Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Пазите ли млечните зъбки на децата си? Не само заради Феята на зъбките, има и друга сериозна причина да го правите

note61190

 

Родители, съхранявате ли млечните зъби на децата си? Ако е така, тогава е добре, а ако не, след това със сигурност ще започнете(ако имате такава възможност).

През 2013 г. учени от Националния института за дентално изследвания са установили, че млечните зъби съдържат значително ниво на стволови клетки.

Накратко, стволовите клетки могат да изградят всяка клетка в организма.

 

За  нормалното  развитие  на  детето – месец  по  месец  и  година  по  година…

 

Това означава, че ако в някакъв момент или друга причина се нуждае от подмяна на тъкан, стволовите клетки от зъбите могат да се използват за създаване на такава тъкан.

Стволовите клетки на зъба се размножават много по-бързо от стволовите клетки от други части на тялото.

За да се случи чудо, зъбите трябва да бъдат на студено. Както и много други вещества и клетки, с времето губят качеството си.

За да се запазят за бъдещето, родителите трябва да спазят някои условия, като току-що изваден млечен зъб на детето дълго време да се задържи свеж.

Има вече специализирани заведения, които в специални условия се съхраняват млечни зъби пише zajenata.bg.

 1. Avatar
  Христина Петкова

  Има вече специализирани заведения- хубаво ще е да се спомене къде се намират.

 2. Светла Биркова

  Би било интересно наистина за всички все пак да ни информирате къде се намират тези СПЕЦИЛИЗИРАНИ ЗАВЕДЕНИЯ !!!

 3. Чудесно, но колко биха си го позволили?!? Процедурата по съхранението на стволови клетки не е никак евтина, без значение дали те са извлечени от пъпнавръв или от пулпа.Едно е да имаш желание, друго е да имаш възможност!Когато пишете подобни статии подавайте и ясна и точна информация относно процедурата, съхранението и цената на съответната услуга!

 4. Живка Стоянова

  Това са банки на стволови клетки и искат по над 1000лв наем за да се съхраняват. Зная за пъпната връв на бебето,но за зъбките не знаех.

 5. Николай Калчев

  Има специализирани заведения за съхранение на стволови клетки, но цените за самото съхранение не са по възможностите на един средно статистически българин – 3500 – 5000 лева! В статията, човек остава с впечатлението, че едва ли не се съхраняват в бурканче, в хладилника, а това ни най-малко не е така! Съхранението става в течен азот, в специални банки, някои дори разположени в различни страни, за по-голяма безопасност. Всеки който желае може да напише в гугъл „съхранение на стволови клетки от млечен зъб“ и да види за какво става дума! Отделно това не е панацея, а вариант за отчаяни хора, които са се сблъскали с рядка болест и нямат друг избор! Един вид скъпа застраховка, въпреки че живота винаги е по-скъп (ако имаш финансова свобода, разбира се).

 6. Здравейте! Ние, от банка за стволови клетки Future Health съхраняваме стволови клетки от пулпа на млечен зъб. Свържете се с нас за повече информация!

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up