Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Как да се освободим от излишните килограми за 30 дни според Петър Димков

Известният народен лечител Петър Димков представя рецепта, чрез която да се освободим от излишните килограми и да се справим с преяждането.

„Хранете се, за да живеете, а не живейте, за да се храните!” – съветва той.

Не отделяйте на яденето и прехраната повече внимание, отколкото е необходимо. Поемайте точно толкова храна, колкото е нужно да поддържате в себе си огъня на живота. Преяждането започва с първата излишна хапка и стига до чревоугодничество, което превръща човека в машина за храносмилане, убиваща живота и духовността.

Необходимо е да се храним три пъти на ден. За предпочитане е вегетарианската храна, защото тя е по-лесно усвоима от организма и съдържа всичко, което е необходимо.

Доброто настроение на трапезата, усмивките, смехът, „патриархалното” събиране на цялото семейство, благословията на хляба – всичко това облекчава храненото, помага то да изпълни предназначението си: да даде сили на човека за живот и духовно издигане.

Как да се освободим от излишните килограми

Сутрин, обед и вечер 20 минути преди хранене да се взема, по избор, една от следните смеси:

1. Сок от 5 лимона с прибавка от 100 г чист винен коняк „Плиска”, 20 г английска сол от аптеката и 50 г газирана вода. Разклаща се добре и се пие по 1 супена лъжица.

2. Настойка от листата на черен бъз (Sambucus nigra). Листата се нареждат в буркан плътно едно над друго, докато запълнят 2/3 от съда. Долива се чист зехтин, вари се на водна баня, на тих огън 1 час. Престоява 24 часа и се прецежда. От тази настойка се пие по 1 супена лъжица 20 минути преди храна.

Десет минути след вземане на едно от посочените вещества или отвари, т.е. десет минути преди закуска, обяд, вечеря, се взема следната смес: сто и петдесет грама дестилирана вода с добавка на 1 чаена лъжичка лимонов сок. (Отделен способ е лекуването само с дестилирана вода.)

При всяко лечение за отслабване диетата играе съществена роля. В този случай тя трябва да бъде следната:

Първи ден – 1 кг варени картофи, добре измити преди това, необелени, без сол.

Или: 1 супена лъжица суров ориз, който вечерта се залива с малко хладка вода, така че да го покрие един пръст, на сутринта, вече омекнал, се изяжда. Това е най-неприятната част от процедурата – оризът е труден за дъвчене, но той има най-голям „принос” за отслабването.

Втори ден – кисело мляко – 2 или 3 кофички, но без хляб!

Вместо кисело мляко добре е да се вземе овесено мляко, което се приготвя така: 4 супени лъжици овесени зърна се кипват в 1 л вода, докато се размекнат. След изстиване се прецежда през марля. Течността може да се подслади с мед и за вкус да се прибави лимонов сок. Като трети вариант може да се яде печена или варена тиква без захар.

Трети ден – общо за целия ден 1500 г зеленчуци по избор, много добре измити.

Четвърти ден – един компот без хляб или печена тиква без захар.

Пети ден – 3 добре сварени яйца без сол и без хляб.

Шести ден – 500 г плодове и зеленчуци, добре измити.

Седми ден – 2-3 кофички кисело мляко, варена или печена тиква или 300 г варено пиле без хляб.

Осми ден – бутилка минерална вода или дестилирана в курса на лечение с дестилирана вода.

Важен момент в процеса на лечението е сдъвкването на храната. Именно защото е оскъдна, тя трябва да бъде добре обработена.

Диетата, заедно с отварите и водата, се прилага един месец.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up