Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

ПРИНЦ ЧАРЛЗ: ИЗПОЛЗВАМ ХОМЕОПАТИЯ ПРИ ЖИВОТНИ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА УПОТРЕБАТА НА АНТИБИОТИЦИ

Дам Сали Дейвис, главен медицински директор на Обединеното кралство и известен скептик към хомеопатията, която бе сред делегатите на Конференцията на глобалните лидери, посветена на антимикробната резистентност в контекста на подхода “Едно здраве“* ( Лон- дон, 12 май 2016 г.), чу изказването на Негово Кралско Височество Принц Чарлз, че лекува кравите си с алтернативна медицина.

изтеглен файл

 

Принц Чарлз предложи решение на нараства-щата криза, породена от прекомерното изпол- зване на антибиотици при животни и хора.

Пред международна среща на учени и представители на правителството в Лондон, той заяви, че лекува собствените си крави и овце с хомеопатия. В присъствието на главния медицински директор на правителството на Обединенотокралство, Дам Сали Дейвис, която преди известно време заяви пред парламентарната комисия, че използването на хомеопатия при хора е „глупост” и че тя „не спира да се учудва, че хомеопатията е подкрепяна от Националната здравна служба”, принцът обясни на делегатите, представляващи 20 нации и организации, защо се е обърнал към хомеопатичните медикаменти за лечение на животни.

„Една от причините, поради която превърнах моята ферма в органична или агро-екологична система преди повече от 30 години, при която успешно използвахме хомеопатични – да, хомео патични – терапии за моите говеда и овце, бе част от програмата за намаляване на употребата на антибиотици”, каза той. Принцът не съобщи подробности и не остана за въпроси, но говорител на Кларънс Хаус, по-късно заяви: „В семейните ферми хомеопатията се прилага, в зависимост от заболяването, в комбинация с традиционната медицина за намаляване на зависимостта от антибиотици.” Отдавна са известни, както доверието на принца в използването на хомеопатични медикаменти при хора, така и подкрепата му за хомеопатията в Националната здравна служба.

Тази подкрепа предизвиква спорове с лекари и учени. Скептиците твърдят, че употребата на медикаменти съ държащи „капка“ активно вещество, разредено в толкова много вода, така че в тях е останала единствено и само „паметта” за веществото, не е осно вана на доказателства.

Други експерти допускат, че хомеопатията има само плацебо ефект за пациенти, които вярват, че тя ще им помогне. Кравите и овцете, обаче, едва ли биха могли да се възползват от това, въпреки че групата HAWL (Хомеопатия за фермери), която обучава фермери как да прилагат хомеопатия и е спонсорирана от принца, твърди че хомеопатията помага на стресирани животни. „Вече е прието схващането, че проблемите, породени от стрес в следствие на отбиване, транспортиране, раздяла и т.н, водят до заболявания. При лечение заболяванията не само могат да бъдат избегнати, но това може да доведе до повишаване на животинската продукция” е посочено в неговия уебсайт

 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up