Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Новите правила за отпускане на детски надбавки

майка-бебе

Детските добавки вече ще се отпускат по съвсем нова схема – те няма да зависят от поредността на малчуганите, а от общия им брой в една фамилия.

Така за две деца сумата е 85 лв., за три – 130 лв., за четири – 140 лв., като за всяко следващо дете помощта ще расте с 20 лв. Досега за първо дете се отпускаха 35 лв., за второто – 50 лв., а за трето и всяко следващо – отново по 35 лв.

За семейство с едно дете ще се полагат по 37 лв. вместо досегашните 35 лв. Това предвиждапроектобюджетът на държавата за 2016 г., пише 19min.bg

Променя се и доходът, с който семействата трябва да разполагат, за да имат право на парите. Досега той беше 350 лв. на човек. Според проекта от 1 юли 2016 г. тази летва се вдига на 400 лв. Така ще се увеличи броят на семействата, които получават парите.

Промени се предвиждат и в еднократната помощ, която държавата отпуска за раждане на дете – 250 лв. за първо, 600 лв. за второ, за трето – 300 лв., за четвърто и всяко следващо – по 200 лв. Досега за трето и всяко следващо се даваха по 200 лв. Парите се дават независимо от доходите на семействата.

Държавната награда, която се отпуска за особени заслуги, ще остане в досегашния си размер от 700 лв., предвижда още проектът.
Месечната добавка за отглеждане на дете с трайни увреждания ще продължи да бъде 240 лв. Майките-студентки в редовна форма на обучение ще получават, както и досега по 2880 лв. за бебетата си.

Еднократната помощ за отглеждане на близнаци ще остане 1200 лв. за всяко дете. 100 лв. остава допълнителната еднократна помощ за малчуган, ако до 2-годишната му възраст му се установи трайно увреждане 50 и над 50 на сто.

От 1 януари 2016 г. минималната заплата ще стане 420 лв., вместо досегашните 380 лв.

Предвижда се трансфер от бюджета за Държавното обществено осигуряване в размер на малко над 5,069 млрд. лв., а за Здравната каса – 1,069 млрд. лв.

Източник: 19min.bg

 1. Avatar
  Димитрина

  Здравейте,кога излиза новата книга и откъде мога да я закупя?Моята госпожица стана на 11месеца и през цялото време се ръководихме от информацията публикувана месец по месец от Вас.Много сме благодарни и искаме да закупим книгата?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Димитрина ,
   Книгата е в печат и очаквам до края на ноември да излезе. Ще я разпространявам предимно по интернет ,чрез куриер с доставка до дома ви.
   Благодаря много за хубавите думи. 🙂


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up