Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Пет строги правила в японските училища, които никой не нарушава

Японската нация е уникална и различна от останалата част на света. Определено всичко започва още в училище. Вижте пет строги правила в японските училища.

Unrre54titled_2

 

Без никакви аксесоари

В японските училища има строг контрол на облеклото и във всички училища учениците имат специални униформи. В тях е забранено използването на каквито и да е аксесоара за промяна на външния вид на ученика. На учениците е забранено да използват цветни контактни лещи, да си боядисват косите и дори да имат повече от една обеца на ушите. Ученичките не могат да имат маникюр и да си лакират ноктите, както и да скубят и оформят веждите си.

 

Без телефони

За да не се разсейват от учебният процес, на японските ученици им е абсолютно забранено да използват телефони, не само по време на учебния процес, но и в цялата училищна сграда.

Уважителни поздрави

Японците са известни по цял свят с културата и възпитанието си, които са изградени на основата на уважението към другите. В училище учениците са задължени да посрещат учителя с поклон, а след края на часа да го изпратят отново с поклон

 

 

Задължителни уроци по плуване

Япония е островна държава, но едва ли само за това в училищата се изучава плуване. Почти всички японски училища разполагат със собствени плувни басейни, а учениците трябва задължително да могат да плуват на къси разстояния.

Лятната ваканция

Лятната ваканция на японските ученици трае само 5 седмици. Учебната година в Япония започва през април. Има няколко седмици лятна ваканция и две седмици ваканция за Нова година. Учебната година завършва през март и следват две седмици ваканция преди началото на новата учебна година. Учениците задължително имат домашна работа по време на своите летни и зимни почивки./учители бг

 

 

 

 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up