Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Пиете ли правилно вода ?

1485806140-office-336368-960-720

 

„Пийте вода, колкото можете повече!“ – това ни посреща почти всяка статия за здравословно хранене. Но лекарите смятат друго: прекомерната употреба на вода създава допълнителна тежест върху бъбреците и не поема никаква полза за тялото.

Как правилно да се пие вода?

Всеки човек е различен, и се нуждае от ежедневно използване на вода при всички различно. Количеството течност, необходима на ден, може лесно да се изчисли с помощта на тези общи формули. Ако страдате от сърдечно заболяване или имате проблеми с бъбреците, трябва допълнително да се консултирате с вашия лекар.

Трябва  ли  на  бебето  да  се  дава  вода…?

Но основният въпрос – как да се използва водата, и по кое време! Лекарите се съветват да следвате няколко прости правила:

•Пийте 1-2 чаши вода веднага след събуждане. През нощта тялото ни се дехидратира, така че има нужда от резервни течности.
•Преди всяко хранене, е желателно да пиете 200 мл. вода. Това ще допринесе за ускоряване на метаболизма .
•Опитайте се да компенсирате всяка чаша чай или кафе с чаша вода.
•Правилно ли е да се пие вода преди и по време на ядене? Лекарите не са съгласни. Някои смятат, че това е вредно, защото водата разрежда стомашния сок. Други казват, че тя е противопоказана само за хора с ниска киселинност на стомаха.
•По време на тренировки с висок интензитет, е необходимо на всеки 20 минути, да пият 150 мл вода (обемът на обикновено пластмасова чаша).
•През нощта, по-добре да се ограничи приема на течности, особено за хора с бъбречни заболявания. /Блиц

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up