Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Първото българско „бебе в епруветка“ навърши 25 години

 

Първото бебе в епруветка, заченато преди 25 години еИлияна Тирилова от град Рила, красивата млада дама празнува рожден ден преди няколко дни в родния си град, пише Struma.com.

Върнала се специално за 25 -тия си рожден ден от Америка, където от години живее със съпруга си. В Америка работи в банка и е един от най-съвестните и награждавани за добра работа служители. Илияна е рожба на уменията на нейния лекар д-р Илия Ватев, който „посадил“ момиченцето в епруветка.

След раждането й в знак на благодарност и признание родителите й я кръстили Илияна на името на „създателя“ й. И до днес д-р Ватев е най-близкият приятел на Илияна и нейното семейство, той е човекът, който освен, че й дарил живот, днес е нейният съветник и довереник. Илияна е дете на известната в Рила фризьорка Таня, която дълги години ходила по мъките, за да се сдобие с дългоочакваната рожба. И въпреки натиска от страна на тесногръди роднини в малкото градче, Таня решила да се подложи на непознатата до момента инвитро процедура. Рискът се оказал успешен. Така през януари 1988 година на бял свят се появила Илияна., която е радост за родителите си и гордост за нейния лекар.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up