Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Поленова прогноза за първата половина на АВГУСТ

Вижте и прогнозата за първата половина на АВГУСТ

Дървета и храсти: Алергологичен риск – няма

Поленовият сезон при дървесните видове приключи. В сухи дни вятърът ще пренася останалите след цъфтеж и полепнали върху различни повърхности поленови зърна.

Житни треви: нисък

Горещото и сухо време през втората половина на юли доведе до почти повсеместно изсъхване на площите с треви. В алпийския пояс на планините ще продължат да цъфтят малко на брой видове треви без особен алергизиращ потенциал. В по-ниските части на страната ще продължи цъфтежът при троскот (Cynodon dactylon) и царевица.
.

Плевели и разнотревие: висок

В период на активен цъфтеж ще бъдат силно алергизиращите сухо- и топлолюбиви видове: пелин, видове от сем. Лободови ( Chenopodiaceae) и сем. Щирови (Amaranthaceae). Ще продължи цъфтежът при представители на сем. Конопови (Cannabaceae). Към края на периода се очаква нарастване на броя поленови зърна от амброзия.

Прогноза: Изготвя се на база статистически данни за последните години съпоставени с метеорологичната прогноза за периода.

 1. Avatar
  Ивайла

  Здравейте д-р Янакиев! Обръщам се към Вас с молба за компетентния Ви отговор, относно 6 годишната ми дъщеря.От известно време виждам, че по бельото и има вагинално течение. Няма мириз. От около 2 месеца ходи и на уроци по плуване, но си мисля, че и преди това съм виждала, но по рядко. Моля посъветвайте ме дали да приема някаква хомеопатия или да се обърна към специалист гинеколо?Благодаря предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Ивайла, Не се притеснявайте. При много момиченца в тази възраст се получава такова течение.
   Да, може да е и от басейна.
   Преди да пристъпим към консултации с гинеколог и изследване на секрета Ви препоръчвам тази схема:
   – Боракс 9 сн – 3 пъти по 5 гран. смучат се под езика на гладно.
   –Вулвоваги гел – маже се с вашия пръст този гел само отвън.
   пробиотик Флавия – по 1 прахче на ден.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up