Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Психолог: Зависимостта от интернет води до депресия, биполярно разстройство и тревожност

1502375456-angry-2191104-960-720

 

Интернет зависимостта води до депресия, биполярно разстройство и тревожност. Това каза Христина Краева, психолог, цитирана от Фокус.

Според нея най-добрите средства за ограничаването на този проблем са ранната превенция и спортът. „Ако при другите зависимости човек донякъде има яснота в какво състояние е, тук много трудно се постига степен на осъзнатост и затова трябва близките по принцип да бъдат много внимателни и наблюдателни.

Те са хората, които дават индикатор, че нещо се случва“, отбеляза Краева.
Тя посочи, че без намесата на специалист преодоляването на тази зависимост би било много трудно. По думите й дори и специалистите по принцип много трудно диагностицират този проблем, тъй като той е съвременен и съществуват много малко методики за ранно диагностициране.

Психологът посочи, че един такъв тест е тестът на д-р Кимбърли Янг, който дава отговор до някаква степен на този проблем. Тя обясни, че този тест се базира на времето, прекарано в интернет. „Имала съм такива случаи с майки, които търсят помощ, заради техните деца, които прекарват много време в интернет.

Те не могат да се ориентират дали това е интернет зависимост, пристрастеност или някакъв друг проблем. Хубаво е, че съвременните майки вече поглеждат към този проблем“, каза още Краева.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up