Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Ранни български изследвания показват, че клетъчният имунитет срещу COVID-19 е по-мощен

991-ratio-koronavirus

Все още няма научно потвърдени данни, че по-нова мутация на новия коронавирус SARS-CoV-2 е по-малко смъртоносна, но наблюденията на скорошната картина подсказват такъв развой на нещата. Мутацията е тази, която циркулира в Европа, включително в България. Това заяви вирусологът доц. д-р Любомира Николаева-Гломб, която е част от Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ).

Много предварителните резултати от изследвания на НЦЗПБ показват, че клетъчният имунитет срещу SARS-CoV-2 е много по-силен, добави доц. Николаева пред БНТ. И уточни, че същите данни подсказват и, че кръстосаният имунитет също работи – ако сме карали друг коронавирус, те са общо 4 освен SARS-CoV-2, то може да се надяваме да караме COVID-19 много по-леко или изобщо да не се заразим.

Защитете своя организъм и този на детето си с тези Природни Продукти…

Според доц. Николаева, за предстоящия есенно-зимен сезон ще трябва да се вземе предвид положението в затворени помещения. Тя даде пример от германско изследване – при помещение, което е голямо 100 квадратни метра и в него има 10 души, безопасното време за престой при проветряване на всеки час е 3 часа, ако един от тези 10 души е заразен, но още няма видими симптоми.

© Actualno.com

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up