Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Популярна обезболяващо лекарство, може да бъде опасно за вас…

diskopatia-1

Когато изпитваме болка, първата ни работа е да вземем някакво лекарство, от което очакваме да ни помогне по възможност на минутата. В аптекарската мрежа възможните обезболяващи обаче най-често действат върху цяла група заболявания и в повечето случаи се продават без рецепта. 

Датски учени обаче са направили проучване и са установили, че едно популярно лекарство крие повече риск за здравето ни, отколкото полза. Учените дори говорят за смъртоносна опасност от този медикамент.

Става въпрос за диклофенак. Много повече пациентите, които използват този медикамент, са претърпели сърдечен удар, в сравнение с тези, които са приемали различно лекарство за болка.

Според специалистите диклофенак може да увеличи риска от сърдечно-съдово заболяване с 50%. Проучването включва 6,3 милиона датски граждани на възраст от 46 до 49 години. Учените успяват да установят връзка между употребата на диклофенак и появата на аритмия, исхемичен инсулт, сърдечна недостатъчност и инфаркт.

В този случай такива усложнения са наблюдавани след един месец на употреба на лекарството. Отбелязва се, че при тези, които приемат този медикамент  в понижени дози, се наблюдава негативен ефект.

Диклофенак е включен в списъка на основните лекарства. В много страни, включително в Русия, тя се продава без лекарско предписание. /здраве .то

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up