Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Разкритие! В кръвта на 5-годишния Никита е имало 1,18 промила алкохол!

 

 

В кръвта на убитото дете в куфара е имало 1,18 промила алкохол и ацетон. Това се разбра в Софийския градски съд, където в понеделник вечерта бе доведен с белезници обвиненият за смъртта му Герман Костин.Същия ден руснакът навършваше 52 години, съобщава „Труд“. Според прокуратурата Костин е задушил 5-годишния Никита Леонтиев между 8 и 10 февруари някъде в София, напъхал тялото му в куфара и го хвърлил в Искър край село Пасарел. Куфарът бе открит на 20 март. Макар и без обвинение, Костин е подозиран и за смъртта на майката на Никита – Анна Леонтиева. Останки от тялото й бяха намерени край Приморско на 4 март.

В съдебната зала се разбра, че мобилните телефони на Костин и Анна са засечени в “Пирогов” към 13 ч на 8 февруари. По това време жената завела Никита на рехабилитация. По-късно същия ден Анна и детето били забелязани на бензиностанция на бул. “Самоковско шосе”, който води до Пасарел.

„След това няма данни за техния живот“, обясни прокурор Розалина Михайлова. Към 19 ч телефонът на Костин вече бил край Приморско. Открита е и ДНК от него върху кърпата, с която било увито тялото на Никита в куфара..


Герман Костин крие лицето си от фоторепортерите. Снимка: „Булфото“

„Каква е тази ДНК, открита в подгизнала кърпа“, възмути се адвокатът на Костин Капка Гергинова. После обаче добави, че ДНК била открита и от втори човек. И уточни, че Костин се е грижил за Никита.

„Прави ми впечатление, че когато са ви питали защо сте били край Пасарел и Приморско, отговаряте: „Не знам“. Защо?“, запита съдия Мими Петрова. Костин отговори: „Не помня. Бях пиян.“

Съдия Петрова го остави в ареста. „Съжалявам, че имате рожден ден, но доказателствата са такива,“ каза тя. /БЛИЦ

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up