Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Полезно! Тези храни спомагат за синтеза на хиалуронова киселина!

1523881861_super_hrana_1

 

Хиалуроновата киселина е въглехидрат, който човешките тела и телата на някои животни синтезират естествено. Най-често свързваме тази киселина с младостта и красотата на кожата, но тя играе важна роля за здравето на костите, венците, очите.

С напредването на възрастта тялото произвежда все по-малко от нея. Освен чрез хранителни добавки, козметика и козметични процедури, можем да си я набавим консумирайки определени храни.

Кафяв ориз и бобови растения

Ако искате да бъдете в добра форма и с красива кожа, направете ги част от вашето хранене. Кафявият ориз съдържа магнезий и цинк. Недостигът на цинк може да окаже влияние върху синтеза на хиалуронова киселина.

Костен бульон

Костният бульон е един от най-добрите източници на хиалуронова киселина.
Костите са склонни да отнемат различни съединения от останалата част от тялото. За съжаление, костният бульон е често пренебрегван, а не бива. Добавяйки малко зеленчуци към него се получава чудесна супа. Също така, добавяйки го към менюто си, спомага за синтеза на колаген и за подобряване на общото здраве.

Черен дроб

Ако обичате свински/телешки черен дроб, добрата новина за вас е, че този вид месо не само ще ви зареди с минерала желязо и витамин А, но съдържа и добри количества хиалуронова киселина. В зависимост от това как приготвяте черния дроб, той може да бъде част от вашата здравословна диета.

Тъмни листни зеленчуци

Тъмните листни зеленчуци, като зеле кейл и спанак, са друга здравословна храна, която ще помогне на тялото ви да синтезира хиалуронова киселина, тъй като са с високо съдържание на магнезий.

Магнезият е ключов катализатор в механизма за производство на хиалуронова киселина. Бадеми, кашу, авокадо, банани, черен шоколад също ще ви осигурят добри количества магнезий.

Цитрусови плодове

Цитрусовите плодове съдържат вещество наречено нарингенин, което намалява риска от разграждането на хиалуроновата киселина в организма. Ето защо хапвайте по-често от тях и се радвайте на здрава и еластична кожа. Бананите и доматите също са богати на нарингенин.

Зеленчуци, съдържащи нишесте

Някои изследвания показват, че нишестените кореноплодни зеленчуци могат да увеличат производството на хиалуронова киселина от организма. Добавете към менюто си обикновени и сладки картофи, земна ябълка (гулия). Тези храни са и чудесни източници на витамин В6, витамини А и С, които също допринасят за здравето и красотата на кожата./ zdrave.to

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up