Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Още от бащата на починалото дете…

2111788744

Нурджан Сашов разказа пред БТВ, че момичето, което е родено в осмия месец, непрекъснато е боледувало, но личната лекарка така и не му пуснала пълни изследвания. На последния преглед – на 14 декември, Селин отново кашляла, но от това не произтекло нищо. На 22 декември детето вдигнало над 39 градуса температура, затова отишли в спешния център. Отново не пуснали изследвания. „Алес окей!” – това са единствените им думи”, разказа Нурджан.

Лекарите им казали да дадат на детето Нурофен или, ако нямат… да увеличат приема на вода. Селин за кратко се подобрила, след което на Коледа последвало ново влошаване. Тогава вече лекарите обявили, че момичето е в критично състояние и е нужна незабавна операция, след която открили тежка белодробна инфекция. Пратили семейството в друга болница.

„Там празнуваха, пред стаята имаше маса със сладки, вино”.

В крайна сметка Селин починала. „Когато дойдохме в критично състояние, нямаше как да не ни обърнат внимание, но какъв беше смисълът, когато нищо не можаха да направят?!”, пита Нурджан.

От 12 години той живее в Германия, музикант е, семейството му е здравно осигурено. Има общо три деца, от които най-малкото е момче и също има сериозни белодробни проблеми и, според него, системата и в този случай поставя детето в риск: „Не му дават медикаменти, за да се пребори сам с бронхита… Каква е тази система тук – как 3-месечно дете да се бори с бронхит?!”.

Стотици българи и съпричастни с мъката на семейството германци излязоха на протест. Нурджан посочи, че само заради работния ден не са били хиляди. „Те тук ни вземат за животни пред себе си, те са много големи нацисти. Гледат по най-бързия начин да ни махнат от очите си. Виждат ни като врагове, а не виждат, че цялата работа им я вършим ние, българите и румънците имигранти”, категоричен беше почерненият баща. След аутопсията на Селин ще има нов протест, а Нурджан ще съди болницата и лекарите, които смята за отговорни за смъртта на своята дъщеря./https://novini.bg

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up