Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

проф. Мермерски за летните жеги

 

В горещото време категорично може да се мине на плодова диета, не е необходимо да е през целия ден. Кайсия, диня, череши – всички тези плодове съдържат калий, затова действат диуретично.

Ако плодовете се ядат след месо и други трудносмилаеми храни, включително гъби – тогава плодовете ферментират в стомаха и вредят, вместо да помагат. Плодовете трябва да се ядат преди другата храна.

Солта задържа течностите – претоварва сърцето и застрашава сърцето и мозъка. Солените храни трябва да се избягват.

Закуската може да е чай – чаят също има диуретично десйвтие. Може да е мляко с мед – медът е много полезен за мозъка, а също и за сърцето и действа против атероскрелоза.

През останалата част на деня не се препоръчва солени храни, месо, мазни храни. Ако се консумира месо – нека е пилешко. Леката супа е чудесна храна.

 

Сладоледът е добра храна, но е добре да се изчака да се поразтопи. Студени и газирани напитки не се препоръчват. Кофеинови напитки повишават кръвното – това може да е много опасно, особено за хора с високо кръвно.

Облеклото за шофьорите в жегата трябва да е тенис фанелка, предварително намокрена, и леко намокрена шапка. В шофьорската кабина температурата може да е 8-10 градуса по-висока от околната. Най-добрата комбинация при такава жега е вода с малко мед и орехи. Сладкото три пъти на ден под формата на лъжица мед (може разтворена във вода) е много подходящо.

 

Ако у дома имаме климатик и излезем навън в жегата, ще се изложим на голяма температурна разлика. Съвсем друго е излизането вечер или сутрин, когато навън е хладно. Сърдечно болните хора могат сериозно да пострадат от температурната разлика.

Рано сутрин чаша топла вода с лъжица мед и ябълков оцет – няма нищо по-хубаво от това съчетание, което не струва почти нищо, а пречиства кръвта, съветва професор Мермерски.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up