Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Полицията знае кое е убитото момченце от куфара

Полицията знае кое е убитото момченце, напъхано в куфар. То е 5-годишно русначе. Открит е и родният му баща, който е в Русия, съобщава “24 часа”, като се позовава на запознати с разследването.Детето бе намерено преди 10 дни в скъп куфар, захвърлен до софийското с. Пасарел. То било голо, увито само със синя хавлиена кърпа. Очаква се до няколко дни криминалистите да приключат с разплитането на случая.

Като заподозрян за убийството се издирва руски гражданин, който живеел на квартира у нас. В момента се изясняват отношенията му с майката на детето, но със сигурност той не е баща на момчето, обясни криминалист.

Руснакът обитавал жилище в столичния кв. “Витоша”. То било собственост на негов сънародник, притежател на няколко имота в България. Полицията е запечатала апартамента. Съседи казват, че от жилището често се чувала руска музика.

Момченцето не е от Москва, а от друг, по-малък град в Русия, казаха разследващи, но заради следствената тайна засега те се въздържат от повече конкретика. Полицаи вече се били свързали с близки на детето.

Все още обаче не може да се каже със 100% сигурност, че жената, чиито останки бяха открити край Приморско, е майката на детето. Първата ДНК експертиза не доказала с категоричност такава роднинска връзка.

Затова е взета втора ДНК проба от разкъсания женски труп и е изпратена в София.

До дни се чакат и резултатите от назначената антропологична експертиза, която се извършва в специализираната лаборатория към полицията в Бургас.

До този момент за мистериозния труп край Приморско може да се каже, че е на млада, добре поддържана жена с луксозно бельо и скъпи
спортни обувки, най-вероятно чужденка.

Очакваният фоторобот на жертвата, който полицията възнамеряваше да прави, все още не е готов. Най-вероятно той ще бъде направен след като са готови всички експертизи. Според наши източници данни от ДНК профила на женския труп вече са пуснати в Интерпол и Европол.

Междувременно в морското градче в събота бе претърсен апартамент на българка, която е живеела с руснак. От полицията обаче отказаха да коментират дали акцията от 28 март има пряка връзка с убитото дете.

“Ще коментираме едва когато има факти”, лаконичен бе шефът на областната дирекция в Бургас Калоян Калоянов. По непотвърдена информация в апартамента на ул. “Лагуна” 8 в Приморско са открити детски играчки и колело. Те са иззети, за да се сравнят следите по тях с отпечатъците на детето.

Собственичката на апартамента, на име Веселина, не била засичана от месеци в морския град. Местни хора твърдят, че тя работила в чужбина дълго време. За последно била в Кипър.

Според съседи Веселина и руснак с фамилия Герман закупили жилището през 2008 г. Напоследък двамата имали семейни проблеми.
По време на обиска жилището било празно и по всичко личало, че отдавна не е обитаемо. През зимата апартаментът оставал празен, тъй като руснакът се изнасял в София, а Веселина – на гурбет. Разследващите ще проверяват по регистрите в Кипър дали е била с дете и съответства ли то на фоторобота на намереното в куфара край Пасарел хлапе.

Вероятно руснакът Герман е собственик и на имота в София.

“Досега е ясно, че в мистерията със смъртта на детето има трима руснаци – бащата на детето, собственика на апартамента и трети, който е издирван като евентуален извършител”, каза полицай.

Една от възможните версии, по която работят криминалистите, е, че след като е ликвидирал

майката на момченцето, руснакът е решил да се отърве и от детето и затова го убил. Тревожел се, че хлапето ще го издаде, а нямал и как да обясни отсъствието на майката, ако се свърже с бащата на момченцето.

Повод за убийството на жената може да е станал скандал между двамата, подозират полицаи. Мотивът обаче засега не е ясен.
Новината за обиска в Приморско бе основна тема в местните по кафенета и пазари.

“Нищо не мога да кажа, има си разследващи, но паника сред хората няма. Ние сме спокоен и стабилен град, такива новини не могат да ни разтърсят”, коментира кметът на Приморско Димитър Германов. Със сигурност жената от претърсения апартамент не била местна.
Останките от човешко тяло бяха открити край бившата резиденция на Тодор Живков “Перла” на 2 март т.г. Семейство с две малки деца тръгнало на разходка в гората, когато на около 50 м от пътя за тракийското светилище Беглик Таш майката се натъкнала на ужасяваща находка – два човешки крака с таз, но без по-голямата част от торса, ръце и глава. Тя се върнала няколко крачки назад и грабнала децата, за да не видят човешките останки.

Ужасеното семейство веднага позвънило в полицията в Приморско. Районът бил отцепен и в продължение на няколко дни МВР служители от Бургас и Приморско, жандармеристи и горски от ловно стопанство “Ропотамо” претърсвали гората.

На 4 март, доста по-далеч от мястото, в което семейството се натъкнало на краката, са открити череп с липсваща долна челюст, пет поясни прешлена, лакътна кост и дълъг кичур тъмнокестенява коса. След още няколко дни полицаи намериха и дамски шал, но за него не може категорично да се каже, че е принадлежал на мъртвата жена.

След събирането на човешките останки съдебните медици от Бургас бързо установиха, че те са на млада жена, висока около 170 см. Направили им впечатление джинсовият панталон, сутиенът и спортните обувки тип кецове, които носела жената. Те били с имената на известни модни марки и изглеждали скъпи. Бельото на жената било луксозно, а кожата ѝ – бяла и добре епилирана.

Разследващи са категорични, че смъртта на жената е настъпила пет, максимум шест дни преди останките да бъдат открити от туристите на 2 март.

Съдебният медик д-р Косьо Янков, извършил аутопсията, уточни, че тялото не е разчленено умишлено, а най-вероятно е било разкъсано от диви животни. Д-р Янков е категоричен, че по откритите останки няма данни за следи от насилие. Заради липсващия торс обаче версията за убийство не може да бъде изключена, признават разследващите.

За изработване на ДНК профила съдебните медици взели биологичен материал от кост на крака на жената. По него ще могат да се търсят и хора със сходни генетични показатели. При насрещна информация за изчезнал ще има готов материал за сравнителен анализ с близките му, обясниха експерти. Засега няма данни за изчезнали и обявени за издирване българи, отговарящи на профила на открития труп. Вероятно затова в самото начало основната версия бе, че трупът е на бежанка./БЛИЦ

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up