Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Потвърден случай на морбили на работещ в два хотела в Слънчев бряг

1017px-Measles_virus-800x500

 

Преди дни Регионалната здравна инспекция (РЗИ) Бургас е разпространила уведомително писмо до общини Бургас, Несебър, Поморие, Приморско, Созопол и Царево, в което се споменава, че е установен първият лабораторно потвърден случай на човек, заразен с морбили. Инфектираният индивид е момиче на 19 години, което е работило в два хотела в Слънчев бряг.

Подобен случай е изключително притеснителен, защото настъпва пика на посещенията по българските курорти. През лятото в изключително компактно място се събират огромен брой туристи и се създава висока плътност, която е идеална за разпространение на подобни инфекциозни заболявания. А в случая заразената е имала контакт с посетителите, тъй като очевидно тя е била част от обслужващия персонал в курорта.

В случая застрашени са децата, които поради различни причини все още нямат изграден имунитет към инфекцията (но се предполага, че те би трябвало да са пренебрежимо малко количество в курорта), хората с влошен имунитет и модерните антиваксъри (които са без изграден имунитет), чиято численост прогресивно нараства. Не е ясно дали с установяването на този случай огнището е потушено или предстои бум.  Затова се надяваме подобно развитие да не се състои. Последният път, когато нещо подобно се случи неваксиниран международен шофьор стартира огнище на инфекцията в Пазарджик (1).

Единственото, което мога да ви посъветвам и да ви призова е: ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ! Не вярвайте на лъжи от некомпетентни хора! Превенцията е напълно безопасна.http://6nine.net

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up