Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

РАЖДАМЕ СЕ С ТРЕТО ОКО ?

Аджна чакра, око на вечността, око на Шива, око на мъдростта, обител на душата, око на сънищата – така наричат митичния орган трето око далечните ни предци. Те са го и притежавали, ако е вярна легендата. Къде се е дянало третото око днес? Учените продължават да търсят в мозъка орган на телепатията и ясновидството.

Пророчицата Ванга признава, че притежава такова око. По думите й, в мозъка й отнякъде се транслира информация за хората, които търсят помощ от нея. Дарбата на прорицателката удивява световноизвестни учени, сред които и академик Наталия Бехтерева, директор на руския Институт по мозъчна дейност. Когато Бехтерева се нарежда на опашката чакащи, се раздава гласът на напълно сляпата Ванга: Знам, че си тук, Наталия, ела, не се крий зад оня мъж. Удивителното е, че академик , Бехтерева не е предупредила за идването си, нито привлича вниманието по някакъв начин. Всички антични философи вярват в третото око, което смятат за орган за връзка с висшите сили. Смятало се, че благодарение на него избраници получават способност на ясновидци, а много хора – тънка интуиция.

 

Леонардо да Винчи, който се занимава сериозно с анатомия и препарирал множество трупове, е категоричен: в главата на човека има свързани с очите особени сферични зони. Една от тях, „камера на здравия смисъл“, е място, обитавано от душата, отговарящо за общуване с Бога.

 

Хората от Изтока досега рисуват око или точка между веждите си при сакрални обреди. Точката имитира прозорец, през който нахлува космическа енергия. Главата на Буда често е украсена със скъпоценни камъни в областта на междувеждния център. Третото око е открито дори при Големия сфинкс в Египет.

 

Допълнителен „отвор“ в черепа имат дори някои животни. Например при живеещия в Нова Зеландия гущер хатерия, просъществувал 200 милиона години, истинското око се крие в отвърстие под прозрачен клепач. У измрели рептилии допълнителното око е разположено на темето, доказват го запазени черепи на изкопаеми животни.

 

Последните медицински изследвания показват, че човекът е имал трето око, което съществува и сега. Според неврофизиолозите неговият „зародиш“, заедно с кристал, фоторецептори и нервни клетки се образува в зоната на междинния мозък при двумесечния плод в майчината утроба. След това обаче зародишът спира да се развива и се превръща в епифиза – миниатюрно, тежащо по-малко от полови грам зрънце с тъмночервен цвят, скрито в дълбините на главния мозък. Тази жлеза е удивително подвижна, може да се върти подобно на око и да улавя светлината. При човека жлезата изпълнява важни функции – в ролята на своеобразен биологичен часовник на организма тя ръководи смяната на сън и бодърстване. Тази жлеза вероятно помага и при четене на чужди мисли. От нея, според учените, зависи и продължителността на живота ни. Хормоните, които епифизата изработва, влияят върху подмладяването на клетките в организма. Възможно е преди време този орган да е реагирал на топлинно излъчване и да е позволявал на предайте ни да се ориентират свободно в пълна тъмнина.

 

Трето око имат йогите – учените са фотографираш топлинното му излъчване. На снимките, направени със специален прибор, се вижда как при медитация на челото на йогата изгрява „звезда 4“. Това дава на учените основание да търсят в мозъка органа на телепатията. Неотдавна учени от Центъра по биомедицинска радиоелектроника при Руската академия на науките посети Индия, за да анализират някои тамошни чудеса. Те да изследват хора със свръхестествени способности с помощта на специален прибор. Създаденият в Русия компютърен томограф ИРТИС позволява да се фотографира топлинното излъчване, неуловимо с обикновени средства. На снимките се вижда ясно, че неголяма област, разположена между очите, се нагрява. Направо пламти, излъчва енергия. Изглежда напълно като трето око, разказва Михаил Шчербаков, един от създателите на апарата. Аналогичен ефект е фиксиран при всичките 40 изследвани йоги. Те изпадали в нирвана веднага, след като на челото им пламвала „звездата“, аджна-чакра.

 

Възможно е тази област наистина да излъчва енергия, да създава мисловни образи, които могат да се регистрират. Известни са удивителни опити на екстрасенси. Поръчани преди теста образи се появяват на фотолента, поставена на челото на човека феномен в светонепроницаем плик. Учените нямат обяснение за явлението.

При далечните ни прадеди допълнителното око най-вероятно е било разположено на темето. Древните египтяни, инки, май, шумери дори правели отвърстие на тила на бъдещите жреци. Черепи на първобитни хора, преживели подобна трепанация, със заздравели краища на раната, се пазят в Националния музей на Копенхаген. Според руския биолог Анатолий Белов за съществуването на трето око свидетелства и голямата императорска корона на фамилията Романови. Тя удивително напомня разтворени големи полукълба на мозъка с изнесена нагоре епифиза, украсена с голям скъпоценен камък.

 

Възможно е това да е направено умишлено, за да може космическата енергия, минавайки през кристалната структура на камъка да се концентрираи да пада на темето като насочен лъч. Той е напълно способен на проникне в дълбините на мозъка и да достигне т.нар. епифизарните кристали, микроскопични отлагания с кристална структура. Теоретично такива кристали могат да формират образ-изображение и чрез структурите на мозъка да я транслира върху очната ретина във вид на нервни импулси. Не е изключено скъпоценният камък в короната да е изпълнявал ролята на кристалчето на третото око, през което минават светлинни или други електромагнитни и неелектромагнитни вълни. Според Белов е възможно третото око да е разположено на темето като радар, който възприема потоци от космически частици. Не е изключено също третото око да улавя излъчвания на неелектромагнитната природа. В този случай тилният орган се превръща от жив радар в канал за връзка с други форми на съществуване. Теменното разположение на загадъчното око се доказва и от последните изследвания на мозъка на екстрасенси и лечители в руския Федерален научен клинико-експертен център по традиционна диагностика и лечение. Когато хората с уникални способности се опитват със силата на мисълта да излекуват болен или да надникнат в бъдещето на човек, скрит зад параван, апаратурата фиксира концентрация на енергийни източници в ритмите на главния мозък, които на снимките приличат на светли звездички. Потокът е насочен точно към темето. Такьм енергиен лъч обаче притежават единствено хора с феноменални способности. Само при тях, изглежда работи третото око, спящо при повечето хора, смятат неврофизиолозите. Археолозите намират много черепи с изкуствени очни отвори в средата на челото. Такава операция дълго е практикувана в Тибет. Руският професор криминолог Виктор Звягин, се е натъкнал на случай с древен череп с естествено очно отвърстие в средата на челото с диаметър 20-25 мм. Излиза, че третото око наистина е съществувало.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up