на  детския  имунитет“ – ще  ви  запознае  с  най-честите  болести  при  децата…

 

По този начин я изхвърлят от спешното с едно от близначетата с 40 градуса температура – тъпа ли била, че да не може да се оправи с някаква си температура; по същия начин не искаха да я погледнат след раждането до мига в който започва да умира и случайно откриват оставено парче плацента.

В началото на тази година друга позната счупи крак там. След като я настаниха в много красива на вид болница и я направиха почти наркоманка от тъпкане с най-силни обезболяващи, успяха на четири пъти да й сбъркат терапията, да я режат като за „добър ден“ и накрая, едва, след като се върна в България, тук наистина се заеха с излекуването й.

Не веднъж съм го казвала, но и не само аз го знам: няма западна държава с толкова непосредствен достъп до лекари, както е в България, нито с толкова бърза реакция. На този етап в Холандия категорично й отказват да я прегледат, макар гласът й вече да се променя и това означава, че оттокът върви към ларингса. И кой й предписва лекарства в този момент – аз! Само дето не мога да рискувам с дозата.

Някой да предложи каква доза антиалергично се дава на жена, която вече не може да говори от отток? В този момент тя вече щеше да е приета, на легло и на системи. Но това е в България. Заклех я да отиде самосиндикално на спешен кабинет и тя ми каза, че ще я изгонят, но поне преди да я изритат щяла да посочи лицето, шията и ръцете си, ако някой се заинтересувал… В Англия мой приятел, англичанин, осигурен за всичко възможно на света, започва да повръща кръв. Получава час за преглед след точно един месец. Сестра му е медицинска сестра, но живее в друг град. Пита го какъв цвят е повърнал.

В крайна сметка го оперираха по спешност в Австралия, защото се наложи да замине в командировка, а нямаше болничен, защото нямаше кой да го прегледа в Англия.“ Приятели на Панделиева коментират под нейния пост във Фейсбук подобни ситуации в различни други страни. http://www.zarata.info

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up