Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Родители загинаха за да спасят сина си, давайки му своята вода в пустинята

Семейството тръгнало да прекосява Белите пясъци в Ню Мексико

Спасители в Ню Мексико организираха трескаво претърсване в изгаряща горещина в пустинята, за да спасят 9-годишно дете, след като намериха негова снимка на мобилния телефон на мъртвата му майка. Когато рейнджърите достигнали момчето, то било изтощено и дехидратирано, но все пак било живо, защото майка му и баща му, които починали, му дали от водата си. Семейството, което е от Бургундия във Франция, тръгнали да пресичат дюните на Алкали флат трейл в американската природна забележителност Белите пясъци в Ню Мексико.51-годишната Орнела Щайнер, която не се чувствала добре, се спънала и влошила стара травма на коляното, така че решила да се върне при колата. Съпругът ѝ Дейвид Щайнер, на 42 г., и синът им Енцо продължили напред. Но, при температура от 40° С, жената изминала по-малко от сто метра, преди да припадне. Тялото ѝ бе намерено от патрулиращи рейнджъри.

Шериф Бени Хаус заяви: „Искаха да разберат защо е била на пътеката съвсем сама“. Мари Саутър, която отговаря за националния парк, обясни, че рейнджърите разгледали мобилния телефон на майката и намерили снимки на съпруга ѝ и момчето на входа на парка. Веднага организирали претърсване на района и за по-малко от час открили двамата. Г-н Щайнер бил мъртъв, но Енцо бил жив. Шериф Хаус каза: „Той не плачеше, но беше дехидратиран и, разбира се, много разстроен“.

Властите смятат, че момчето е оцеляло, защото родителите му са му дали по-голямата част от водата, която са носели. Енцо казал на следователите, че семейството изминало около два километра и половина от дългата общо 7,5 км. пътека, когато майка му тръгнала наобратно. Бащата и синът продължили да вървят в продължение на около 800 м., но бащата започнал да говори несвързано и бил дезориентиран.

„Тогава започнал да взема погрешни решения. Той продължавал да казва на сина си, че колата им е „ето тук, точно тук“. Горещината пречела на преценката му“, каза шериф Хаус. „Не мисля, че са били подготвени за такава горещина“, добави той. „Мислели са, че е просто пътека, която ще извървят. Започнали са заедно. На майката ѝ става лошо. Не след дълго тя паднала, а напред по пътеката я последвал и бащата. Това е трагедия“.

Енцо е бил заведен в болница заради изтощението от топлината и дехидратацията, но се очаква да се възстанови напълно. За местния вестник Albuquerque Journal Мари Саутър заяви: „Природата тук може да бъде екстремна. За хора, които не са наясно с условията, тук е много по-различно“. „Мястото е уникално. Слънчевата светлина е изключително ярка, а температурите много високи.“ „Тъй като белите пясъци отразяват светлината и няма никаква сянка и никакви дървета, може да бъде доста екстремно.“ Предстои аутопсия на двамата родители, въпреки, че патологът е определил, че смъртта им изглежда причинена от горещината. През 2011 г. 23-годишна жена почина на същата пътека, след като припадна от жегата./БЛИЦ

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up