Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Пазете се от 10-те най-отровни храни на света

 

Има храни, от които трябва да се пазите или внимателно да подготвяте, защото предизвикват отравяне, дори може да има фатални последици.1. Плодовете Ackee
Ackee е популярен плод в Ямайка. Ако планирате пътуване към тази гореща дестинация – не посягайте към плодовете. Докато правилно не узреят, консумацията на този плод може да предизвика повръщане, кома и дори смърт!

2. Корен от маниока
Коренът от маниока е отлична добавка за карибските ястия, но с него не се действа безразсъдно. Ако този корен топлинната не го преработи достатъчно, гостите биха могли да умрат от отравяне с цианид.

3. Фугу
Японската риба Фугу е истински кулинарен деликатес в Азия, но тя изисква внимателна подготовка. Нейното месо съдържа тетродотоксин – отрова, която води до смъртоносни последици. Готвачите специално се обучават, за да го премахнат, преди да се сервира на гостите.

4. Отровни гъби
В света може да намерите различни видове гъби, чийто състав предизвиква всичко от леко гадене до тежки последствия за живота. Затова трябва много да се внимава какви гъби приготвяте за ядене.

5. Африканска жаба бик
Жабите са деликатес в цял свят, но африканският подвид бик жаба (Bullfrog) причинява увреждане на бъбреците, ако не е термично обработена добре преди консумация.

6. Кървава мида
Тези миди се превъзходен деликатес в Китай, по-точно в Шанхай, но насладата от тях може да ви предаде хепатит А и Е, затова са строго забранени от 1988-ма година. Но благодарение на нелегалния пазар може да се опитат на определени места. Нашият съвет е, ако ви предложат тази кървава закуска – разумно да откажете.

7. Бъз плодове
От тези плодове се правят мармалади и сокове в част от Европа и се добавят в множество сложни ястия. Докато са добре сготвени няма никаква опасност от тяхната консумация. Въпреки това, консумацията на сурови плодове, предизвиква повръщане и гадене.

8. Вишни със семена
Моля? Яли сте вишни цял живот и никога не ви е било лошо? Опасността дебне в техните семена. Ако погълнете семка или две, няма да ви стане нищо. Но ако изядете голямо количество, може да почувствате гадене или слабост.

9. Листове от ревен
Горчивите бяло-червени корени от този плод са отлични хранителни стоки за подготовка на необичайни ястия. Но листата на това растение, определено трябва да избягвате, защото предизвикват повръщане.

10.Фъстъци
Фъстъците са един от най-разпространените алергени в съвременния свят и от тях се опасяват, милиони хора по света. Алергията от фъстъци обхваща всичко от лек обрив до анафилактичен шок, т.е. спиране на дишането.БЛИЦ

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up